Sayın arkadaşlar 5 ay önce buradan arkadaşların sayesinde güzel bir sistem topladım. msi z97 pc mate anakart 8 gb ram sapphire r9 280 dual-x ekran kartı i5 4690 işlemci. Sistemden çok memnunum onda bir sıkıntı yokta ekran kartımda fanı %40 ve %50 arası devirlerinde kabloya sürtermiş gibi bir ses geliyor. Fanları tek tek kontrol ettim ekran kartının ön fanı yapıyor bunu ve hiçbir kabloya da sürtmüyo. Sapphire teknik servisini aradım çocuk çok yardımcı oldu sağolsun muhtemelende bobinleri fabrika çıkışlı arızalıymış ve değişim olurmuş. Şimdi sorularıma geçiyorum 2 saat içinde cevap gelirse çok mutlu olucam.
Şimdi ilk olarak ekran kartımı driverları silmeden mi silerek mi çıkartayım ? Onboard ekran kartı için kabloyu takmam yeterli mi ? Driverları silmezsem diyelim ki ekran kartı değişti ve yenisi geldi ekran kartını takar takmaz çalışır mı ? (Driverları ellemeden) Driverları silersem neyle sileyim ? Driver silmezsem ekran kartı aynen gelirse ve bios güncellemesi yaparlarsa pc bunu tanır mı ? Son olarakta bu intelin hd 4600 onboard anakartıyla masaüstüm 1920 çözünürlükte olur mu ?
Not : Ekran kartımda performans olarak sıcaklık değerleri olarak anormal bir durum yok. Tek anormal durum bu ses ve 4 saat kadar rome total war 2 oynayınca ekranda bozulmalar başlaması bu normal mi bilmiyorum. Ekranda bazı ufak bölgelerde görüntü bozuluyor.
Yardımlarınız için teşekkürler. Keşke nvdia alsaydım desem mi bilemiyorum karttan memnunum aslında ama galiba millet haklı :D
Not 2 : Konuyu ekran kartı bölümünede açtım arkadaşlar acil olduğundan buraya da açıyorum yöneticilerden ve site kullanıcılarından özür diliyorum. Gurbetteyim eve geçicem bulunduğum yerde vatan yok kartı bir an evvel alıp cumadan sonra yola çıkmam lazım.
Hocam kasanin fisini.cikartin direkt cikarin ekran kartini dikkatli bir sekilde driveri silmenize gerek yok
Degisim olursa ve ayni marka model gelirse driver tanir sorun cikmaz farkli model gelirse ki buyuk ihtimal gelmez driveri silip yeni kartin driverini kurmalisimiz
Onboard icin ekrandan gelen kabloyu on board girisine takmaniz yeterli olucaktir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Eyvallah çok çok teşekkür ettim
Kartımı bugün garantiye teslim ettim süreci buradan yayınlayacağım inş