Şimdi Ara

Ekran Kartı Sorunu !!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ekran kartımda bir sorun olduğunu düşünüyorum. ben derdimi söyleyeyim belki çözümü olduğunu düşünen vardır.

bazı oyunları oynarken, hatta oynamaya yeni başladığımda 1-2 dakika içerisinde ekrana çizgiler gelerek bilgisayar donuyor. reset atmakdan başka işlem yapamıyorum.
    işin ilginç tarafı her oyunda yapmıyor. mesela lol oynamaya çalıştığımda haritayı hareket ettirdiğimde anında hata ile karşılyıorum. fm 2013 oynarken saatlerce hata vermeden oynayabiliyorum. bazende ilk 15 dakikada hata verebiliyor. ama fm2013' de çok nadir olur.
    biraz öncede ilk defa internette dolaşırken aynı hata ile karşılaştım. öyle ağır sitelerde felan da dolaşmıyordum, alt tarafı yazı okuyordum.

Acaba yazılımsal bir sorunmu vardır, yoksa teknik bir sorunmu vardır.
    Yardımlarınızı Bekliyorum.
    Ekran kartı modelim ve hata görseli aşağıda belirtilmiştir.

Ekran Kartı: Ati Radeon x800 GTO
     Ekran Kartı Sorunu !!!!!

• bilo131 B kullanıcısına yanıt
    Ekran kartından olduğunu anlamak kolay değil ekran kartı ile monitör arasındaki kablodan olabilir! Başka kablo denemek gerekir yada ekran katını başka kasada denemek gerekli!
  • Başka monitörde dene eğer sorunun ekran kartından olduğunu anlayabilirsen ısınmadan olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesafesiz

Ekran kartından olduğunu anlamak kolay değil ekran kartı ile monitör arasındaki kablodan olabilir! Başka kablo denemek gerekir yada ekran katını başka kasada denemek gerekli!

Hocam işin açığı kablodan olduğunu pek sanmıyorum. çünkü bu monitöre bağlı başka bir kasa vardı bundan önce. sorunsuz çalışıyordu. kablodan olsa bile, bildiğim kadarı ile bilgisayarın donmaması gerek. yanılıyorsam affola

quote:

Orijinalden alıntı: furkogazoz

Başka monitörde dene eğer sorunun ekran kartından olduğunu anlayabilirsen ısınmadan olabilir.

Hocam bu kasan önceki kasada bu monitöre bağlıydı bir sorun çıkmıyordu. oyunlarımı oynuyordum. Isınma dediniz ama çok kısa işlemlerden sonra kapanıyor. neden bu kadar hızlı ısınsınki?

• quote:

Orijinalden alıntı: bilo131

Arkadaşlar Ekran kartımda bir sorun olduğunu düşünüyorum. ben derdimi söyleyeyim belki çözümü olduğunu düşünen vardır.

bazı oyunları oynarken, hatta oynamaya yeni başladığımda 1-2 dakika içerisinde ekrana çizgiler gelerek bilgisayar donuyor. reset atmakdan başka işlem yapamıyorum.
    işin ilginç tarafı her oyunda yapmıyor. mesela lol oynamaya çalıştığımda haritayı hareket ettirdiğimde anında hata ile karşılyıorum. fm 2013 oynarken saatlerce hata vermeden oynayabiliyorum. bazende ilk 15 dakikada hata verebiliyor. ama fm2013' de çok nadir olur.
    biraz öncede ilk defa internette dolaşırken aynı hata ile karşılaştım. öyle ağır sitelerde felan da dolaşmıyordum, alt tarafı yazı okuyordum.

Acaba yazılımsal bir sorunmu vardır, yoksa teknik bir sorunmu vardır.
    Yardımlarınızı Bekliyorum.
    Ekran kartı modelim ve hata görseli aşağıda belirtilmiştir.

Ekran Kartı: Ati Radeon x800 GTO
     Ekran Kartı Sorunu !!!!!

Buyuk ihtimal ekran karti szlere omur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Baran18
    Buyuk ihtimal ekran karti szlere omur.

Ekran kartı bizlere ömür olaydı şimdi nasıl kullanıyor olurdum hocam ? ekran kartını silmek bu kadar kolay olmamali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilo131 -- 11 Temmuz 2014; 12:11:17 >
  • Monitörünüz sorunlu değil ise kablo sorunu yok diyorsanız ekran kartınız ÖLMEMİŞ ama CAN ÇEKİŞİYOR aşırı ısınma varsa gpu üzerine termal macunu yenileyin ve fanını kontrol (dönüş hızı?) edin.Bunlarda sorun yok ise düzeltmek için ekran kartı fırınlama (ilgili görsellere google kolayca ulaşabilirsiniz) son çare geçmiş olsun.

@bilo131
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    GT740 ekran kartı sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam devir sayısını hesaplayacak bir program felan varmı ekran kartları için. varsa eğer değerleri ne şekilde olmalıdır. bilginiz varmı ?

@EĞİNLİ
  • Fan dönüş hızını bir çok programda görebilirsiniz.aıda64,speed fan ancak rpm ne kadar olur bilemiyorum kullandığım ekran kartı şu an masaüstünden düşük devirde fan 1225 rpm de amd catalyst control centerde %35 de çalışıyor ısı 54 derece size fikir verirmi bilemiyorum umarım işinize yarar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.