Şimdi Ara

Ekran Kartı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar oncelikle kısa bir ozet geceyim konuyu daha rahat anlayabilmeniz icin;

Bilgisayarımı gecen yaz topladım, ekran kartı olarak MSI NX8600GTS i sectim. Baslarda hiç bir sorun yasamadım gercekten mukemmel 1 kart ancak bu yaz bası asırı ısınma nedeniyle garantiye yolladım ve garanti sonrası kartım degişti. Bana gelen kart ise MSI RX3850. Onceleri sevindim oh ne guzel ust model geldi diye ancak ekran kartının driverını yukledikten 1 sure sonra resimdeki garipligi fark ettim. Eski ve yeni driverları da denedim ancak sorunu gideremedim. Yalnız soyle 1 sey var, driverı sildigimde sorun yok oluyor tekrar yukledigimde ise yeniden ortaya cıkıyor.

Gelelim asıl sorunuma,

Bu ekran kartı da asırı ısınıyor ya da ben oyle dusunuyorum. Oyun oynarken 80 dereceyi geciyor. Bilmiyorum bu ısı normal mi ama yakıcam diye korkuyorum kartı. Basıma ustuste 2 defa ısı sorunu gelince ben de artık acaba sorun baska 1 parcada mı diye dusunmeye basladım. Aklıma ilk gelen kasanın power ının ekran kartına yetmedigi oldu( Bu arada kasam FEEL Hurricane ). Ben bu tur seylerden pek anlamadıgım icin 1 de sizlerin yardımına bas vurmak istedim, eger bir fikriniz varsa, bu sorunlara neyin neden olabilecegini biliyorsanız paylasırsanız sevinirim.

Ekran Kartı Sorunu

*Ekranın solunda mavi olması gereken yerdeki soruna dikkatinizi cekerim.

Ekran Kartı Sorunu
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• sürücü problemi.
    farklı bir sürücü internetten iddirip denemeniz gerekir.
  • ATI nin sitesinden 3850 icin en son driverı yukledim sorun degismedi. Daha sonra sildim bana gelen CD yi kurdum yine degismedi.

Peki ısıyla ilgili 1 fikrin var mı ?
  • kasanın hava sirkülasyonu nasıl?
    Format deneyin.
    ekran kartının iç kısmında ek güç girişi varsa taktınız mı?
    ekran kartı dışında cpu anakart sıcaklıkları nasıl ? everest ultimate edetion programıyla ısı değerlerine bakabilirsiniz.
  • Kasanın havalandırması gayet iyi o konuda 1 sorun oldugunu sanmıyorum.
    CPU sıcaklıgına bundan 1 saat once BİOS tan bakmıstım ve 76 dereceydi. Bu deger yuksek mi bilmiyorum.
    Ekran kartında suan power a baglı olan 1 giris var ve baglı bundan baska var mı bilmiyorum, 1 den fazla olabiliyo mu ?
    Kartı degistirdigimde formatlamıstım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydnzglsy -- 4 Ağustos 2008; 18:19:50 >
  • cpu 76 derece çok gibi geldi.overclock varmı işlemcinizde?
    ekran kart ek güç girişinin kablosunu powerdan gelen başka bir kablo ile değiştirin(küçük bir ihtimal ama deneyin)
  • Suan 71 derece ama henuz asılmadım PC ye. Peki sizce CPU sıcaklıgı Ekran kartını etkileyebilir mi ?

Overclock sanırım yok.

Bu arada sunu da soyleyeyim, 1 kac gun once buyuk bir bilgisayar firmasının 1 subesine ugradım, sorunu anlattım adam direk aynısını ben de yasadım senn ekran kartın o kadar ısınmaz normalde, sen overclock yapmıssın farkında olmadan dedi. BİOS tan duzeltebilecegimi soyledi ve bende BİOS u ''default'' ladım ama duzelmedi.. Artık kafayı yeme asamasındayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    ANA KART EKRAN KARTI SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3850ler iyi ısınır ama ısı, sorun teşkil etmez. Riva tuner yükleyip fan hızını %50ye ayarlarsanız sıcaklık 70 dereceyi aşmayacaktır ve fan sesi de duymazssınız.
  • Cok tesekkur ederim yalnız eminsiniz degil mi sonra yakmim Kartı ? :)
  • bende 3850 kullanıyorum kart çok ısınıyo kafanı takma ona ama feel kasa kullanıyorum demişsin umarım feel ın üstündeki power la 3850 yi çalıştırmıyosundur. sen bi kasadaki fanları temizle feel kasa bende kullandım hava sirkulasyonu gayet yeterliydi.
  • Acıkcası kasanın orijinal powerını kullanıyorum. bu kasayı hem power ı hem de hava sirkülasyonu iyi old. icin almıstım. Onceki kartım 8600 icin yeterli demislerdi. Degistirmeli miyim sence powerı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydnzglsy -- 4 Ağustos 2008; 21:59:14 >
  • kasanın hava sirkülasyonu iyi olduğu doğru tabi ama power ının iyi olduğu kesinlikle yanlış çok dandik bi power kullanıyo feel. bence kesinlikle değişmelisin kendi kullandığım thermaltake 500w lık psu yu öneririm şimdilik senin için biraz fazla olabilir ama ileri için düşünebilirsin
  • o poweri hemen sök çöpe at dostum ben o PSU yüzünden bir sürü led uv fan falan yaktım bi 500 W al PSU iyi bi marka ilerisi içinde iyi olur
  • Oyun oynarken 80 dereceyi bulması normal zira ati o modelde iyi bir soğutucu kullanmıyor renk problemine gelince en başında bende senin gibi driver dan kaynaklanıordur diye düşündüm donanımsal bir problem olacağını sanmıorum daha önce kullandığın nvidia sürücüsünü kaldırdığından eminmisin sorun yaratabilir yoksa
  • Pekii soyle 1 soru daha sorayım, power ı degistirmezsem ne olur ? :)

Evet nvidia nın driveını kaldırdım, c yi komple formatladım hatta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.