Arkadaşlar 2 ay önce ikinci el bir ekran kartı aldım. Asus R9 270X 2GB DirectCUII modeli. Kartı ben alırken test ederek aldım. Kartla ne oyun oynadım ne de yük bindirdim genelde donanım haber forumda gezdim youtube de video izledim. 3-4 gün önce durduk yere ekranda karelenme oldu reset falan attım sisteme ekranda çizgiler oluşmaya başladı. Çözünürlük düşürdüğüm zaman 2 tane dikey çizgi oluyor kalın halde çözünürlük yükseldikçe örneğin 1080p yapınca ekranın tamamını kaplayan dikey çizgiler meydana geliyor. Çizgiler yeşil renkte bu arada. Sürücü kurunca da siyah ekranda kalıyor kesinlikle güvenli moda girip sürücüyü silmezsem masaüstünü göremiyorum. Bu sorunun kesin kaynağı nedir acaba kimisi ekran kartı çipi diyor kimisi vram arızalı diyor. Bios'a bile giremiyorum görüntü gelmiyor çünkü çok değişik bir sorun. Ayrıca monitör sürücümü kurduğum halde genel pnp monitör olarak gözüküyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba? Kartı daha kullanamadan böyle arıza vermesi canımı sıktı açıkçası. Bir forumda okudum kartın bellek hızlarını bir miktar düşürünce çizgilerin gittiğini yazmış bunu yapabilmem için sürücü kurmam lazım kurduğum zaman anca msı afterburner yada asus gpu tweak programı ile düşürebilirim ama ben daha sürücü bile kuramıyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz acaba? Genelde dediğim gibi vramlerin hızını düşürünce sorun çözülüyormuş. Bu arada tamir ettirme düşüncem de var tamir için önerebileceğiniz teknik servis var mıdır acaba? Ben 3 tane buldum ama hala araştırma yapıyorum hangisine kartı versem diye emin olamadım. Bir tanesi forumda da konusu açıldı hatta Kazal Bilişim. Forumdan bir kişi bu yere kartını tamir ettiriyor ve konuyu güncelliyor tamir edildikten sonra aradan 3 sene geçiyor hala kart çalışıyor dedi bu da işçilikleri iyi düşüncesi yarattı bende ama fiyat olarak çok istediler tamir ücretini. 400 TL istiyorlar ve 1 ay garanti veriyorlar sadece. İkinci firma Enigma bilgisayar. Bu arkadaşlar da 250 TL istediler kartı 3 gün içinde tamir eder veririz ve 3 ayda garanti veriyoruz dediler. Diğer firma ise Profix Elektronik ( Şuana kadar aklıma yatan firma ) bu arkadaşta 3 ay garanti veriyor ücret olarak 300 TL istedi benden. Özellikle yazdığım son 2 firmanın yorumları çok iyi şikayetçi olan da yok. Emin olamadım daha önce böyle bir sorundan ötürü ekran kartını tamir ettiren firma önerecek birileri var mı acaba ikilemde kaldım çünkü. |
Bildirim