ekran kartına msi afterburner ile 1100 mhz çıkardım çekirdek hızını. sorun sıkıntı yok. 1100 mhz 1600mhz olarak kullanmaktayım. Unigie valley testinde %99 yükte 1100 mhz olarak çalışıyor.
Ancak aradan 1 saat gibi bir süre geçtikten sonra diyelimki testi kapattım masaüstünde facebook da falan takıldım 1 saat sonra tekrar unigie valleyi açtığımda gpu clock 970 mhz olarak çalışıyor. %99 yüktede 970 mhz olarak çalışıyor açtığım oyunlardada 970 mhz olarak çalışıyor. msi afterburneri açtığımda uyguladığım 1100 mhz profil değerleri duruyor. GPU-Z yi açtığımda default clock 1070 gpu clock 1100 olarak gözükmekte ayarlar herşey tam değerler 1100 e göre ama valley testini açtığımda gene 970 mhz olarak çalışıyor. Hadi benim yaptığım overclockla 1100 mhz değerini geçtim kartın kendi boost değeri olan 1070 mhzde de çalışması gerekmezmi neden 970 e alıyo kendini anlamadım. %99 yüktede 970 mhz olarak çalışıyor.
Nerede yanlışım var veya msi afterburner üzerinde seçmediğim veya aktif etmediğim bir seçenek falanmı var yardımcı olursanız sevinirim. (NOT: Apply overclocking at system startup seçili zaten benim bu ayarlada bi işim yok çünki dediğim olay pc yi yeniden başlatınca değil pc açıkken 1 saat geçtikten sonra gerçekleşiyor.)
Sorunun cevabını aşağıdaki konuyu okuyarak bulabilirsin