Şimdi Ara

Ekran kartı sorunu yardım lütfen ( MSI Afterburner )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir sistem topladım. Fakat oyunlara girdiğimde fps birden düşüyor ekran donuyor ve oyundan atıyor (crash hatası veriyor) Tüm oyunlarda böyle MSI Afterburner ile baktığımda işlemci ısıları normal ama ekran kartı ısısı 80 dereceleri geçiyor ekran kartı kullanımı hep %99 larda. Acaba bir sorun mu var resim paylaşıyorum MSI Afterburnerdan anlayanlar yardımcı olabilirler mi ?

Yuvarlak içine aldığım 2 ok işareti var (kırmızı ve beyaz) onlar tam olarak ne oluyor en üst sınırda kullandığı için mi hata veriyor acaba orasını tam anlamadım.
    Nerede yanlışlık var ekran kartım mı yetersiz kalıyor yoksa güç kaynağım mı ?
    Lütfen yardım edin. Resim aşağıda.

Sistem bilgilerim;
    Intel i7 8700k
    Gskill 16 gb 3600mhz
    NZXT Kraken x62
    MSI Z370 Gaming Pro Carbon
    Zalman ZM 700 - GLX 700w
    Gtx 760

Ekran kartı sorunu yardım lütfen ( MSI Afterburner )

• Yok mu cevap ?
  • Ekran kartı ısısını fan hızını arttırarak çözebilirsin. Ama ısınması oyunlarda çöküşe sebebiyet vermez. Sorun başka bir yerde mutlaka.

Ekran kartı kullanımının %99'da olması gayet normal

Beyaz ok, GPU'nun taban hızını, kırmızı ok ise boost hızını gösteriyor. Oralarda bir sorun yok.

Sorun PSU'da olsa oyun çökmez, sistem komple çöker. Ya kapanır, ya yeniden başlar, ya da sadece kitlenir.

Belleklerde sorun olabilir. Memtestx86 testini uygulamanı öneriririm.
  • ekran kartı ısının 70 80 olması normal. hiç bir sorun yok. herhangibir oyundayken gpu loadın %99-100 olmasıda normal. ancak hiç oyunda degilken gpu loadın yuksekse sisteminde virüs var demektir. fan hızını otomatikte kalsın asla ve asla elle ayarlama! hiç overclock yapmamıssın msi afterburner yuklemenede gerek yok. kırmızı ıcıen aldıgın gpu clock ve memory hızları onlar oyunlarda dogal oalrak belli bir sınıra kadar artar,fazlası için o programdan oc yapman gerekıyor. oyunlardan atılmasına gelince pung den bahsediyorsan oyudna sorun var(ayrıca yardımcı olabilim sorunun cozumu ıcın) ancak baska oyunlarda sorun varsa ya pus yetmıyor ya hdd n ya remin,yada windowsunda sorun var(duruma göre beraber degerlendiririz).
  • quote:

Orijinalden alıntı: radef

ekran kartı ısının 70 80 olması normal. hiç bir sorun yok. herhangibir oyundayken gpu loadın %99-100 olmasıda normal. ancak hiç oyunda degilken gpu loadın yuksekse sisteminde virüs var demektir. fan hızını otomatikte kalsın asla ve asla elle ayarlama! hiç overclock yapmamıssın msi afterburner yuklemenede gerek yok. kırmızı ıcıen aldıgın gpu clock ve memory hızları onlar oyunlarda dogal oalrak belli bir sınıra kadar artar,fazlası için o programdan oc yapman gerekıyor. oyunlardan atılmasına gelince pung den bahsediyorsan oyudna sorun var(ayrıca yardımcı olabilim sorunun cozumu ıcın) ancak baska oyunlarda sorun varsa ya pus yetmıyor ya hdd n ya remin,yada windowsunda sorun var(duruma göre beraber degerlendiririz).

Cevaplar için herkese teşekkür ederim.
    Nasıl yardımcı olabilirsiniz bana size pm atamıyorum siz atarmısınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: synerqix

quote:

Orijinalden alıntı: radef

ekran kartı ısının 70 80 olması normal. hiç bir sorun yok. herhangibir oyundayken gpu loadın %99-100 olmasıda normal. ancak hiç oyunda degilken gpu loadın yuksekse sisteminde virüs var demektir. fan hızını otomatikte kalsın asla ve asla elle ayarlama! hiç overclock yapmamıssın msi afterburner yuklemenede gerek yok. kırmızı ıcıen aldıgın gpu clock ve memory hızları onlar oyunlarda dogal oalrak belli bir sınıra kadar artar,fazlası için o programdan oc yapman gerekıyor. oyunlardan atılmasına gelince pung den bahsediyorsan oyudna sorun var(ayrıca yardımcı olabilim sorunun cozumu ıcın) ancak baska oyunlarda sorun varsa ya pus yetmıyor ya hdd n ya remin,yada windowsunda sorun var(duruma göre beraber degerlendiririz).

