Şimdi Ara

ekran kartim bozuldu mu ?(sapphire rx 480 nitro+ oc 4gb)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yeni almis oldugum ekran kartini overclock yapmak istedim (trixx ile ) 1306 mhz den 1400 mhz ye, vramida 1750mhzden 1925 mhz ye voltajida +40mv cikardim.

Bundan sonrada afterburner ile stress testi yaptim . Test sirasinda ekranda kirmizi noktalar olustu bir muddet sonrada bilgisayar tamamen dondu.

Ayarlari sifirlayip oyun acayim dedim ama artik hic bir oyun hatta youtube videosu bile izliyemiyorum.

Oyunlar ya kendiliginden kapaniyor yada siyah ekran oluyor. youtubeta video

acmak istedigimdede youtube kapanip tekrar aciliyor ve hep bunu tekrarliyor. bazen bir kac saniye oyun oynayabiliyorum veya video izleyebiliyorum ama sonuc hep ayni.

Ekran kartini 3 gun boyunca hep kullandim bir sorun cikmiyordu ama bu

overclocktan sonra basladi.Size ekran karti tahtaliköye mi gitti ?

• Niye bir anda çıkardınız ki 1400'e? 1400mhz hıza RX470 ulaşabiliyor ama RX480 için neredeyse imkansız. Sizdeki de muhtemelen en fazla 1350mhz civarı olabilir.

Overclock yapmadan önce biraz araştırmak ve kartın limitlerini bilmek lazım. Mesela RX470'in boost hızı 1260mhz olmasına rağmen 1400mhz civarına çıkabiliyor fakat RX480 1306mhz boost hızına rağmen 1400'ün yakınından bile geçemiyor.

Bellek hızı da 1900'ün üstünde tehlikeli çünkü RX470 ve RX480'in 4GB versiyonlarında hızı daha yavaş olan bir bellek kullanılıyor ve bu yüzden 1900 civarı hızlara çıkamıyorlar. 8GB versiyonda ise 2250'ye kadar yolu var.

Sürücüyü kaldırıp bilgisayarı tekrar başlatın ve ardından farklı bir sürücü kurun. Umarım zarar vermemişsinizdir. "Power limit"te değişiklik yaptınız mı hiç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 8 Kasım 2016; 2:20:50 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzakask -- 8 Kasım 2016; 8:51:38 >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    evet power limitide full yapmistim +%50 . baska surucuylede denedim ama sonuc ayni. bir siteden bakmistim overclock degerlerini . orada en fazla 1370mhz ye stabil olarak cikmis ama voltaj degerleriyle sanirsam oynanmamisti. Yani ben kafama göre denemek istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzakask -- 8 Kasım 2016; 8:52:41 >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    kart bozulduysa ve garantiye yollarsam orada fark ederler mi ?
  • geçmiş olsun, kartı at çöpe gitsin. Yenisini alırsın daha da kurcalamazsın
  • Anjeliqué kullanıcısına yanıt
    garantide anlarlar mi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzakask -- 8 Kasım 2016; 10:27:51 >
  • Gpu öyle hemen kolay kolay yanmaz. Gpu sıcaklığı o.c'den sonra ne haldeydi. Driver Display Uninstaler ile güvenli kipte drveri kaldırın sonra tekrar kurun. Stress testi kaç dk yaptınız? Vramlerde problem oluşmuş olabilir.
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    gpu yu baska bir bilgisayarda ve bir kac driver versionuyla denedim. sicakligi suan hatirlamiyorum eve gidince tekrar bakarim ama sicakligin 30-40arasi diye hatirliyoru. Vram da sorun varsa yazilimsal olarak cözulur mu?
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    ha bide stress testini en fazla 30sn yapmisimdir.
  • Kartta çift bios olabilir. Üstünde bir düğme olması lazım. Ordan ikinci biosa geçin bakalım.
  • stress testi sırasında sıcaklıkları kontrol etmeden test ettiyseniz sıkıntı bilmeden atlamamak lazım böyle işlere :/
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    evet cift bios var ve onuda denedim yarari dokunmadi
  • Allah bana da bu kadar rahat ve lüks yaşamayı nasip eder inşallah. Bu nasıl bir açgözlülük daha ekran kartını alır almaz overclock yapmak hem de araştırmadan? RX 480 yetmiyorsa gider daha yüksek kart alırsın ne diye bi insan hemen overclock yapar...
  • Overclock programlarını kaldırıp ve Sürücüyü ddu silip, farklı bir sürücü ile dendin mi?
  • İnşallah bişey olmamıştır hocam,ne diyim hiçmi kenarda köşede okumadınız oc nin alete zarar verebileceğini...
    Konu up.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi happycnck -- 8 Kasım 2016; 21:48:23 >
  • voltaj vermene amdnin sürücü programıyla oc yapabilirdin hocam zaten kart güçlü niye o kadar voltaja abanırsınki geçmiş olsun.
  • fıstıklı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixus

fıstıklı olsun

helva?
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    evet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.