Şimdi Ara

HAFIZA KARTIM BOZULDU LÜTFEN YARDIM EDİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HAFIZA KARTIM BOZULDU LÜTFEN YARDIM EDİN

Merhaba arkadaşlar geçende Huawei Honor 9 Lite telefonumda kullandığım 32 gb Samsung micro sd hafıza kartım bozuldu. Kartı başka telefonlarda bilgisayarda ve tablette denedim ama hiçbir şekilde çalışmadı. Ben de başlat menüsünü cmd yazıp açılan komut isteminde chdisk f yazıp denedim olmadı. Ardından yine cmd ve sonrasında dikpart sonrada list disk yazdım yine olmadı. En son bilgisayarda Windows un kendisi ve Hp Usb Disk Storage programıyla biçimlendirmeyi denedim fakat yine sonuç alamadım. Hafıza kartının İçinde kurtarmam gereken bazı resimler var. Fakat bunu nasıl yapabileceğimi hiç bilmiyorum. Lütfen bilen biri yardım etsin.

• Arkadaşlar hadi ama illaki konu hakkında fikir sahibi bir kişi vardır.
  • çalışmadi derken kartı telefonlar ya da bilgisayar gördü mü. gördü ise biçimlendir mi diyor. ve bicimlendirirsenn korkma. giden dosyalar geri gelir. özellikle daha yeni silindiyse. daha yeni 400 gb lik arsivimi geri getirdim. hemde klasor olarak. yani nasil silindiyse. ancak donanimsal olarak bozuldu ise sıkıntı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam donanımsal olarak bozuldu. Telefonda bozuk hafıza kartı diyor. Bilgisayardan da biçimlendirmeyi demedim olmadı. Ne yapabiliriz. Acaba bu tür işlerle uğraşan birileri var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de MiniTool partition wizard ile biçimlendirmeyi dener misiniz.
  • korkusuzmaraz kullanıcısına yanıt
    cmd den list disk dediginde o listede yer aliyor mu kart

• quote:

Orijinalden alıntı: WaxKitten

Bir de MiniTool partition wizard ile biçimlendirmeyi dener misiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: Kanaat34

cmd den list disk dediginde o listede yer aliyor mu kart

WaxKitten hocam dediğiniz programla denedim ama diğer disklerde format menüsü açılırken hafıza kartına format menüsü gelmedi. Bilmiyorum belki de ben beceremedim. Ayrıca hafıza kartında tarama yapmayı denedim o da olmadı.

Kanaat34 hocam kart list disk te gözüküyor. Ama 32 gb lık hafıza kartı 5 gb olarak gözüküyor. Hatta dördüncü resim bununla alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 21 Temmuz 2019; 19:27:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    2. Resimdeki sağ tıkladığınız yer yanlış onun hemen dibindeki (Unallocated) yazısına sağ tıklayıp create deyin daha sonra ok dedikten sonra sol üstten uygulamak için Apply demeyi unutmayın.

• WaxKitten kullanıcısına yanıt

Hocam dediğinizi yaptım maalesef sonuç alamdım. Formata tıklayıp daha sonra apply a tıkladım. Biraz bekledikten sonra yükleme süreci tamamlanıp biçimlendirme başarıyla tamamlandı diye mesaj aldım. Bilgisayarda hafıza kartının durumu aynı ve kesinlikle Windows dan aynı şekilde biçimlenidirme yapılmıyor.

SD kart raw'a dönüşmüş olabilir ve eğer böyleyse bunun çözümü konusunda hiç başıma gelmediği için araştırmadım. Belki de kart gerçekten ölmüştür. Geçmiş olsun.

• WaxKitten kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam çok sağolun birde bu raw işini bir araştırayım. Bu konu hakkında çok şey söyleniyor. Hatta kurtarma işleminde Linux bile kullanılması gerektiğini söyleyen var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkusuzmaraz

Tamam hocam çok sağolun birde bu raw işini bir araştırayım. Bu konu hakkında çok şey söyleniyor. Hatta kurtarma işleminde Linux bile kullanılması gerektiğini söyleyen var.
    hallettin mi
  • Bry2019 B kullanıcısına yanıt
    uğraşıyorum
  • Bad sector oluşmuş muhtemelen. Uğraştıkça durum daha da kötüye gidebilir

• DigitalVeri kullanıcısına yanıt
    peki ne yapmalıyım bu micro sd hafıza kartı kendi kendine düzelmez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.