Şimdi Ara

Ekran Kartı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 7. senesinde olan bir sistemim var. İçerik olarak İntel Core 2 Duo İşlemci, 250 GB Seagate HD, İntel LGA775 Anakart, 1+1 2 GB Kingston RAM, Nvidia 8600 GT 256 MB DDR3 ekran kartı bulunmakta. PSU ve ekran kartım bozuldu. İdareten bir PSU var elimde fakat ekran kartı almam gerekiyor. Benim bu sistem için alabileceğim en iyi ekran kartı nedir? Yoksa ekran kartı almak boşuna masraf olur, sistem mi yenilemeliyim? Teşekkürler...

• cadde22 kullanıcısına yanıt
    hocam cpu tam olarak nedir core2duo nun envayi çeşit işlemcisi var.. Birde anakartınız tam olarak nedir psu nuz kaç watt bunları bilmemiz gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dravencarnage -- 13 Ağustos 2013; 17:17:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dravencarnage

hocam cpu tam olarak nedir core2duo nun envayi çeşit işlemcisi var

Bilmiyorum malesef. Nasıl öğrenebilirim bunu?
  • denetim masasından sisteme girin orda cpu nun tam olarak ne olduğu yazar. Psu nun kaç watt olduğunuda kasanın yan kapağını açarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca anakartınızın tam olarak ne olduğunu söylerseniz çok daha kolay yardım alırsınız.
    bulabildiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dravencarnage

denetim masasından sisteme girin orda cpu nun tam olarak ne olduğu yazar. Psu nun kaç watt olduğunuda kasanın yan kapağını açarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca anakartınızın tam olarak ne olduğunu söylerseniz çok daha kolay yardım alırsınız.

CPU E4500 2.20 GHz. Sistem Modeli: D946GZIS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadde22 -- 13 Ağustos 2013; 17:25:21 >
  • Bu arada şu anda idareten kullandığım PSU 300W. Yeni alacağım 80 plus olanlardan ve 500W civarı birşey olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı önerisi
    9 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Önerisi...
    16 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    öncelikle şunu söyleyeyim şu an sistem değiştirme şansınız yoksa bu sisteme alacağınız en iyi sıfır ekran kartı nvidia gt630, amd olarakta 6570, 6670, 4850 gibi kartlardır. benim tercihim 4850 olurdu çünkü zaten dx11 destekleyen oyunları sisteminizin akıcı şekilde oynatma ihtimali yok. 4850 de dx 11 desteği yok dx 10.1 desteği var ancak içlerindeki en güçlü ekran kartı odur. Fiyatıda diğerleriyle neredeyse aynıdır.
  • psu degıstırmeden bu klartı alın baskad masrafa gırmeyın o sıstemdehttp://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=96122
    bu arada 4850 için en az 450w psu gerektiğinide belirteyim..
  • Hmmm çok kararsız kaldım şimdi. Acaba yeni ekran kartı mı alsam? yoksa şimdi yeni bir PSU alıp bir daha ki yaz ufaktan ufaktan yeni bir sistem mi kursam? Yalnız bir de şöyle birşey var. Yeni sistem kursam da çok uçuk bir sistem olmayacak. i3 işlemci, 500 GB HD, 4 GB RAM falan olur yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadde22 -- 13 Ağustos 2013; 17:51:51 >
    karar sizin hocam elinizdeki psu sadece günü kurtarır zaten yani mesela 4850 ye falan yetmez gerçi kaç watt olduğunu yazmamışsınız ama geçici olarak diyorsanız 450w yoktur sanırım..
  • Yazmıştım hocam. 300 W. Stok PSU 350W idi.
  • Şimdi masrafı da kestiremediğim için karar veremiyorum. i3 işlemci, 4 gb ram, 500 gb hd, ve bunlara göre ekran kartı, anakart ve psu alsam minimum ne kadar tutar acaba? Elimdeki sistemi satsam ne kadar yapar? Sistem kurmak yerine yeni psu ve ekran kartı alsam en azından bir 300-350 falan tutar herhalde.
    O sisteme 300 watt PSU çok da rezil değilse en fazla HD-6670 olur mantık dahilinde. Belki HD-7750 alınabilir en fazla. Başka para vermeye yazık olur şahsen.

Bunun dışında sisteme harcanan para ölü yatırımdır.

İlerisi için de I3 tavsiye etmem. Gereğinden fazla pahalı ve yine zayıf. Bunun yerine AM3+ anakart ve FX4-6 serisine bakın derim.
  • Hocam 4850 almanızı kesinlikle önermem . Soğutmanız normalse ekstra birşey yoksa masraf oluyor kerata. Bence siz para biriktirip yeni sistem alın
  • Yeni sistem yapmaya karar verdim zaten arkadaşlar. Cooler Master Elite K280 500W kasa, MSI B75 anakart, Intel Pentium G2020 işlemci, Seagate 1 TB 7200 RPM HDD alacağım. RAM ve ekran kartını en sona bırakacağım. Duruma göre birşey alacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.