Şimdi Ara

Ekran Kartı sorunu. Önce bir intel sürücüsü kurmalısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni win8.1 kurdum. Ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi bir uyarı veriyor. Ne yapmalıyım? Bu konu hakkında çeşitli cevaplar var ama bende tam işe yaramadı.Ekran Kartı sorunu. Önce bir intel sürücüsü kurmalısınız
    Yardımcı olursanız çok makbule geçer.
    iyi akşamlar.

• Cevaplayacak biri yok mu?
  • Benim anladığım işlemciniz desteklediği bir intel hd graphics sürücüsü indireceksiniz.

Deneyin olmaz ise diğer arkadaşlar daha bilgili olabilir benden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chipset surucunuzu kurun önce.

• öncelikle cihaz notebook mu onu bir cevapla. notebooksa intel gpu sürücüsü ve intel chipset sürücüsünü önce yüklemen gerekebilir.

pratik yol. notebooktada işe yarayabilir. ayrıca kapsamlı olur. driver booster'ı indir kur. intel ile ilgili tüm driverları yükle. nvidia dışında ne varsa tamamlayabilirsin. kondan sonra nvidia sürücüsünü kurarsın.

diğer bir yol anakart markanı bulur sitesinden intel chipset vb. intel sürücülerini kurarsın.
    intel'in sitesinden son intel chipset sürücüsünüde (intel inf) indirip kurabilirsinde yeni sürüm eski veya bazı bordlara tam uyumlu olmayabiliyor. eksikler olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 2 Haziran 2017; 20:31:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

öncelikle cihaz notebook mu onu bir cevapla. notebooksa intel gpu sürücüsü ve intel chipset sürücüsünü önce yüklemen gerekebilir.

pratik yol. notebooktada işe yarayabilir. ayrıca kapsamlı olur. driver booster'ı indir kur. intel ile ilgili tüm driverları yükle. nvidia dışında ne varsa tamamlayabilirsin. kondan sonra nvidia sürücüsünü kurarsın.

diğer bir yol anakart markanı bulur sitesinden intel chipset vb. intel sürücülerini kurarsın.
    intel'in sitesinden son intel chipset sürücüsünüde (intel inf) indirip kurabilirsinde yeni sürüm eski veya bazı bordlara tam uyumlu olmayabiliyor. eksikler olabiliyor.

Laptop. marka: Monster abra a5 v12
    Driver booster'ı kurdum. gerekli indirmeleri yaptı. fakat bu sefer ekran kartını güncellemek istediğimde aynı sorunla yine karşılaşıyorum.
    intelin sitesinden indirdiğim intel graphics sürücüsünün kurulumunda ise, ekteki hatayı veriyor.
    son güncellemelerden sonraki aygıt yöneticisi durumu da ektedir.
    Chipset kurulu arkadaşlar.Ekran Kartı sorunu. Önce bir intel sürücüsü kurmalısınızEkran Kartı sorunu. Önce bir intel sürücüsü kurmalısınız

• Arkadaşlar bi el atın lütfen. Mağdurum. :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendi CD si yok mı laptop un yanlış graphics sürücüsü yukluyorsunuz sanirim

• quote:

Orijinalden alıntı: dvtumtclk

Kendi CD si yok mı laptop un yanlış graphics sürücüsü yukluyorsunuz sanirim

Kendi driver yüklü usb'den de yüklemeye çalıştığım zaman aynı hataları alıyorum. Vga driver ve Nvidia vga driver var usb'nin içinde. Vga driver'a basınca "bu sistem,yazılımı yükleme gereksinimlerini karşılamıyor" diyor. Nvidia vga driver'a basınca, yukarıdaki hatanın aynısını, önce bir intel sürücüsü yükleyin, veriyor.
  • Karamazov_27 K kullanıcısına yanıt
    Bilemedim . Monster a mail atın ve hata ismiyle Google da arama yapın.

• windows 8.1 x64 kullanıyorsan (c: de program files(x86) yada program dosyaları(x86) şeklinde bir klasör olur )

Önce bunu denersin:
    https://downloadcenter.intel.com/download/26772/Graphics-Intel-Graphics-Driver-for-Windows-15-45-?product=98909

Sonra bunu:
    https://downloadcenter.intel.com/download/26604/Graphics-Intel-Graphics-Driver-Beta-15-45-?product=97456

intel'in sitesinde sürücünün 32 bit sürümlerini göremedim. 32bit işletim sistemi kullanıyorsan sorun bundan olabilir.

yine sıkıntı yaşarsan bu sürücüleri kurmadan önce nvidia sürücüsünü kaldır.

http://www.wagnardsoft.com/DDU/download/DDU%20v17.0.6.6.exe

ardından bu programla hem intel hem nvidia sürücülerini temizlettir.

• haaa bu arada notebook'unda gtx 1050 olduğuna göre yeni seridir. bahsettiğin monster modeline benzer cihazlarda 7nci nesil işlemci var. mesela i5 7300hq olabilir. büyük ihtimalle 7nci nesil işlemci var o işlemciyede tavsiye edilen işletim sistemi windows 10 dur. yani windows 10 kurman daha hayırlı olacaktır. sıkıntı yaşamaya devam edersen hiç düşünmeden windows 10 geçip bu işleri orda denemen daha hayırlı olacaktır.
  • quote:

haaa bu arada notebook'unda gtx 1050 olduğuna göre yeni seridir. bahsettiğin monster modeline benzer cihazlarda 7nci nesil işlemci var. mesela i5 7300hq olabilir. büyük ihtimalle 7nci nesil işlemci var o işlemciyede tavsiye edilen işletim sistemi windows 10 dur. yani windows 10 kurman daha hayırlı olacaktır. sıkıntı yaşamaya devam edersen hiç düşünmeden windows 10 geçip bu işleri orda denemen daha hayırlı olacaktır.

Evet i5 7'nci nesil işlemci var.
    Yukarıyı bir deneyeyim, olmazsa artık win10 kurarım. Orijinal win8.1'im yalan olacak o zaman.
    sen her türlü windows 10 kurmaya bak önerilen işletim sistemini. en iyi güncel windows 10 iso'sunuda microsoftun "windows 10 windows media creation tool"'u ile indirebilirsin. sisteminde dvd-rw varsa ister dvd rw ye ister rufusla usb flasha atarsın. Nette nasıl yapılır bilgileri var.
  • quote:

sen her türlü windows 10 kurmaya bak önerilen işletim sistemini. en iyi güncel windows 10 iso'sunuda microsoftun "windows 10 windows media creation tool"'u ile indirebilirsin. sisteminde dvd-rw varsa ister dvd rw ye ister rufusla usb flasha atarsın. Nette nasıl yapılır bilgileri var.

Evet, ben de yeni fark ettim. Sitesinden "... tool" kullanarak indirilebiliyor ya da yükseltiliyor.
    şimdi onunla ilgileneceğim.
    Teşekkürler ilginiz için. Sonuçları yazacağım buraya.
    Birşey değil.
  • quote:

Birşey değil.

Çözüm bulundu.
    win8.1 kurmaya çalışmıştım. Win10 kurunca her şey düzeldi. Sorun yok.
    Yardımlarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.