Şimdi Ara

Ekran Kartı ve Güç Kaynağı ile İlgili Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda oyun oynarken yaşadığım ufak takılmalar ve donmalar yüzünden bende biraz araştırma yaptım ve vatan'dan düşündüğüm ekran kartı ve ona uygun olabileceğini düşündüğüm güç kaynağını buldum. Size asıl sorum güç kaynağım ve ekran kartım birbirlerine uyar mı ?

Şu anki sistem özelliklerim:

Win 7 32 bit
    --
    Pentium(r) dual-core cpu e6700 @ 3.20ghz (2 cpus) 3.2ghz
    --
    2gb 1333 mhz ddr3 ram (4 e çıkarmayı düşünüyorum)
    --
    ATI Radeon hd 4650
    --
    HP-D3006A0 300 Watt güç kaynağı

Almayı düşündüğüm yeni parçalar:

Ekran kartı için :

SAPPHIRE HD7850 GDDR5 1GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11200-16-20g-hd7850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62360 (%25 indirim ile 343 TL)

Güç kaynağı :

XILENCE XP500 500W 120MM FAN PSU REDWİNG SERİSİ R3
    http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-sps-xp500(12)r3-xp500-500w-120mm-fan-psu-redwing-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=44904 (%25 indirim ile 95 TL)

RAM :

KINGSTON 2GB DDR3 1333MHZ CL9 PC RAM
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/kingston-kvr1333d3n92g-2gb-ddr3-1333mhz-cl9-pc-ram/productdetails.aspx?I_ID=40298 (%25 indirim ile 55 TL)

TOPLAM MALİYET :493 TL

-----

İlk sorum almayı düşündüğüm yeni ekran kartına yine almayı düşündüğüm güç kaynağı uyar mı ?
    İkinci sorum güç kaynağı almasam da olur mu ?
    Üçüncü sorum oyunlarda yaşadığım fps düşüşleri, atlamaları, arada sırada olan anlık takılmaları bu şekilde önleyebilirmiyim ?
    Son sorum ise ekran kartı felan için ayrıyetten bir soğutucu almam gerekir mi ?

Eğer en azından ilk soruma cevap verebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler yeniden herkesin bayramını kutluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FLeShy -- 8 Ağustos 2013; 3:16:18 >

• O işlemciye boşuna masraf yapmış olursunuz. Değil 7850 7770 bile bence biraz darboğaza takılır.http://www.thermaltake.outervision.com/Power bu bağlantıdan tek tek seçerek sisteminizin ne kadar harcayacağını bulabilirsiniz. Standart haliyle %90 yük altında olarak hesaplar(sağ alt köşede) siz onu 100yapın garanti olsun zaten PSU'nuz da eskidir.. Eğer 7750 alırsanız kart ek pin girişine ihtiyaç da duymaz oldukça az güç tüketeceği için ucu ucuna da olsa yetebilir güç kaynağına para vermezsiniz belki. eğer monitörünüz 1080p ise yeni ekran kartı almak biraz mantıklı olabilir ama değilse ekran kartını ve rami yenileseniz bile sistemde sizi üzecek ilk parça işlemci. tavsiyem sisteminize fazla para harcamayın..

• Dostum simdi sen diyosun ki 7770 i bile islemci kaldirmaz. O zaman islemcimide mi degistirmeliyim ? Kac tl civarlarinda bi islemci gerekir ?

Ekran kartiwww.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11201-17-20g-hd7770-edition-gddr5-1gb-128bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63627#allImages

Güç kaynagıwww.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/xilence-sps-xp500(12)r3-xp500-500w-120mm-fan-psu-redwing-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=44904

ram
    www.vatanbilgisayar.com/Ram/kingston-kvr1333d3n92g-2gb-ddr3-1333mhz-cl9-pc-ram/productdetails.aspx?I_ID=40298

ilaven 300 tl ye felan kendi islemcimin daha iyisini alabilirmiyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Al 7790 cogu oyunu ultradan assai acmiyo ben sadece crysis 3 de zorlandigini gordum 1280x1024 full hd digital monitorde cozunurlukte hersey acik ultra ayarlarda 25 fps veriyo tabi oyun orjinal degil bide islemcim g620 2.6ghz o.csiz darbogaz yapiyodur cunku ne kadar ayar dusursem fps artisi cok az ama crysis 3 haricindeki oyunlarda sorun yasamiyorum crysis 3 ozel ayar ve ortusmelerle golgeleri kapatinca 35 45 fps veriyo crysis 2 mp mode dx11 high texture pack orjinal de 60 fps altiba dusmuyo ozel hersey acik + corsair 550 w aldim pesin 431 tl ye geldi

• Xielence para yatirma baslarda sorun olmaz ama zamanla ısıncagını goruceksin al corsair 80 plus olmayabilir ama her zaman kalitedir /85verimliligide var zaten yazdim diger msjda

