Şimdi Ara

Ekran kartı sorunu, yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle sistem: intel i5 2500K / asus gtx560ti TOP / 8gb gforce ripjaws ram 1600 mhz (2x4 şeklinde) / 120gb ocz agility ssd / 1tb taşınabilir WD / 600 watt power supply (thermaltake kasa içerisinde dahil)

Dün akşam Rocket League oynarken oyunda kolonlar çizgiler oluşmaya başladı, görüntü garipleşti, hemen kapattım oyunu da bilgisayarı da. Güvenli Mod'da açıp ekran kartı sürücüsünü önceki sürüme döndürdüm, yeni driver yüklenmiştir ve sorun olmuştur diye düşünerek bunu yaptım. Çözüm olmadı. Format attım, her şeyi sıfırdan yükledim, yine bir çözüm olmadı.

Sorun şu ki; GTX 560 TI üzerinden görüntü aldığım an ekranda garip bozuk şekiller oluşuyor, bazen monitör tamamen kapanıyor gibi oluyor, bazen de mavi ekran veriyor (yazan yazı 'attempt to reset the display driver and recover from timeout failed' ve bu yazı bile bozuk görüntü yüzünden zor okunuyor). Şu an bilgisayarın çalışabilme yöntemi, aygıt yöneticisinden ekran kartına disable dedim ve (sanırım) işlemci üzerindeki dahili ekran kartını kullanıyorum. Orada da şöyle bir sıkıntı var, monitörün native çözünürlüğünü seçemiyorum, seçenekler 800x600 / 1024x768 / 1280x1024 / 1600x1200. Bunların hiçbiri 16:9 değil, o yüzden kötü gözüküyor şu an, monitörüm LG 21,5 inch 1920x1080. Heh, hatırlamışken, aygıt yöneticisinde monitör veya Intel HD Integrated Graphics ile ilgili hiç bir şey gözükmüyor.

Sonuç olarak gtx560ti'ı enable ettiğim an ve görüntüyü ekran kartı üzerinden almaya başladığım an sorunlar başlıyor. Soru: ekran kartım patladı mı artık bir çözümü yok mu? Başka neler deneyebilirim sorunun kökünü anlayabilmek için? Son olarak i5 2500k üzerindeki intel integrated ekran kartını nasıl tam anlamıyla kullanabilirim?

Şimdiden teşekkür ederim, kolay gelsin.

• ekran kartına bağlı catalyst ya da benzeri prgramda power sekmesinde güç yönetimi var. orada monitor ve bilgisayarı kapat ayarında hiç bir zaman olarak ayarlaman lazım. bilgisyarı kapat 20 dakika diye ayarlı ise bilgisayarı kapatmaya çalışıyor fakat tam iletişim kuramadığı için hatalı kapatıyor ve mavi ekran veriyor demektir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle bir oneri okudum forumda
    nvidia kontrol panelde yada denetim masası guç yonetimi ayarlarına bir göz atın
    bios guc tercihlerini de default yapıp deneyin

• 1. In Control Panel, goto System [WIN+X -> Y]
    2. Click "Advanced system settings"
    3. Click "Hardware" Tab then "Device Installation Settings"
    4. Select "No Let me choose what to do" and "Never install driver software from Windows Update"
    (Optional) Uncheck "Automatically get the device app and info provided by your device manufacturer"
    5. Now uninstall the nVidia drivers like normal and reboot [WIN+X -> F]
    6. After reboot you'll see everything is in low resolution. The driver may still install but it doesn't
    install all the way like it used to before.x
    7. Goto Device Manager [WIN+X -> M]
    8. Find your videocard under Display Device, right-click and Uninstall the videocard
    9. Reboot Again
    10. Go back to Device Manager [WIN+X -> M] click the last button on the top right
    "Scan for Hardware Changes"
    (Windows will now install a generic WDDM driver {not nVidia drivers YAY})
    11. Install your driver of choice.

There have been reports that it solves the issue!

• yabancı bir forumdaki cozum onerisi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Yardım Ekran kartı seçimi
    17 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.