merhaba arkadaşlar. sorunumu baştan başlayarak dile getireceğim eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim.
ekran kartımın 440mx nvidia olduğunu sanıyordum ve onun driverını kullanmaktaydım ve birçok şey sorunsuz çalışıyordu.... ta ki onimusha 3 ü kurup girmeye çalışınca "failed creating the direct3D device" hatasıyla karşılaşana dek.sonra heryeri aradım arkadaşlara sordum falan sonra farkına vardımki benim ekran kartı palit gf fx5200 8x 128 mb nvidia imiş mx440 falan deilmiş.. ve nvidia dan fx5200 için driver indirdim ama tabi mx440 kurulu olduğu için olsa gerek kurmadı. böylece bende driverı komple uninstall ettim ve yeniden yeni driverı yüklemeye çalıştım yine yüklemedi ve hata verdi "the nvidia setup program could not locate any drivers that are compatible with your current hardware". donanımlara geldim video controller da soru işareti vardı yükle dedim donanıma sürücü bulamadık yazdı aradıktan sora ne yapacağımı şaşırdım doğrusu... lütfen bilen varsa yardım etsin
Ekran kartının markasını öğrendikten sonra modeline göre driverini bulmak kolaylaşacak tabiki. Bunun için AIDA32 programını buradan indirerek kurulum gerektirmeyen bu uygulamayla, ekranda gösterdiği bilgilerle, donanımımıza yön verebiliriz.
quote:
AIDA32
Üreticinin açıklaması: AIDA32, son derece ayrıntılı yazılım / donanım bilgileri sağlayan bir sistem bilgisi ve benchmark aracı. Programın veritabanında yer alan işlemci, anakart, ekran kartı, sabit disk, çipset vb. sayesinde, PC'nizin bileşenleri hakkında pek çok bilgiye ve online kaynağa erişebilirsiniz. Bilgileri ekranda görebileceğiniz gibi, HTML, CSV ve XML formatında rapor olarak kaydetmeniz de mümkün. AIDA32 herhangi bir kurulum gerektirmiyor. Boş bir klasöre açtıktan sonra, aida32.exe dosyasını çalıştırmanız yeterli. AIDA, çeşitli bileşenler ve ayarlar hakkında tavsiyeler de veriyor.
nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X 128mb bellek boyutu diyor ... bunun için geforce 4mx series yüklemiştim ve hata raporu vermişti yenidenmi yükleyeceğim yani ? peki hatayı çözmem mümkünmü ?
fx 5200 nereden çıktı yahu.mx 440 sürücüsü yükleyeceksin ama önce hepsini uninstal et