Şimdi Ara

EKRAN KARTI VE MONİTÖR ...MUTLAKA OKUYUN YANLIŞA DÜŞMEYİN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Monitörün tepki süresi ya da hz' i önemli ekran kartından tam verim almak için. Çözünürlük düştükçe fps artar zaten. Yük işlemciye biner. Sizin yazdığınız tersi olmuş. Yani monitörün yetersiz kalması hz veya ms ile ilgilidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 19 Temmuz 2013; 17:48:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

Monitörün tepki süresi ya da hz' i önemli ekran kartından tam verim almak için. Çözünürlük düştükçe fps artar zaten. Yük işlemciye biner. Sizin yazdığınız tersi olmuş. Yani monitörün yetersiz kalması hz veya ms ile ilgilidir.

peki söyle diyelim o zaman ekran kartınız titan olsun...1024x728 monitörünüz var..ekran kartından ne kadar verim alırsınız.....
  • çöp bi konu. millet ekran kartım ARTIK YETMİYOR-YENİ OYUNLARI AÇMIYOR diye ekran kartı önerisi istiyor zaten. önceden oyun oynadıkları pc-monitörlere yeni ekran kartı takviyesiyle sorunu çözersin bu bu kadar basit. bulanık gösterme vs donanımla alakalı değildir zaten monitör bozulmuştur gider yenisini alırsın. ama crysis2yi 60 fpsde oynayan pc crysis3ü 20 fpsde oynuyorsa gidip monitör değiştirilmez. ekran kartını güncellersin. monitörü 15 senelik olmadığı sürece günümüzde kullanılan hiç bir monitör response time'dan falan bi sıkıntı yaratmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TİTAN-X

quote:

Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

Monitörün tepki süresi ya da hz' i önemli ekran kartından tam verim almak için. Çözünürlük düştükçe fps artar zaten. Yük işlemciye biner. Sizin yazdığınız tersi olmuş. Yani monitörün yetersiz kalması hz veya ms ile ilgilidir.

peki söyle diyelim o zaman ekran kartınız titan olsun...1024x728 monitörünüz var..ekran kartından ne kadar verim alırsınız.....

Eğer işlemcim iyiyse bir sorun olmaz. Düşük çözünürlük + titan darboğaz getirebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu şuan aşırı mantıksız geldi, ben 19" 1440x900 monitörde yeterli olacağı için hep düşük ekran kartları kullandım. hd3450 de kullandım, hd4870 de kullandım, 9800gt de kullandım. hepsinde de fark vardı. aynı konulardan bahsetmiyor muyuz acaba?
    #edit: ha dediğin 1024x768 bir monitörde misalen 1 gb 128 bit gddr5 ekran kartı ile 2 gb 128bit gddr5 ekran kartının vereceği fpsnin aynı olacağıysa haklısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Decent -- 19 Temmuz 2013; 18:26:46 >
  • quote:

benim yaşım 40 ....doğrudur abim benim ...
    ama sen yinede fps ne olduğunu açıklarsan.arkadaşlarıda bilgilendirmiş olursun....naçizane

Boşa yaşamışsın :)
  • Ula siz neyin pesindediniz. Oyun makinesi olanlar zaten fps çözünürlük gibi kavramları bilmeden pc topluyorlar ise bizim işimiz oldukça zor demek. Su konuyu bile hararetli hararetli tartisiyorsunuz ya ne diyeyim bayadır girmiyordum ekran kartı bölümüne ve şu anda girdiğime de pişman oldum resmen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasan monitöru de ilk defa duydum. en kotu ihtimal kucuk oldugu icin zevk alamazsın ve vgasa dalgalanma olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

yahu şu liseler bi açılsada kurtulsak

niye kalbini kırıyosun çocukların

• quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

quote:

benim yaşım 40 ....doğrudur abim benim ...
    ama sen yinede fps ne olduğunu açıklarsan.arkadaşlarıda bilgilendirmiş olursun....naçizane

Boşa yaşamışsın :)

+1

NE ARAŞTIRMASI TITAN-X ? 7/24 zamanımı bu sitede mi harcıyacağım? artık sana vakit ayıramıyacağım :) @Normandia_06 kardeşim çok güzel açıklamış :)
  • yani siz monitörün çözünürlüğü ile ilgili resim ve akıcılık performansın fps etkisi yok diyorsunuz....iyice araştırın bakalım gerçekten öylemi
  • quote:

yani siz monitörün çözünürlüğü ile ilgili resim ve akıcılık performansın fps etkisi yok diyorsunuz....iyice araştırın bakalım gerçekten öylemi

ya bu kadar çok eminsen al karşına iki tane monitör test et koy video. sonra de ki bakın arkadaşlar bu kasaya bu monitörü bağlıyorum 60 fps veriyor de. sonra çıkar kabloyu diğerine tak bu monitöre bağlıyorum 30 fps veriyo de. mümkünse aynı çözünürlükte olsun ama testlerin. ha dersen ki monitörlerden biri 720p onda çok fps veriyo biri 1080p onda az veriyo. o bambaşka bi konu zaten.

