Şimdi Ara

Ekran Kartı ve Sistem yenileme yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar. Konuyu yanlış biryere açmışsam düzeltmenizi rica ederek başlıyorum.

Bir süredir ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum ve araştırma içindeyim. Bu arastırmalar baya kafamı karıştırmış durunda ve bir uzman görüşü almak istedim.

Sistemim :
    intel i3 2100 işlemci
    Asus P8x68-v-lx Anakart
    4x2 = 8 gb 1600 mhx ram
    1+2=3tb Hdd
    Radeon Hd4850 1 gb 256 bit Ekran kartı
    350w guc kaynagı
    Lg 22" Ful Hd ekran

Bu sistem üzerinde mümkün olan en mantıklı şekilde yükseltme yapmak istiyorum. elimdeki ekran kartının 110w çektiğini öğrendim. Çok fazla normal oyun oynamıyorum ama AİON isimli mmorpg oyunu sürekli oynuyorum. Hem bu oyunda hemde yeni cıkacak Mmorpg oyunlarda daha az sıkıntı cekmek istiyorum.

Yapmak istediğim fikirler :
    1) Gtx 750Ti OC bir ekran kartı ve 120gb bir Ssd Hdd almak. (Güç kaynagı sebebi ile)
    2) Ati Radeon R9 270 yada 270xbir ekran kartı almak.( güç kaynagı kaldırmaz ise güç kaynagını deişmek)
    3: Gtx 960 gibi yine Gtx 750ti gibi az güç tüketen bir kart alıp Ssd almamak. örneğin Gtx 960 Ix OC diye bir kart var bunu çözebilmiş değilim.
    4) Sizlerin bana verebileceği güzel bir tavsiye.

Kafam allak bullak oldu. Gördüğünüz gibi bütcede cok olmayınca sizleredanısmak istedim. Lütfen desteğinizi esirgemeyin.

• r9 270 ve 500 w psu
  • GTX 750 ve i5 2500K veyahut i7 2600 alın, farkı çok rahat farkedersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gskhero G kullanıcısına yanıt
    Herşeyi söylemişsiniz de bütçenizi söylememişsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Herşeyi söylemişsiniz de bütçenizi söylememişsiniz.

Bütçe aslında aoradan belli diye yazmadım. Şöle diyelim Gtx 750 ti 500 civarı birde Ssd desen 200 işte 700 750 tl ayırabilirim en fazla. Yada tek bir karta o kadar verebilirim ama güc kaynagı sıkıntı olmaması lazım. Şu kart nasıl bilen varmı ne kadar güç harrcar filan?

http://www.hepsiburada.com/gigabyte-nvidia-geforce-gtx-960-ix-oc-2gb-128bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-gv-n960ixoc-2gd-p-BD803180?productId=bd803180&categoryId=204

Hocam en azından işlemci,ekran kartı ve güç kaynağı almalısınız.3 parça için 750 lira az bir miktar. Sadece ekran kartı alarak memnun olmanız mümkün değil.İşlemci ve psu da değişmeli.Yani ikinci ele yönelmek zorundasınız.Güç kaynağını 2.el 600W civarı 100 liraya bulduk diyelim.650 liramız i5 2500K alsanız 300 lira civarı bütçe vermeniz gerekecek ama para harcamışken 3570/3570k almalı 350-400 lira da ortalama ona gider.300-350 gibi bir bütçemiz kalıyor.350'ye de 270X alırsanız sisteminiz harcadığınız her kuruşu hakedecek kadar performanslı olur.
  • Ben işlemciyi düünmemiştim ama değerlendireceğim teşekkür ederim. İkinci el almayı pek sevmiyorum ama temiz ve guvenilir kisi olursa değerlendiricem. O zaman bu ay ekran kartı ve guckaynagı alayım islemcyi diğeraya halledeyim. Bu linkteki kart nasıldır ona kafam takıldı aslında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım Ekran kartı seçimi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu iki karti karşılaştırabilecek varmı acaba. Fiyatları hemen hemen aynı.

1: Zotac Nvidia GeForce GTX 760 AMP!

