Şimdi Ara

Ekran kartı yükleme problemi Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar, ekran kartımın fanı kırıldığı için bir süre önce kartı söküp onboard kartın sürücüsünü yükledim ve öyle kullandım bir hafta. Fan problemimi çözünce yeniden ekran kartımı taktım, monitörün kablosunu bağladım ve bilgisayarı açtım. "No video input" uyarısı verdi. Onboarda bağladım aynı uyarı çıktı. Onboard ekran kartının sürücüsünü kaldırıp aynı işlemi yaptım aynı uyarıyı verdi. Ekran kartımın daha önceden kurulu sürücüsünü de kaldırdım, ekran kartımı taktım ve yeniden başlattım; "no video input" uyarısı... Kafayı yiycem. Kartı takınca "no video input" uyarısı veriyor. Takmadığımda sürücü yükleyemiyorum. Ne yapabilirim. Lütfen yol gösterin.

• Merhaba,

Sistem den tamamen elektiriği kesin ve anakart üzerinde bulunan 5V PİLİ sökün 5 dakika kadar bekledikten sonra tekrar yerine takın, harici ekran kartınız ile birlikte sistemi çalıştırın bakalım, görüntü alabilecekmisiniz?

Ek olarak, Ekran kartınızın fanını değiştirirken, herhangi bir fiziksel hasar vermiş olabilirmisiniz?

Şayet, bu işlem olumsuz olursa, ekran kartınızı farklı bir sistemde denemenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Sistem den tamamen elektiriği kesin ve anakart üzerinde bulunan 5V PİLİ sökün 5 dakika kadar bekledikten sonra tekrar yerine takın, harici ekran kartınız ile birlikte sistemi çalıştırın bakalım, görüntü alabilecekmisiniz?

Ek olarak, Ekran kartınızın fanını değiştirirken, herhangi bir fiziksel hasar vermiş olabilirmisiniz?

Şayet, bu işlem olumsuz olursa, ekran kartınızı farklı bir sistemde denemenizi öneririm.

Pil çıkarmadan biosu sıfırlasam olmaz mı?
  • Yok, kurtarmaz.

Sistem den tamamen elektiriği kesip anakart üzerindeki 5V PİLİ çıkartmanız gerekiyor. 5 dakika bekledikten sonra tekrar yerine takarak sistemi çalıştırın..

Yada,

Anakart üzerinde Cmos Clear Jumper vardır. Bu Jumper'ı söküp, yanındaki Pine takın ve sistemi bu şekilde çalıştırın. Doğal olarak sistem hiç bir tepki vermeyecektir. Tekrar Jumper'ı eski haline getirip sistemi çalıştırıp ekran kartınızı test edebilirsiniz.
  • quote:

Yok, kurtarmaz.

Sistem den tamamen elektiriği kesip anakart üzerindeki 5V PİLİ çıkartmanız gerekiyor. 5 dakika bekledikten sonra tekrar yerine takarak sistemi çalıştırın..

Yada,

Anakart üzerinde Cmos Clear Jumper vardır. Bu Jumper'ı söküp, yanındaki Pine takın ve sistemi bu şekilde çalıştırın. Doğal olarak sistem hiç bir tepki vermeyecektir. Tekrar Jumper'ı eski haline getirip sistemi çalıştırıp ekran kartınızı test edebilirsiniz.

Dediğiniz işlemi yaptım. Ekran kartını taktım ama yine aynı uyarıyı verdi. Ayrıca biosa girip load defaults yaptım yine olmadı.
    Ekran kartını ilk taktığımızda vga kablosunu harici karta takmamız gerekmiyor mu? Ben ekran kartı taktığımda ne onboard, ne de harici çıkış çalışmıyor! Çok sinir bozucu bir durum!

• Muhtemelen, Ekran kartı fan değişimi sırasında, karta fiziksel bir hasar verilmiş. En azından benim tahminim bu!

Ekran kartını farklı bir sistem de deneme şansınız varsa, en azından akıldaki bu soruyu kaldırmış oluruz?

Siz bağlantılarınızı, normal bir şekilde yapmışsınız.

Ek olarak, belirtmek istiyorum. Mesajlarınız da Ekran kartı model ve seri belirtmemişsiniz.

Ekran kartınız harici güç isteyen bir kart mı? Şayet ek güç isteyen bir kartsa, güç bağlantılarını da kontrol etmeniz gerekiyor.
  • quote:

Muhtemelen, Ekran kartı fan değişimi sırasında, karta fiziksel bir hasar verilmiş. En azından benim tahminim bu!

Ekran kartını farklı bir sistem de deneme şansınız varsa, en azından akıldaki bu soruyu kaldırmış oluruz?

Siz bağlantılarınızı, normal bir şekilde yapmışsınız.

Ek olarak, belirtmek istiyorum. Mesajlarınız da Ekran kartı model ve seri belirtmemişsiniz.

Ekran kartınız harici güç isteyen bir kart mı? Şayet ek güç isteyen bir kartsa, güç bağlantılarını da kontrol etmeniz gerekiyor.

Başta aklıma gelmişti marka- seri yazmak, unutmuşum, afedersiniz. Asus NVidia Geforce GT9500 1gb. Güç girişi yok. Yalnız aklıma takıldı; orijinal fanın güç girişi kartın üzerindeydi. Ben kasa fanı monte etmek zorunda kaldım. Onu da güç kaynağına taktım. Pek sanmıyorum ama arızayla alakası olabilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım Ekran kartı seçimi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir de aklıma geldi. Fiziksel bir hasar olduğunu sanmıyorum, çok titiz davrandım ama eski kurumuş macunu temizlerken kolonyalı bezle sildim. Daha önce işlemcide de benzer işlemler yapmıştım, bir şey olmamıştı. Sizce bundan kaynaklanabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.