ne demek istediğimi örnekle açıklayayım. benim 23 inch 1080p monitörüm var. bundan 2 sene sonra var olan 7750 kartım yetmediğinde monitörü mü değiştirmeliyim yoksa yeni bi ekran kartı mı almalıyım. senin mantığına göre daha düşük çözünürlüklü daha eski bi monitör alıp onunla yola devam etmem gerekir

• Bu 40 yaşındaki (!) abilerimiz çoğalmaya başladı forumda.
    İşlemci bölümünde vardı böyle bir konu yine 40 yaşında bir abimizin açtığı
    amd athlon ii x3 x450'nin 2600k'dan daha iyi olduğunu iddia ediyordu
    Mübarek ramazanda hayırlısı olsun diyelim
  • valla ben hiçbirşey anlamadım hepsinide okudum.

bu aradada bende monitör yok ozaman ben rahatım desenize

monitörü olanlar düşünsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team NINJA -- 19 Temmuz 2013; 19:55:50 >
  • valla diyecek fazla söz yok, monitör yüzünden oyun kasmaz, açmamazlık yapmaz, fps düşmez. 2013 yılında "üst seviye kullanıcı"lar en kötü 22 inç 1680*1050 den aşağı monitor kullanmaz.

bu işin monitörle alakası yok kardeşim bu kadar basit, nuhneviden kalma tüplü 15 inç monitorü olan adamın zaten crysis la falan işi olmaz.

dediklerin tamamen alakasız şeyler. demişsinki aynı ekran kartı ile 1280x720 ve 1920x1080 çözünürlükte olan ile aynı fps alırsın.. yapma gözünü seveyim.
  • crt tüplü 17" monitöre 7850 kullandım. param yoktu ciddiyim. tek sıkıntım vga titremesiydi bunuda herkes biliyor kasma takılma yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 19 Temmuz 2013; 20:08:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

crt tüplü 17" monitöre 7850 kullandım. param yoktu ciddiyim. tek sıkıntım vga titremesiydi bunuda herkes biliyor kasma takılma yoktu.

bende bunu anlatmaya çalışıyordum TITAN-X abimize :D bende şuanda 17" crt monitör var. en geç bir aya kadar gtx660 alıcam ondan bir ay sonrada 1080p monitör alıcam inş. eğerki crt" monitörüm fps düşüşüne takılmalara yol açarsa o zaman özrümü dilerim abi. ama hala da iddaa ediyorum hiçbir sıkıntım olmayacak :) ekran kartını alıyım testlere başlarım :)
  • monitörün fps ye etkisi yktur.herşey çözünürlükle alakalıdır.konuyu uzatmaya gerek yok ama crt monitörlere diyeceğim yoktur.olana da durumu varsa acilen yok etmesini öneririm :)
  • titan x input lagdan filan bahsetmeye çalışmış ama başaramamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReTRiBuTioN™

quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

crt tüplü 17" monitöre 7850 kullandım. param yoktu ciddiyim. tek sıkıntım vga titremesiydi bunuda herkes biliyor kasma takılma yoktu.

bende bunu anlatmaya çalışıyordum TITAN-X abimize :D bende şuanda 17" crt monitör var. en geç bir aya kadar gtx660 alıcam ondan bir ay sonrada 1080p monitör alıcam inş. eğerki crt" monitörüm fps düşüşüne takılmalara yol açarsa o zaman özrümü dilerim abi. ama hala da iddaa ediyorum hiçbir sıkıntım olmayacak :) ekran kartını alıyım testlere başlarım :)

bende öyle yaptım şuan hala crt kullanıyordum ama görüntü titremesi gözlerimi ciddi anlamda perişan ediyordu gittim 400 liraya almışken en iyisi alalım 5 6 sene kullanalım dedim. dev gibi led 23" aldım asus gayet güzel performans açısından bakarsak bir fark yok. o zamanları hiç fps testi yapmadım ama fark olsa bunu sezerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 19 Temmuz 2013; 23:33:07 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.