Şimdi Ara

Ekran kartı tam performans alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia ayarları, bios ayarları, performans ayarları ne gerekiyorsa yaptım ama gpu kullanımım ortalama %50

Sistem yeni formatlandı, W11. En güncel driver kurulu

Sistem;

i7 8700

rtx3070

8+8 16 gb 3200 mhz

980gb m2 ssd

700watt bornze ocz power

Ekran kartı tam performans alamıyorum

• işlemcin zayıf ve hangi çözünürlükte oynuyorsun 1080p ise çok darboğaz yersin ya ekran alacaksın 2k yada işlemci degiscek ki sana tavsiyem 1080p ekran kullanıyorsan 2k bir ekran alman yönünde olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadir_74 K kullanıcısına yanıt

darboğaz olsa işlemci kullanımı da %90 100e çıkması gerekmez mi

• Donma kasma oluyor mu?
    177fps görünüyor, daha ne olsun diye düşündüm. Oyun çözünürlük kaç? Ayarlar en yüksekte mi?

• Low+lowda oynuyorsun birde grafik düşürdükçe işlemciden kullanır ekran kartı kullanımı düşer.Hem 1080p hem low texture.Ya 2k ekran ya 1080p full kalite oynaman lazım.

• Yunuzeus kullanıcısına yanıt

oyundan oyuna değişmekle birlikte maalesef söylediğiniz gibi bi' durum geçerli değil

oyunlar halen çekirdekleri verimli bir şekilde kullanamıyor. çekirdek kullanımının ortalamasını değil de bütün çekirdekleri tek tek izlersen bir kaç iş parçacığının %100 kullanıma eriştiğini görürsün. tabii bu söylediğim olay api'den api'ye, oyundan oyuna değişiyor.

dediğim gibi bütün çekirdeklerin kullanımını overlay'den açın ve izleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 1 Mart 2025; 11:50:9 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Çözünürlük 1080p. Monitörüm 180hz, yüksek hz için low ayarlarda. Kasma donma takılma yırtılma vs hiç birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yunuzeus -- 1 Mart 2025; 14:21:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • EnergyHill kullanıcısına yanıt

Evet lowda oynamam etken ola bilir. Hem yüksek hz hemde ne kadar az detay o kadar çok rakipe odaklanma açısından lowda açıyorum.

• soporo kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi de bir bakacağım. Belki ortalama %50 dir ama bazı çekirdekler %100 oluyordur. Eğer böyleyse iş yükünü eşit dağıtmak için bir ayar varmıdır

Biraz bakındım R5 5600, r5 7500 gibi işlemcilerde de low ayar 1080p de ortalama gpu %50 60 civarı. Pubg özelinde bir durum sanırım. Başka oyunlarda da denemek lazım. Eskiden bi kaç oyum vardı pc de ama şimdi sadece pubg ve cs yüklü. Hikaye tabanlı a+ oyunlarda 100gb üstü inşallah bir ara indirir denerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Yunuzeus

Dediğiniz gibi de bir bakacağım. Belki ortalama %50 dir ama bazı çekirdekler %100 oluyordur. Eğer böyleyse iş yükünü eşit dağıtmak için bir ayar varmıdır

Biraz bakındım R5 5600, r5 7500 gibi işlemcilerde de low ayar 1080p de ortalama gpu %50 60 civarı. Pubg özelinde bir durum sanırım. Başka oyunlarda da denemek lazım. Eskiden bi kaç oyum vardı pc de ama şimdi sadece pubg ve cs yüklü. Hikaye tabanlı a+ oyunlarda 100gb üstü inşallah bir ara indirir denerim

maalesef bunun bir çözümü yok.

yaşadığın durum bir sorun değil. Ben illa gpu'yu %100 kullanmak istiyorum dersen grafik ayarlarını ya da çözünürlüğü arttırabilirsin. Attığın fotoğrafa baktığım zaman ekran kartının yarısının yattığını görüyorum bu da fps kaybı olmadan daha fazla detay açmanı sağlayacaktır.

şunu da belirtmek isterim ki her hangi bi' texture ayarının ya da çözünürlüğün işlemciye bi' etkisi yoktur, işlemci yükünü belirleyen faktör aldığın fps'tir. Sen texture ayarı ve çözünürlüğü arttırdığın zaman grafik işlemcisi daha zor texture'lar çizdiği için kullanımı artacaktır. Gpu kullanımı son raddeye geldiği zaman yaşamış olduğun "işlemcinin ekran kartına olan darboğazı" tam tersine dönüp "ekran kartının işlemciye olan darboğazı" olacaktır.

bu raddeden sonra arttırmış olduğun her grafik ayarı için fps kaybı yaşarsın. Bu da yukarıda belirttiğim gibi işlemciye binen yükün hafiflemesi sağlar.

şahsen competitive oyunlarda maksimum performansı alabilmek için düşük ayarları tercih ediyorum.

cs2'yi 1280x1024 çözünürlükte ve bazı avantaj sağlayan ayarlar haricinde düşük grafik ayarlarında oynuyorum. Gpu kullanımı maks %50 falan oluyor. Yani yarın bir gün daha güçlü bir işlemci taktığım zaman, işlemci ekran kartını daha fazla besleyebileceği için çok daha fazla fps ile oyunu oynayacağım.

1. si pubg zaten bozuk oyun sağa dön 250 fps sola dön 100 fps :)
    2. si işlemcin 1080p de o ekran kartı için yetersiz.

ryzen 7000 serisi yada 14, nesil i5 i7 falan alırsan anca görürsün yüzde 100

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaos_3492

1. si pubg zaten bozuk oyun sağa dön 250 fps sola dön 100 fps :)
    2. si işlemcin 1080p de o ekran kartı için yetersiz.

ryzen 7000 serisi yada 14, nesil i5 i7 falan alırsan anca görürsün yüzde 100

izlediğim testlerde 8700 3070beslediği için bu karta geçtim ama test edilen oyunların çoğu hikaye tabanlı veya valorant cs gibi oyunlar.

pubg de durum öyle evet bende anlam veremiyorum dediğiniz gibi fps anlık dalganalması aşırı fazla. işlemci konusunda da anakartı değiştirmek istemediğimde i5ten i7ye geçtim son gücüne kadar keldim. bunun muadili bir anakart günümüzde bir hayli pahallı. en son çare değişecek artık ona çözüm yok

• pubg, cs2, lol vs gibi oyunlar da optimizasyon sıkıntısı var. ben sırf bu optimizasyon sıkıntıları ve üstüne internet bağlantım kötü olduğu için multiplayer oyun oynamayı bıraktım. illa bu oyunları oynacağım diyorsanız da en az 7500f ve 32gb 6400mhz vb bir komboya yükseltmeniz lazım.

o testlerin çoğu fake kanalın 5 10 bin abonesi var teste bakıyosun 50 tane oyun test etmiş 80 tane video var kanalda vsvs 8700 geberse 3070 besleyemez 1080p de

Sen kullanmıyorsun o zaman elindeki gücü hocam.

Sorun yok yani.

• VSR ile sanal çözünürlük oluşturup 1440p oynayın, düzelecek %80.

• 1080p low'da oynamanın amacı zaten gpu üzerindeki yükü azaltıp, system lag'ı azaltmak.

daha ne istiyorsun ki?

ayrıca o işlemcinin de canı carası belli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.