Şimdi Ara

ekran kartı tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende Amd athlon x2 3800 işlemci x1600 pro ekran kartı 2b ram epox nf4 anakart olan bi makine var ama ekran kartından dolayı çok sorunlar yaşıyorum, orta halli bi ekran kartı almayı düşünüorum önerileriniz neler ?
    ben saphire hd 3850 1gb yada 512 mb düşünüyorum siz ne dersiniz?

• Valla benzer özelliklerde HD 3850 kullanıyordum (geçtiğimiz hafta işlemci değiştirdim eski işlemcim Athlon X2 3600+ idi) çok memnundum. Tam olarak ne oynuyorsunuz, nasıl bir başarım bekliyorsunuz bilmiyorum ama o sistemde güzel çalışan bir ekran kartıdır kendisi. Ben Sapphire HD 3850 512MB GDDR3 olanını kullanıyorum ve alacaksanız 512MB GDDR3 olan modeli alın derim.

Öte yandan HD 4670 de var. O da çok güzel bir ekran kartıdır. Yaklaşık olarak HD 3850 başarımı gösterir ve harici güç girişine ihtiyaç duymaz. Enerji tüketimi ve ısınması biraz daha düşüktür. Ona da bakın derim.

Eğer nVidia alacaksanız 9600GT tavsiye ederim. Yukarıdaki kartlardan daha iyidir. Şimdiki fiyatını bilmiyorum ama sanırım şu anda en ucuzu HD 3850...

Ekleme: Fiyatlarına baktım da ekleyeyim dedim onları da;

HD 3850 yaklaşık olarak 80$ civarında
    HD 4670 yaklaşık olarak 77$ civarında
    9600GT yaklaşık olarak 95$ civarında

Sonuç olarak en ucuzu HD 4670 çıktı. Yanlış biliyormuşum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 11 Mayıs 2009; 0:07:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AndryTR

Valla benzer özelliklerde HD 3850 kullanıyordum (geçtiğimiz hafta işlemci değiştirdim eski işlemcim Athlon X2 3600+ idi) çok memnundum. Tam olarak ne oynuyorsunuz, nasıl bir başarım bekliyorsunuz bilmiyorum ama o sistemde güzel çalışan bir ekran kartıdır kendisi. Ben Sapphire HD 3850 512MB GDDR3 olanını kullanıyorum ve alacaksanız 512MB GDDR3 olan modeli alın derim.

Öte yandan HD 4670 de var. O da çok güzel bir ekran kartıdır. Yaklaşık olarak HD 3850 başarımı gösterir ve harici güç girişine ihtiyaç duymaz. Enerji tüketimi ve ısınması biraz daha düşüktür. Ona da bakın derim.

Eğer nVidia alacaksanız 9600GT tavsiye ederim. Yukarıdaki kartlardan daha iyidir. Şimdiki fiyatını bilmiyorum ama sanırım şu anda en ucuzu HD 3850...

Ekleme: Fiyatlarına baktım da ekleyeyim dedim onları da;

HD 3850 yaklaşık olarak 80$ civarında
    HD 4670 yaklaşık olarak 77$ civarında
    9600GT yaklaşık olarak 95$ civarında

Sonuç olarak en ucuzu HD 4670 çıktı. Yanlış biliyormuşum...
    İmzamdaki "Kart"

• quote:

Orijinalden alıntı: By MuRaT

İmzamdaki "Kart"

Alıntıları Göster
    birde palit 1 gb 9600 gt düşnüyorum bu kart hakkında bilgisi olan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revolver26

Alıntıları Göster
    Palit iyi bir markadır. 1GB olan modeli ne kadar bilmiyorum ama eğer daha ucuzsa 512MB olanını da alabilirsiniz. Başarım olarak gayet iyidir. Oyunlarda sizi utandırmaz (garip bir cümle oldu ama). Bütçenize uygunsa ne âlâ...

O fiyattan daha ucuza ve daha iyi başarımda olan HD 4830 var. Dilerseniz ona da bakın...

(HD 4770 tavsiye etmek isterdim ama yurt dışında fiyatı 99$ dolaylarında olan bu kart bizde 125$ civarında...)

