Şimdi Ara

Kutusu açılan ekran kartı iadesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 2 gün önce Teknolojipazar'dan Asus Strix Rx 570 ekran kartı aldım fakat bazı maddi sebeplerden dolayı iade etmek zorundayım, iade formu attım ve şöyle bir cevap aldım;
    Orijinal kutusu/ambalajı, bant/mühür gibi unsurları açıldığı taktirde, ürün orijinalliğini yitirdiği için doğrudan iade değişim işlemi gerçekleştiremeyeceğimizi bilmenizi isteriz.

Ben bu ürünün geldiği gün sadece meraktan (ya meraktan ya ***) kutusunu açtım ve zaten hali hazırda kasa toplamaya çalıştığım için anakarta falan takmadım bile kutusunda duruyor geldiğinden beri, sadece ve sadece kutuyu açtım ve hiçbir eksik deformasyon vb. sorunu yok. Firma kutu açıldığı için iadeyi almamakta haklı mı sizden fikir almak istedim, ona göre iade etmeye çalışıcam ve tüketici mahkemesine gideceğim.

• Ekran kartı kutularının etrafında açılıp açılmadığını kanıtlayacak birşey olmaz, kutuyu açıp açmadığını nasıl anlayacaklar?

Zaten kutuyu açtın iade almıyoruz diye birşeyde yok, kendi kafalarına göre kanun uydurmuşlar.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir cevap geldi.
    Samimiyetinize istinaden, orijinal kutusu/ambalajı, bant/mühür gibi unsurları açılan ürünlerin orijinalliğini yitirdiğini ve tekrar sıfır ürün olarak satılamayacağını, bu konuda markadan da destek alınamayacağını ve bu durumun bizim için sorun teşkil ettiğini anlayışınıza sığınarak belirtmek isteriz.

Aslında onlar da bir bakıma haklı değil mi, bazen bir ürün alıyoruz ve paketi açılmış gibi geliyor falan sonra küplere biniyoruz, kardeşim 2.el ürün gönderdiler bu kutu açılmış gibi diyoruz iade etmeye çalışıyoruz forumlarda konular açmaya çalışıyoruz.
    Hata yaptım almasaymışım keşke, suç bende gibi hissediyorum bilmiyorum hocam :(
  • aslında onlarda haklılar madem kullanmayacaksın neden aldın çok fazla suistimal edenler var onlar yüzünden kutusu açılmış mallar gelebiliyor elimize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 1 Kasım 2018; 16:34:54 >
  • Kutusundaki güvenlik etiketini yırtıp açsanız bile 14 gün içinde iade etme hakkınız var. Firmanın size verdiği yanıttaki orijinalliğini yitirmesi vs. tamamen hikaye. Eğer zorluk çıkarırlarsa tüketici hakem heyetine başvurduğunuz takdirde sizin lehinize olumlu sonuç çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 1 Kasım 2018; 17:34:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tamiri Hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Anakart ve ekran kartı boş kutuları
    geçen hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.