Cevaplar için herkese teşekkür ederim.
    Nasıl yardımcı olabilirsiniz bana size pm atamıyorum siz atarmısınız ?

hiç bir oyun acık degilken gpu loadın kaç?

• 135 mhz
    325mhz
  • Furmark indiriyorsun ve en az 15dk kartı test ediyorsun sıcaklıklar vs. ne durumda sonra SS alıp buraya atıyorsun
  • Intelçöpüneparaverilmez I kullanıcısına yanıt
    İndirdim. Açtığımda işlem başlıyor 5 saniye olmadan ekran donuyor ve kapatıyor çalışmayı durdurdu hatası veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synerqix

İndirdim. Açtığımda işlem başlıyor 5 saniye olmadan ekran donuyor ve kapatıyor çalışmayı durdurdu hatası veriyor.

Hmm sorun farklı sanırım. DDU ile güvenli mod da driver kaldırıp tekrar kurun yazılımsal bir sıkıntı olabilir. Donanımsal sıkıntılar genelde çok daha kötü oluyor bu tarz oyun ve programlarla alakalı olmuyor.
  • Şimdi öncelikle sizi yanlış bilgilerden kurtaralım.

Öncelikle ekran kartında (daha doğrusu sizin kartınızda) 80 derece hiç normal değil. GTX 7xx serisinin kritik eşiği 80 derecedir ve 80-82 dereceyi geçmesi durumunda ekran kartı ya hata verir ya da bilgisayar bir şekilde kendini kapatır. Bunu Afterburner programında da görebilirsiniz. Temp Limit = 80 olmalıdır sizin kartınızda. Siz çok büyük ihtimalle 80 dereceyi zorladığınız zamanlarda bu hataları alıyorsunuz.

Bir diğer sorunuz olan kırmızı ve beyaz oklar ise base ve boost hızlarıdır. Bununla ilgili bir probleminiz yok zaten.

Oynadığınız oyunlar nelerdir bilmiyorum ama günümüz oyunları için yetersiz kalıyor olabilir ekran kartınız. Sizinle aynı sorunu bir arkadaşım da yaşadı. GTX 780 ile PUBG oynuyordu. Ekran kartı ısısı sürekli 78-80 civarı oluyordu. Ne zaman ki 81-82 oluyor, oyun direkt hata veriyordu.

Kısacası siz ısınma kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuz gibi görünüyor. Zaten o sisteme 760 pek olmamış. Eğer güncel oyunları rahatça oynamak istiyorsanız en yakın zamanda bir kart değişikliği gerekli sizin için. Eğer imkanınız varsa yakın zamanda almanızı tavsiye ederim. Çünkü yeni yıl ile birlikte pek çok yer ekran kartlarına zam yapmaya başladı. Yeni fiyatlar gelmeden 1060 6GB ve üzeri bir modele geçmeniz sizi oldukça rahatlatır.

• Arkadaşlar şuanda Ekran kartımı 700w Power'ımı ve SSD ile HDD'lerimi söktüm ve eski sistemime taktım. Şuanda PUBG girdim ve yeni sistemimdeki hatayı vermiyor. Oyunu sorunsuz oynuyuorum. Darboğazmı yaşıyorum sizce yeni sistemimde ?

Eski sistemde;
    Q9550 işlemci
    4gb DDR2 RAM var.

Not : Ekran kartı hiç bir sitede bulamıyorum 1060 70 80 80ti hiç yok. İkinci el var ama güvenemiyorum :(
  • Bro oyunu cok prof oynamiyrsan 1030 da alabilirsin ben 720p oynuyrm pubg msi 2 gb o.c 1030 modeli ile 35 ile 43 fps arasi yetiyrda dolar yuksek malum cok harcamicam diosan kesinlikle 1030 al seni goturur simdilik o sorunu nasil cozcegini anlamam fakat 1030 kullandigim icin oneririrm sadece cok iyi performansli .Umarim sorunu da halledersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.