• quote:

Alıntıları Göster
    andrytr saol fiyatlar için,
    ben çekirdek hızı ve ram hızı yüksek olanlara baktım onlar biraz daha pahalı :)
    1-2 gün burdan takip ederim ona göre alırım zaten saol tekrar..

1 gb palit 200 lira civarında bende en fazla 200 e çıkabilirim zaten daha fazla veremem ama 700/2000 güzel geldi gözüme 3850 lerin ram hızı düşük geldi bilmiorum işte biraz daha araştırma yapmam lazım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolver26 -- 11 Mayıs 2009; 0:37:13 >

• quote:

andrytr saol fiyatlar için,
    ben çekirdek hızı ve ram hızı yüksek olanlara baktım onlar biraz daha pahalı :)
    1-2 gün burdan takip ederim ona göre alırım zaten saol tekrar..

1 gb palit 200 lira civarında bende en fazla 200 e çıkabilirim zaten daha fazla veremem ama 700/2000 güzel geldi gözüme 3850 lerin ram hızı düşük geldi bilmiorum işte biraz daha araştırma yapmam lazım :)

Alıntıları Göster
    Güncel testlere bakın, oradan bir kıyas yapabilirsiniz. Sizin için daha iyi olur. Daha uygun fiyata daha iyisini alabilecekken pahalı olanı niye seçesiniz ki, değil mi? Siz bir kaç teste bakın, oynadığınız ya da sevdiğiniz oyunlara göre hangisi içinize sinerse ve size hitab ederse onu tercih edin.

Aklıma gelen test sitesi olarak Tom's Hardware, Anandtech var. Başka siteler de var onlara da bakın bence...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı önerisi
    9 yıl önce açıldı
    Ekran kartı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Ekran kartı tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AndryTR

Güncel testlere bakın, oradan bir kıyas yapabilirsiniz. Sizin için daha iyi olur. Daha uygun fiyata daha iyisini alabilecekken pahalı olanı niye seçesiniz ki, değil mi? Siz bir kaç teste bakın, oynadığınız ya da sevdiğiniz oyunlara göre hangisi içinize sinerse ve size hitab ederse onu tercih edin.

Aklıma gelen test sitesi olarak Tom's Hardware, Anandtech var. Başka siteler de var onlara da bakın bence...

Alıntıları Göster
    başka hiç kimsenin önerisi yokmu birde bu kartlardan birini alırsam pw sub almam gerekirmi?

• quote:

başka hiç kimsenin önerisi yokmu birde bu kartlardan birini alırsam pw sub almam gerekirmi?

Alıntıları Göster
    ıslemcı darbogazı ve power yetmezlıgı sorununa takılmamak ıcın 4670 dısınd pek bır alternatıf yok zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

ıslemcı darbogazı ve power yetmezlıgı sorununa takılmamak ıcın 4670 dısınd pek bır alternatıf yok zaten

Alıntıları Göster
    9600 gt alsam işlemci sorunu yaşarmıyım yinede pws bi şekilde çözersem ? pegasus 1881 ?
  • quote:

9600 gt alsam işlemci sorunu yaşarmıyım yinede pws bi şekilde çözersem ? pegasus 1881 ?

Alıntıları Göster
    azda olsa 9600gt de ıslemcı kısıtlar ama hıssedılır sevıyede olmaz dıye dusunuyorum
  • quote:

azda olsa 9600gt de ıslemcı kısıtlar ama hıssedılır sevıyede olmaz dıye dusunuyorum

Alıntıları Göster
    bu arada anakartım epox nf4 bu karta uyumlumu acaba? off bu işler ne karışık yaf çok uzak kaldım :)
  • quote:

bu arada anakartım epox nf4 bu karta uyumlumu acaba? off bu işler ne karışık yaf çok uzak kaldım :)

Alıntıları Göster
    anakartın pcx 16x sorun olmaz
  • quote:

anakartın pcx 16x sorun olmaz

Alıntıları Göster
    ya birde forumdan baktım4830 herkes çok ii kart olduğunu yazmış bunuda alternatifler arasına almalımıyım yoksa palit 9600gt 1 gb şuan bu kartı geçmişmidir performansta ?
  • quote:

ya birde forumdan baktım4830 herkes çok ii kart olduğunu yazmış bunuda alternatifler arasına almalımıyım yoksa palit 9600gt 1 gb şuan bu kartı geçmişmidir performansta ?

