Merhaba arkadaşlar bir süredir pc yi actıktan sonra monitorden veri sinyali yok uyku moduna geciliyor sorunu ile karşılasıyordum pc yi acıp kapatınca düzeliyordu fakat şimdi tümden gitt pc yi acıyorum ekrana görüntü gelmiyor. ekran kartım mı yandı yoksa sorun baska birsey mi eğer ekran kartım yandıysa ekran kartı tavsiyeleriniz nelerdir. teşekkürler.
Ana kart:asus maximus v gene z77 Ekran kartı:SAPPHIRE HD7970 O.C. GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 Ram:CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE LOWPROFILE
Güncel
Merhaba.
Ekran kartının arızalı olup olmadığını anlamanın en kolay yolu başka bir bilgisayarda denemek veyahut kendi bilgisayarınızda ekran kartını çıkarıp, görüntüyü anakartınızın HDMI çıkışından almak.
Bunları bir deneyin sonucu yazarsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: yilmaz976
Merhaba.
Ekran kartının arızalı olup olmadığını anlamanın en kolay yolu başka bir bilgisayarda denemek veyahut kendi bilgisayarınızda ekran kartını çıkarıp, görüntüyü anakartınızın HDMI çıkışından almak.
Bunları bir deneyin sonucu yazarsınız.
Cevabiniz icin teşekkür ederim anakartı başka bir pc de deneme şansım yok kartı cıkartıp görüntüyü anakartı hdmı den almayı denedim malesef bu şekilde de sonuç elde edemedim
KursaT34K
kullanıcısına yanıt
Ben anakart dememiştim ama sanırım siz ekran kartı yerine anakart yazdınız ? BIOS içinden görüntü çıkışını dahili yani İGPU yaparak denediniz mi, anakart arızalı değil ise görüntü gelmesi gerekir ?
Şöyle olması gerekir.
quote:
Ben anakart dememiştim ama sanırım siz ekran kartı yerine anakart yazdınız ? BIOS içinden görüntü çıkışını dahili yani İGPU yaparak denediniz mi, anakart arızalı değil ise görüntü gelmesi gerekir ?
Pardon bir önceki cevap ta ben yanlıs yazmışım BIOS icinden görüntü cıktısını şu durumda dahili yapma şansım varmı en son bios güncellemiştim oda baya bir uzun zaman önceydi hic bir işlem yapmadım bios ta
Evet var ve hatta Asus bunu yapmayı kolaylaştırmak için anakartın arkasına Clear CMOS Reset tuşu bile koymuş.
Ekran kartını çıkarın, bilgisayar kapalı halde Clear CMOS tuşuna basın, sonra HDMI kablosunu takın ve bilgisayarı çalıştırın, görüntünün HDMI üzerinden gelmesi gerekir.
Clear CMOS Reset tuşu
quote:
Clear CMOS Reset tuşu
Malesef bu sekilde de görüntü alamadım benim HDMI anakart a takılıydı sürekli şuan ekran kartını cıkartmama rağmen artı gösterdiğiniz şekilde resetlememe rağmen tek aldığım görüntü (video sinyali yok uyku moduna geciliyor)
KursaT34K
kullanıcısına yanıt
O zaman şöyle yapalım, uğraştıracak ama baştan söyleyeyim.
Bilgisayarı kapattıktan ve güç kablosunu çektikten sonra Anakartın üzerinde harici olarak ne varsa çıkartın (kasa fanları - fan kontrol -wi-fi kartı -usb,ler - çoklu disk var ise sadece windows,un kurulu olduğu harddisk veya ssd kalsın) sonra anakartınızın üzerinde bulunan Jumper,ı yerinden çıkartıp hemen bir yandaki pinlere takın ve bios pilini çıkartın ve bilgisayarınızı sanki açıyormuş gibi güç düğmesine basın, sonra Jumper,ı tekrar eski yerine takın ve bios pilini takın. Sonra bilgisayarın güç kablosunu takın, HDMI kablosunu takın ve bilgisayarınızı çalıştırın, bu arada klavyeden bios,a girmek için Del tuşuna basın. Bios,a girebilirsek gerisi kolay.
quote:
O zaman şöyle yapalım, uğraştıracak ama baştan söyleyeyim.
Bilgisayarı kapattıktan ve güç kablosunu çektikten sonra Anakartın üzerinde harici olarak ne varsa çıkartın (kasa fanları - fan kontrol -wi-fi kartı -usb,ler - çoklu disk var ise sadece windows,un kurulu olduğu harddisk veya ssd kalsın) sonra anakartınızın üzerinde bulunan Jumper,ı yerinden çıkartıp hemen bir yandaki pinlere takın ve bios pilini çıkartın ve bilgisayarınızı sanki açıyormuş gibi güç düğmesine basın, sonra Jumper,ı tekrar eski yerine takın ve bios pilini takın. Sonra bilgisayarın güç kablosunu takın, HDMI kablosunu takın ve bilgisayarınızı çalıştırın, bu arada klavyeden bios,a girmek için Del tuşuna basın. Bios,a girebilirsek gerisi kolay.
Anakart üzerinde jumper i bulabilirsem söylediklerinizi harfiyen uygulayacağim fakat bulamadım :(
KursaT34K
kullanıcısına yanıt
Anakartınızın sağ alt bölümünde Q-CODE bölümü yani hata kodlarını gösteren küçük bir led ekran,olması gerek, orada hangi numara veya rakam yazıyor ?
quote:
Anakartınızın sağ alt bölümünde Q-CODE bölümü yani hata kodlarını gösteren küçük bir led ekran,olması gerek, orada hangi numara veya rakam yazıyor ?
d7 yazıyor
quote:
Orijinalden alıntı: KursaT34
quote:
d7 yazıyor
d7 klavye yi sökyüğüm icin aldğım kod muş suan A2 yazıyor
quote:
quote:
quote:
d7 yazıyor
d7 klavye yi sökyüğüm icin aldğım kod muş suan A2 yazıyor
@yilmaz976 pc acıldığında bip sesi almıyorum ön yükleme yapmıyor galiba simdi fark ettim hata kotuda A2
KursaT34K
kullanıcısına yanıt
A2 IDE Detect yani IDE algılandı anlamında, büyük ihtimal ile şu anda harddisk ayarı IDE olarak algılandı
Bu ara JUMPER resimde işaretlediğim yerde.
quote:
A2 IDE Detect yani IDE algılandı anlamında, büyük ihtimal ile şu anda harddisk ayarı IDE olarak algılandı
Bu ara JUMPER resimde işaretlediğim yerde.
benim anakart ta yok galiba yada baska yerde gösterdiğiniz yer boşta resim ekliyorum
KursaT34K
kullanıcısına yanıt
Yeri var ancak sizin JUMPER bölümünde JUMPER yok, anakart kutu içeriğinde olması gerekir bir bakın isterseniz ?
JUMPER,ın anakart üzerinde ki hali ve boş hali ve JUMPER,in kendisinin olduğu fotograflar.
JUMPER sıfırladıktan sonra gelmesi gereken ekran.
quote:
Yeri var ancak sizin JUMPER bölümünde JUMPER yok, anakart kutu içeriğinde olması gerekir bir bakın isterseniz ?
JUMPER,ın anakart üzerinde ki hali ve boş hali ve JUMPER,in kendisinin olduğu fotograflar.
JUMPER sıfırladıktan sonra gelmesi gereken ekran.
@yilmaz976 anakartın paketinden bu parcayı buldum insallah doğru parcadır sana da zahmet veriyorum mubarek günde hakkını helal et