Şimdi Ara

Ekran kartı tavsiyesi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma ekran kartı almak istiyorum ama nasıl bir ekran kartı anakartıma uyar emin değilim bilgisayar şuan işlemci grafik kartı ile çalışıyor ama arada bir bilgisayar kapanıyor ekranda siyah noktalanmalar çizikler felan oluyor önerilerinizi bekliyorum.
    8gb ram i3 380m işlemci h55MAL3 anakart nasıl girişi olan bir ekran kartı almalıyım ddr2 türleri felan var ne seçmeliyim yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
    İkınci el ucuz bir ekran kartı almayı hedefliyorum.

Ekran kartı tavsiyesi istiyorumEkran kartı tavsiyesi istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur29 -- 23 Eylül 2020; 20:34:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sanırım oyun amaçlı değilde zaten sorunsuz görüntü versin yeter tarzı bişey arıyorsun, pcı-e 16x slotun var (mavi uzun slot,) ltgo, shbndn yada forumun 2.el kısmından fln 20~100TL bandında ne bulursan alıp kullanabilirsin, bu işlemciyle zaten oyun oynatacak kartlarda kullanılamaz, oyun kartları açısından o psu da iş yapamaz ama işlemci oyun oynatabilecek kapasitede bişey olmadığı için bu detay bile yersiz.

Şu anda snn açında pek bişey ifade etmiyor ancak ilerisi için bilgi mahiyetinde şu var; pcı-e slotundaki kartın üstünde bellek varmı, yokmu yada o ne kartı fln gibi detayları anakart zaten genelde pek bilmez (en azıdan güncel uefi'lik durum lar yoksa fln) ve aslında ilgilenmezde, hâliyle bu slota takılacak kartın üstündeki bellek tipi&kapasitesi, hiç bir anakart açısından sorun teşkil etmez yani takacağın kartın üstünde Gddr3-5-8-10 ne varsa alıp takılır/kullanılır v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 23 Eylül 2020; 20:46:45 >
  • Üst mesaj'da net 1 model verilmemiş (genelde verirdin hocam,) madem ben vereyim.

O işlemci ve psu ile oyun'da açabilecek ve 2. elde bulunabilecek Ati HD 4650 yada 1 tık daha güncel olan HD 5550/5570 versiyonlar'ı alıp kullanılabilir.
  • Aklımda daha net bir ekran kartı seçimi belirdi teşekkür ederim 1.gb ekran kartları arasından uygun olan birini almayı düşünüyorum sizce 2gb fazla mı olur bu sisteme birde 64 bit ekran kartı yeter değil mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur29 O kullanıcısına yanıt
    1 ile 2gb arasında 2. elde pek bir fiyat farkı zaten yoktur, oyun oynamayı düşünüyorsan düşük ayarlarla uynayacağını varsayarsak 1gb ta yeter ama keyfine göre 2gb ta tercih edebilirsin, o bit olayıda kartların üzerindeki GPU performansına göre ayarlıdır zaten, onn için o kısıma takılmana pek gerek yok.

Ama o konuda da bir bilgi; 128bit dd3 lü kart ile 64bit ddr4 bellek kullanan kartlardaki bellek performansı benzer olabiliyor, bellek hızlarıda bir etken olsada, kabaca 64bit gddr5 li bir kartın bellek band genişliği, 128bit ddr4 veya 256bit ddr3 bellek kullanan kartla benzer seviyelerde olur v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 23 Eylül 2020; 21:55:53 >
  • ozgur29 O kullanıcısına yanıt
    Ne system, ne'de e.kart'ı belleği olarak fazla gelir'i olmaz, alınabiliyor'sa 2gb. olanı tercih edersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    sistemim için ekran kartı tavsiyesi
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.