Alıntıları Göster
    4830 9600gt den daha ıyıdır monıtorunuz 22 ve ustu degıse 512mb 4830 alınabılır hatta 1gb 4830 alabılırsenız cok ıyı olur AMA power yetersız kalabılır ve ıslemcınız kısıtlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 11 Mayıs 2009; 18:48:39 >
  • quote:

4830 9600gt den daha ıyıdır monıtorunuz 22 ve ustu degıse 512mb 4830 alınabılır hatta 1gb 4830 alabılırsenız cok ıyı olur AMA power yetersız kalabılır ve ıslemcınız kısıtlar

Alıntıları Göster
    ya işlemci kurtarsaydı alabilirdim aslında , ya düşüdüğüm beni 2 sene kadar idare edecek bi kart bu x1600 pro dan çok çektim sürekli hatalar veriyor ati den beni soğutmuştu, şimdi burdan topladığım bilgiler doğrultusunda bi kart alıcam 512mb 4830 da işlemcide bi sorun yaşarmıyım ekranım ufak 17" bu arada..

• quote:

ya işlemci kurtarsaydı alabilirdim aslında , ya düşüdüğüm beni 2 sene kadar idare edecek bi kart bu x1600 pro dan çok çektim sürekli hatalar veriyor ati den beni soğutmuştu, şimdi burdan topladığım bilgiler doğrultusunda bi kart alıcam 512mb 4830 da işlemcide bi sorun yaşarmıyım ekranım ufak 17" bu arada..

Alıntıları Göster
    dusuk cozunurluk kullanacagınız ıcın ıslemcı darbogazını cok hıssetmezsınız powerde sorun olmayacaksa 512mb 4830 alınabılır

• quote:

dusuk cozunurluk kullanacagınız ıcın ıslemcı darbogazını cok hıssetmezsınız powerde sorun olmayacaksa 512mb 4830 alınabılır

Alıntıları Göster
    arkadaşlar sitemimi tekrar yazıyorum
    Amd athlon x2+3800 2.0 ghz işlemci
    epox nf4 anakart
    2 gb ddr 667 mhz kingston ram
    asus ta 250 kasa üstündeki orj ps değişti şimdi rain 300w ps war
    ekran kartım asus x1600 pro bu kartı değiştirmek istiyorum öncelikle
    palit 1gb 9600 gt sonic
    his 4830 hd iceq
    ati 4670 hd marka?
    1-bu kartlardan hangisini almalıyım sizce en ii performansı hangisinden alırım
    2- power sup hepsinde değiştirmek zorunda kalırmıyım
    3- fiyat performans bakımından hangisini önerirsiniz?

• quote:

arkadaşlar sitemimi tekrar yazıyorum
    Amd athlon x2+3800 2.0 ghz işlemci
    epox nf4 anakart
    2 gb ddr 667 mhz kingston ram
    asus ta 250 kasa üstündeki orj ps değişti şimdi rain 300w ps war
    ekran kartım asus x1600 pro bu kartı değiştirmek istiyorum öncelikle
    palit 1gb 9600 gt sonic
    his 4830 hd iceq
    ati 4670 hd marka?
    1-bu kartlardan hangisini almalıyım sizce en ii performansı hangisinden alırım
    2- power sup hepsinde değiştirmek zorunda kalırmıyım
    3- fiyat performans bakımından hangisini önerirsiniz?

Alıntıları Göster
    güncel...

• quote:

güncel...

Alıntıları Göster
    beyler bi yardım edin lütfen yarın sabah alıcam kartı ama bi fikir edinemedim, bilgisi olanlar hangi kartı seçmem konusunda beni yönlendirip nedeninide söylerse çok minnettar olucam. teşekkürler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.