• Dostum bahsettiğin markanın vatanda 500w lik modelinin indirimli fiyatı 170 tl

Daha uygun bir güç kaynağı öneremezmisin 7850 den vazgeçtim zaten 7770 için ?
  • Hocam güç kaynakları konusunda fazla bilgim yok diğer arkadaşlar yardımcı olabilirler sana ama zamanında cooler master'ın dayanıklılığı konusunda memnun kalmıştım onu söyleyeyim. Ayrıca işlemcin lga775 yanlış bilmiyorsam onu satıp ikinci el bir işlemci alabilirsin ama tabi aradaki fiyat farkı karşısında alacağın kazanım ne olur onu düşün.İşlemciyi alsan dahi bence hızaşırtmadan kullanılmaz artık madem hız beklentin var anakartın hızaşırtmaya uygun mu?(buna kesin cvp bekliyorum)
    Bence yapacağın masrafa karşın alacağın kazanım nedir onu düşün ki anakart dışında değişmedik birşey kalmıyor.. Sistemi satsan+ istediğin seviyeye getirmek için şu anda harcayacağın parayı koysan bence yeni bir bilgisayar (amd sistem) toplayabilirsin.. ki arada biraz fark da kalsa o farka değer.
  • Ekran kartı-ram-güç kaynağı-işlemci

Ekran kartımı 7770 olarak seçtiğim zaman
    2gb 1333mhz kingston ram

Geriye kalan güç kaynağı ve işlemci için 400tl bütçem kalıyor. Bu fiyata alınacak güç kaynağı ve işlemciyide aldıktan sonra şu anki sistemimden pek bi fark olmaz mı diyosun dostum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FLeShy

Ekran kartı-ram-güç kaynağı-işlemci

2gb 1333mhz kingston ram

Geriye kalan güç kaynağı ve işlemci için 400tl bütçem kalıyor. Bu fiyata alınacak güç kaynağı ve işlemciyide aldıktan sonra şu anki sistemimden pek bi fark olmaz mı diyosun dostum ?

Fark olur tabi.. Alacağınız işlemci ikinci el olmak zorunda ve overclock yapılmış(bir ihtimal) bir işlemci olabilir bunun da işlemci ömrüne etki edeceği söyleniyor. Ayrıca q6600 veya daha üst bir model satın alsanız bile sizin de aldığınızda hızaşırtma yapmanız gerekir çünkü hız beklentiniz var!..ama siz yapmaya karar verseniz bile anakartınız hızaşırtmaya uygun mu??? orası muamma(bu hızaşırtma işine hala cvp vermediniz)
    Ekran kartı 220*230 civarı onu da 400liraya eklersek 630lira harcayacak kadar paranız var demektir. Elinizdeki sistemi komple satıp bu paranın üzerine koyarak yeni bir sistem almanızı öneririm.. Benim de şu anda kullandığım sistem eski ama ekran kartı dışında (güç kaynağı,işlemci,anakart,ram) sistem çok zayıf olmadığı için sadece ekran kartını satıp yenisini aldım. Sizinse anakart dışında değiştirmedik birşeyiniz kalmıyor. Umarım anlatabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurr999

quote:

Orijinalden alıntı: FLeShy

Ekran kartı-ram-güç kaynağı-işlemci

2gb 1333mhz kingston ram

Fark olur tabi.. Alacağınız işlemci ikinci el olmak zorunda ve overclock yapılmış(bir ihtimal) bir işlemci olabilir bunun da işlemci ömrüne etki edeceği söyleniyor. Ayrıca q6600 veya daha üst bir model satın alsanız bile sizin de aldığınızda hızaşırtma yapmanız gerekir çünkü hız beklentiniz var!..ama siz yapmaya karar verseniz bile anakartınız hızaşırtmaya uygun mu??? orası muamma(bu hızaşırtma işine hala cvp vermediniz)
    Ekran kartı 220*230 civarı onu da 400liraya eklersek 630lira harcayacak kadar paranız var demektir. Elinizdeki sistemi komple satıp bu paranın üzerine koyarak yeni bir sistem almanızı öneririm.. Benim de şu anda kullandığım sistem eski ama ekran kartı dışında (güç kaynağı,işlemci,anakart,ram) sistem çok zayıf olmadığı için sadece ekran kartını satıp yenisini aldım. Sizinse anakart dışında değiştirmedik birşeyiniz kalmıyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Dostum şu anda çalıştığım yerden sadece izin günlerinde eve gidebiliyorum. Yarın akşam üstü evde olucam o zaman bu soruna cevap verebilirim. Ayrıca elimdeki kasayı toptan nasıl satabilirim ? Ve kaça gider ? Yeni kasa alırsam toplama alıyım dimi ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.