Şimdi Ara

Ekran Kartı ve İşlemci Değiştirmek İstiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar benim 5-6 yıllık bilgisayarım var. İçindeki parçaları hiç değiştirmedim. Artık bir kaç parçasını değiştirmek istiyorum.(Amacım CS:GO,LoL gibi FPS oyunlarında yüksek FPS almak)
    Hangi parçaları değiştirmem gerektiğini bilmiyorum ama 800-900 TL bütçem var. Ekran kartı ve eğer lazımsa işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum.
    Parçalardan o kadar çok anlamadığım için sizlere sorayım dedim.
    Ekran Kartım: ATI Radeon HD 4670
    İşlemcim: INTEL(R) Core(TM) i3 CPU 540 @ 3.07GHz (4 Cpus)
    Sistem Üreticisi(Ne Olduğunu Bilmiyorum): To Be Filled By O.E.M.
    Parçalarım bunlar. Oyunlarda Yüksek FPS almak için hangilerini değiştirmem gerekir ve onun yerine ne almam gerekir söylerseniz sevinirim. Dediğim gibi max 900 TL. İki parçanın fiyatı toplamı 900 TL olursa sevinirim. İyi Günler...

• Root Karısı R kullanıcısına yanıt
    4 GB RAM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Root Karısı

Cpu olarak i7 880 ye geçebilirsiniz

Ekran kartı olarak 750 ti olabilir

900 tl ye kapatırsınız gibi gözüküyor

Birde ram kaç gb

Anakart ile falan uyumli olması gerekiyormuş, nasıl anlarım uyumlu olup olmadığını?

• 58asim 5 kullanıcısına yanıt
    anakartın modeli nedir? sitesinde yazar.
  • Beyaz Ceketli kullanıcısına yanıt
    Anakart Adı: Foxconn H55MXV
    ramleri DDR3 max 8 gb takabilirsiniz.
    işlemciyide Socket LGA1156 ile uyumlu olması gerekiyor.
  • Beyaz Ceketli kullanıcısına yanıt
    4 GB RAM'in yeterli olduğunu düşündüğüm için değiştirmek istememiştim. Onun yerine Ekran kartı olarak ne önerirsiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    ekran kartı ve işlemci uyumu hakkında bilgim yok.işlemci darboğaz yapar mı yapmaz mı bilmiyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/elindeki-islemciye-gore-ekran-karti-yukseltme-secme-rehberi--116393026

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Ceketli -- 30 Mayıs 2017; 1:59:47 >
  • 800-900tl ile eski 1156 sokete yatırım yapmak doğru değil,sıfır anakart+cpu+ddr4 ram(g4560) yada 2.el de daha üst bileşenler(soket 1155 yada 1150 anakart+cpu+ram) bulunabilir..zaten eldeki anakarta görede sıfır işlemci yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 30 Mayıs 2017; 2:32:33 >
  • usb2.0 U kullanıcısına yanıt
    Anakart olarak ne önerirsiniz ? Bütçemi biraz daha arttırabilirim.(Ram'i de mi değiştir diyorsunuz? Ben ekran kartı almayı düşünüyordum.)

• quote:

Orijinalden alıntı: 58asim

Anakart olarak ne önerirsiniz ? Bütçemi biraz daha arttırabilirim.(Ram'i de mi değiştir diyorsunuz? Ben ekran kartı almayı düşünüyordum.)

eğer konu ilk mesajdaki gibi sadece cs go ve lol üzerine daha yüksek fps ise eldeki hd4670 yerine 2.el bir gtx750ti gibi ekran kartı ile fark edilebilir getiri sağlanır..hani tüm bütçeyi harcamamak adına bu şekildede çözülebilir
  • 4560 (200 lira), h110 (150) ve 8 GB ram (150) üçlüsünü ikinci el 500 liraya alıp 400 liraya yine ikinci el bir ekran kartı alırsan güzel bir sistem kurulmuş olur. Ekran kartını GTX 770, 960, 950 veya AMD muadilleri olarak alabilirsin. Mevcut sistemini de üçe beşe bakmadan satmanı öneririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkürler. 4560 derken ne demek istedin? Ve h110'a baktığımda 1151 soket diyor. 1150 soket alsam çok fiyat farkeder mi? Bu anakart daha ucuz ve daha iyi gibi duruyor. (http://www.vatanbilgisayar.com/msi-h81m-pro-vd-intel-h81-soket-1150-ddr3-1600mhz-usb-30-dvivga-anakart.html)

Son olarak 8GB RAM 150 tl ye nasıl bulabilirim? Yardımların için teşekkürler.

Pentium 4560 demek istemişsin galiba. Onun yerine 1150 soketli önerebilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 58asim -- 30 Mayıs 2017; 4:46:37 >
  • usb2.0 U kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkürler.. Ekran kartı olarak senin dediğini alacağım.

• Biraz Düşündüm ve şu kararlara vardım.
    Ekran Kartı:http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx750-ti-strix-oc-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html
    Anakart:http://www.vatanbilgisayar.com/msi-h81m-pro-vd-intel-h81-soket-1150-ddr3-1600mhz-usb-30-dvivga-anakart.html
    İşlemci: 1150 soket uyumlu bir işlemci(Yardımcı olursanız sevirinirim.)http://www.vatanbilgisayar.com/intel-pentium-g3258-soket-1150-32ghz-3mb-onbellek-22nm-islemci.html#urun-ozellikleri Bu işlemciyi buldum.
    Bütçem 900 TL ama yukarıdakilerin 2.elini bulursam, 8 GB RAM de almayı düşünüyorum. Sizce böyle yapsam iyi olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 58asim -- 30 Mayıs 2017; 17:42:14 >

750ti sıfıra alma çok eski bir karttır kendileri, işlemci olarak g3258 alabilirsin 2. el anakartıyla birlikte 175 tl lol ve benzeri oyunlarda kasmadan hertürlü işini görür kart olarakta 2 gb 256 bit directx 12 li bir kart alırsan ileriye açık bir kapı bırakmış olursun açtığım konuya bakarsan bende aynı şeylerden müzdaribim.
  • Pentium G4560
    H110M anakart (kabylake uyumlu bios yüklü) (Asrock H110M-DGS-R3, MSI H110M PRO VD)
    8 GB DDR4 2133/2400 MHZ ram
    Nvidia GT1030 / AMD RX460 2 GB ekran kartı

Elinizdeki anakart, işlemci, ram, ekran kartını da elden çıkarıp bütçenize eklerseniz yukarıdaki bileşenleri sıfır olarak satın alabilirsiniz.

Ama @F355 Challenge önerisi çok daha iyi. Eğer 2. elde denk getirebilirseniz, daha iyi bir sistem toplarsınız. GTX950 garantili modellerini tercih edebilirsiniz 350-375 bandında bulunur. Muadili RX460 da 2. elde 375'den satılıyor.

Monitörünüzde sadece VGA girişi varsa RX460/GT1030 gibi kartlarda DP to VGA aktif dönüştürücü kullanmalısınız. GTX950 için basit bir DVI-VGA dönüştürücü iş görür.

GTX950lerde 1-2 model hariç 6 pin güç girişi bulunuyor. Bunun için elinizdeki anakart, işlemci, ram, ekran kartını satıp sıfır 500 watt 80+ bir güç kaynağı alınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.