arkadaşlar 1 gün önce his radeon hd 4670 ekran kartını aldım ve heyecanla crysis i açtım ama oynadıktan bi kaç dakika sora bilgisayar takılı kaldı bi de nfs prostreet de böle bi şey yaptı geri kalan oyularda (brothers in arms: hells highway, half life 2 vs) oyunlar da böle bi sorun arkadaşlar sice bu sorunun nedeni ne olabilir güç kaynağından falan kaynaklı diildir inşallah ama ondan olsa neden öbür oyunlarda böle bişi yapmaz ki arkdaşlar yardımlarınız bekliorum lütfen ... (not: oyunlarda sorun yoktur arkadaşlarım benden alıp oynadı ve bitirdi crysis'i)
arkadaşlar yok mu yardım edecek şimdi oynadımda diğer bi kaç oyunda da aynı şey iyaptı bunun nedeni nedir
Sizin de bildiğiniz gibi crysis ekran kartını çok zorlayan bir oyundur. Ekran kartının markasının resmi sitesinden güncel driver ı bulup indirin ve kurun. (His in resmi sitesinden indirmenizi tavsiye ederim) Eğer oyun açılır ve renklerde karışma vs... olursa ekran kartınızı garantiye gönderin
quote:
Orjinalden alıntı: AC Kırıklar
Sizin de bildiğiniz gibi crysis ekran kartını çok zorlayan bir oyundur. Ekran kartının markasının resmi sitesinden güncel driver ı bulup indirin ve kurun. (His in resmi sitesinden indirmenizi tavsiye ederim) Eğer oyun açılır ve renklerde karışma vs... olursa ekran kartınızı garantiye gönderin
yani ekran kartı sürücüsünü güncellersem sorun ortadan kalkarmı diyorsunuz ama sadece crysiste yapmıyor sorunu
Ram lerinizde sorun olmadığına eminseniz ve ekran kartı aldıktan sora sorunlar yaşamaya başladıysanız,sürücü güncellemek yapılacak ilk iş... Gene sorun oluyorsa ekran kartınızı garantiye gönderiniz
evet ekran kartının drıver'ını bir güncelle sorun yapmaya devam ederse servise götür baksınlar
Ati chipsetli ekran kartları nvidia chipsetlilere göre daha fazla enerji tüketirler power supply yetersiz kalıyo olabilir. ikinci bir sebepte bu tür donmalarda anakart üzerindeki kondansatörlerde şişme olabilir.
ama ben bu ekran karıtnı az enerji tüketiyor ve ek güç girişi istemediiğinden seçtim bi şhye daha sorucam: ekran kartı driver'ını güncellerken eski driver'i silmemize gerek yok değil mi
hayır yok
Üst üste yanlışlar maaşallah...
1-Ati chipsetli ekran kartları nvidia chipsetlilere göre daha fazla enerji tüketirler
Açıklama yapmaya gerek duymuyorum, arkadaş ampermetreyi eline alıp kartları ölçmüş anlaşılan
2- ekran kartı driver'ını güncellerken eski driver'i silmemize gerek yok değil mi ,hayır yok
Özellikle Ati-Nvidia geçişlerinde mutlaka ama mutlaka driver kaldırmak hatta drivecleaner tarzı programlarla güvenli kipte tam temizlik yapmak gereklidir..Çok spesifik durumlarda bunlar yetmez formattan başka çare kalmayabilir nvidia ve Ati nin iki farklı kartı için bile sürücü kaldırıp dediğim yolla temizlik yapmak sistemin sağlıklı çalışması için gereklidir..Ayrıca eski karttan kalma sürücüler yeni kartı desteklemiyor olabilir. Her koşulda yeni sürücü kurmak en iyisidir
quote:
Orjinalden alıntı: clarion
Üst üste yanlışlar maaşallah...
1-Ati chipsetli ekran kartları nvidia chipsetlilere göre daha fazla enerji tüketirler
Açıklama yapmaya gerek duymuyorum, arkadaş ampermetreyi eline alıp kartları ölçmüş anlaşılan
2- ekran kartı driver'ını güncellerken eski driver'i silmemize gerek yok değil mi ,hayır yok
Özellikle Ati-Nvidia geçişlerinde mutlaka ama mutlaka driver kaldırmak hatta drivecleaner tarzı programlarla güvenli kipte tam temizlik yapmak gereklidir..Çok spesifik durumlarda bunlar yetmez formattan başka çare kalmayabilir nvidia ve Ati nin iki farklı kartı için bile sürücü kaldırıp dediğim yolla temizlik yapmak sistemin sağlıklı çalışması için gereklidir..Ayrıca eski karttan kalma sürücüler yeni kartı desteklemiyor olabilir. Her koşulda yeni sürücü kurmak en iyisidir
yok yanlış anladınız heralde yeni ekran kartı takarken tabiki eski ekran kartının driverini sildim ama şimdi aldığım ekran kartının yeni driverini güncellemem için bi önceki sürümü silmem gerekir mi die sordum
her koşuylda evet...Driver üzerine driver kurmak sağlıklı değildir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme