x1650xt sapphire kartım var sıcak havalardan dolayı sanırsam sıcaklık baya yükselmiş bulunmakta bılgısayar normal çalışırken(msn internette gezin vs.) sıcaklık 75C civarlarında dolaşıyor fakat oyuna (world of warcraft) girdiğim zaman sıcaklık bır anda 115C ye cıkıyor. nasıl bır çözüm yapaıblılırm? termal macun işe yarar mı? bu ekran kartına uygun fanların fıyatları ınternetten 75ytl civarı daha ucuz bır fan bulabılırmıyım yada bilen var mı? 75 ytl vermek te bana koyucak gıbı gelıyor bunu yerıne gıdıp yenı bır kart almak ta daha mantıklı çözüm geliyor. yardımcı olursanız cok teşşekkür ederim
ati tray tool programından hardware/overclokin settings/fan seçeneğinden fan devirlerinde oynama yapın. ayrıca kartınızda cok tozlanma olabilir, temizlemeye çalışın. en sonda termal macunu yenileyip durumuna bir bakın. normalde bu kadar sıcak olmaması gerekiyor o kartın
Dostum aynı sorun bendede vardır baktıgım zaman asırı ısınmadan fanın arka kısımdakı ramlerın uzerınde duran termal padlerın tam temas etmedıgını gordum. bunun nedenı fanın asırı ısınamdan dolayı yukarı dogru genlesmesıdir.
ikin ci olarak fanın ıcını ac ve ızgasranın onunda bırıken tozları temızle sorunun hallolacaktır
ben zerotherm NV120 almıstım sogutucu olarak su anda HD4850 aldım sogutucu elımde patladı dıebılırım:D
ben de ati tool kullanıyorm fan hızını ayarlayınca o kadar kalmıyor ama sogutucumuz cok kalıtelı oldugu ıcın oyunda 80 ustune cok rahat cıkabılıyor. 115 dereceye nsl dayanıyor onu anlamadım
su an da fan %70 de 55 derece ınt muzık vs..
@ tuninger_haa 1-2sn 110-120 C civarı görüyorum sonra pc kilitleniyor..
tozları zaten temizlemiştim dun bugun gıttım termal macun aldım ve sürdüm sanırsam iyi temizlik yapınca termal macunu surmeyı eksık etmemek gerekıyormus. su an oyundayım ve sıcaklık 115 C den 72 C düştü.. 80C normal calısırken sımdı 51C lerde çalışıyor. termal macunun bukadar etki edeceğini hiç sanmazdım gerçekten cok cok işime yaradır.