2: Gigabyte Nvidia GeForce GTX 960 IX OC

• linkler bozuk olmus fiyatlari ayni diyorsun 960 biraz daha hizli ama fiyatlari goremedim o yuzden 830-840 lira filansa yuksek bu rakamlar ve 760'in biraz daha ucuz olmasi lazim o site pahali satiyor olabilir.i3 2100'e gtx760 daha uygun olur bence.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx760-twin-frozrgaming-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidi-geforce-dx111-ekran-karti.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

linkler bozuk olmus fiyatlari ayni diyorsun 960 biraz daha hizli ama fiyatlari goremedim o yuzden 830-840 lira filansa yuksek bu rakamlar ve 760'in biraz daha ucuz olmasi lazim o site pahali satiyor olabilir.i3 2100'e gtx760 daha uygun olur bence.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx760-twin-frozrgaming-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidi-geforce-dx111-ekran-karti.html

Linkler bende çalışıyor ama yazım yine fiyatları

1: Gigabyte Nvidia GeForce GTX 960 IX OC 709 tl hepsiburadada

2: Zotac Nvidia GeForce GTX 760 AMP 735 tl yine Hepsi buradada

Burada Normal gtx 960 ile bu IX OC sürümünün farkını secemedim. Normal Gtx 960 ile arasında 100 tl fark var

Bu 2 kart arasındaysan direk gtx 960 olanı tercih etmeni öneririm, daha güncel az güç tüketen bir kart, zaten gtx 760 ın yerini almak için üretilmiş ve zotac amp modellerinin ısı sorunları var, kartı kullanan birkaç kişiden o küçük fanlarının o kartın ısısını zaptedemediğini ve oyunlara girdiğinde 3-5 dakika içinde 80c barajını aşıp hızlarını düşürdüğünü duymuştum ve zotac 760 amp ta ITX statüsüneye girecek kadar küçük üstelik netten baktığımda nvidianın referans pcb sini kullanıyor.
    ITX oluşu, kartın küçük olduğunu, (mini ITX diye geçen küçük) kasalarda dahi kullanılabileceğini gösteriyor fakat gtx 960 kesinlikle 760 lar kadar ısınmayan kartlar, ısı-güç tasarımı olarakta (TDP) 760 tan daha düşükler (gtx 760 = 170W TDP / gtx 960 = 120W TDP)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 2 Mayıs 2015; 14:54:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoNaR-X

Bu 2 kart arasındaysan direk gtx 960 olanı tercih etmeni öneririm, daha güncel az güç tüketen bir kart, zaten gtx 760 ın yerini almak için üretilmiş ve zotac amp modellerinin ısı sorunları var, kartı kullanan birkaç kişiden o küçük fanlarının o kartın ısısını zaptedemediğini ve oyunlara girdiğinde 3-5 dakika içinde 80c barajını aşıp hızlarını düşürdüğünü duymuştum ve zotac 760 amp ta ITX statüsüneye girecek kadar küçük üstelik netten baktığımda nvidianın referans pcb sini kullanıyor.
    ITX oluşu, kartın küçük olduğunu, (mini ITX diye geçen küçük) kasalarda dahi kullanılabileceğini gösteriyor fakat gtx 960 kesinlikle 760 lar kadar ısınmayan kartlar, ısı-güç tasarımı olarakta (TDP) 760 tan daha düşükler (gtx 760 = 170W TDP / gtx 960 = 120W TDP)

Ben hem iyi bir kart olsun hemde az güç tüketmesi hosuma gitdi. Güc kaynagı alacagım gerci

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/highpower-element-smart-hp-ep-750s-750w-80-bronze-14-cm-fan-ld-guc-kaynagi-.aspx

Bu yeterli olur sanırım. Bendekişidiki g kaynagıda bu marka ve cok memnun kalmıstım IX sürümünün bir sakıncası yoksa fiyat uygunken kartı alayım diyorum.

Karta o.c yapıp sınırları zorlamak isteyen bir kullanıcı değilsen ITX oluşunun hiç bir sakıncası yok, almak istediğin PSU ile o karttan 3 adedi aynı anda takıp çalıştırabilirsinde, yani fazlasıyla yeterlidir
  • Yardım icin tesekkurler hepinize arkadaslar. İşlemciyide dier ay alırsak sanırım olay tamamdır .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.