Şimdi Ara

Ekran kartı üreticileri, vaadleri ve kullanıcılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir bu forumu dışarıdan izliyorum. Bir XBOX 360 konusuna mesaj yazma isteğim vesilesiyle üye oldum. Kullanıcıların bilgi paylaşımları, aldıkları kartlarla ilgili deneyimlerini bizlerle paylaşmaları çok güzel. Böylece yeni ekran kartlarının kabiliyetleri hakkında satın almadan bilgi sahibi olabiliyoruz.

Fakat sorunlar da yok değil. Mesela ATI'cılar Nvidia'cılar, AMD'ciler Intel'ciler gibi bazı gruplar oluşmuş ve bazı kullanıcılar ne yaptıklarının farkına varmadan bu gruplardan birine ister istemez üye olmuş durumdalar.

Bu konuda tamamen aldıklarımızı övmekten bağımsız, ego tatminini bir kenara bırakarak aldığınız ekran kartının beklentilerinizi ne kadar karşıladığı konusundaki yorumlarınızı almak istiyorum. Ben bir 8800GTX kullanıcısıyım aynı zamanda da XBOX360 sahibiyim;

İlk olarak ben yorum yapacak olursam; kartı Türkiye pazarına girdiği ilk gün sipariş verip aldım. Beklentim günün ve önümüzdek 1 yıl içerisindeki çıkacak PC oyunlarını olabildiğince üst seviye ayarlala akıcı bir şekilde oynamaktı. Fakat sürücü problemleri yüzünden Splinter Cell: Double Agent ve Call of Juarez gibi dönemin popüler oyunlarını oynayamadım. Splinter Cell Double Agent için 1.5 ay beklemem gerekti, Call of Juarez'in de DX10 versiyonu çıkmadan gölgelerdeki hata düzeltilmeyecek gibi. Ayrıca Rainbow Six: Vegas gibi değerli bir oyunu da akıcı oynamama rağmen kodlama kötülüğünden dolayı yer yer olan aşırı frame düşmeleri nedeniyle ağız tadıyla oynayabildiğim de söylenemez.

Fakat geri kalan bütün oyunları 1680x1050 piksel çözünürlükte ve 4xaa 16xaf gibi filitreleme efekleri açıkken çok rahat oynayabildim. Tabii bunlar eski oyunlardı :) dönemin popüler oyunlarının üzerini çizince artık bunlar da oynanabilir kalsınlar...

Özetlemek gerekirse bir kaç hayal kırıklığı hariç kart beklentilerimi aldığım dönem için karşıladı. Fakat DX10 testler ve oyunlar çıktıkça gördüm ki DX9.0'a göre performans artışı göstereceği vaad edilen kart performans kayıpları yaşadı. Tamam yine kabul edilebilir Kare/sn oranları gördüm fakat DX10 altında tatmin olamadım.

Sizin elinizdeki kart ve deneyimleriniz nelerdir? Beklentileriniz karşılandı mı?

• yeni sistem toplamıştım.Yeni ekran kartı diye 8600 gt sonic i seçtim.dx10 özelliğini kullanmayacaktım zaten.vista kullanmayacağım için.bir önceki sistemimde ki ekran kartım 9550 idi.

Beklentilerimi hayli hayli karşılıyor.çok sık oyun oynayan biri değilim.
  • 8600 serisi kartlar az ısınıyorlar, Pure Video HD sayesinde HD video hızlandırma yetenekleri var ve DX9.0 altında da fena kartlar değiller aslen.
  • benim kartım X1800XT geçen yaz aldım hayvanın performansından son derece memnunum 9900gtx ne zaman çıkarsa işte o zaman bu kartı değiştirmeyi düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.