Şimdi Ara

Ekran kartım kaç gb ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar mrb. yenı lenovo y50-70 aldım alırken ekran kartı 4GB GTX860M diye aldım. Ama şimdi Çalıştırdan DxDiag dan bakınca ekran kısmında İntel HD Graphics 4600, yaklaşık toplam bellekte de 1792 MB yazıyor. Hemen yan sekmesınde Oluşturucu yazıyor ona tıklayınca GTX860m karşıma çıkıyor ama yaklaşık toplam bellekte 12135mb yazıyor. Ben bunlardan hiç bişe anlamadım bu ıntel ne oluyor ve neden 12gb yazıyor NVIDIA da ?
     Ekran kartım kaç gb ? Ekran kartım kaç gb ?

• Benzer durum bende de var
    intel HD grafiks 1 GB görünüyor
    Ge force 2 GB görünüyor
  • Arkadaşlar bende de z510 var ve içinde intel hd graphics 4600 ve ge force 740m olmak üzere 2 tane ekran kartı var. Oyunlarda vs. tam performans almak için şöyle yapıcaksınız. Öncelikle denetim masası> donanım ve ses> aygıt ve yazıcılar bölümünden aygıt yönericisine girin, görüntü bağdaştıcılarına çift tık.> iki ekran kartına çift tık. açıklamada şu yazıyı görün "Bu aygıt düzgün çalışıyor." Sonra masaüstünde sağ tıklayınca grafik özelliklerine girin (intel)> güç> elektrikle çalışırken max. başarım> sol üstten pille çalışırken> dengeli mod. Son aşama yine masaüstünde sağ tık bu sefer nvdia denetim masasına girin> ilk ekrandaki seçenek 3d uygulamalar karar versin> soldan ikinci seçeneğe gelin entegre grafik olsun (bu seçenek oyunları kapsamaz günlük yapılan işlemler içindir ve yeterlidir ama yüksek per. isterseniz nvidia kullanabilirsiniz)> yandaki seçenekte de oyunlarınızı ekleyip yüksek performanslı nvidia işlemcisini seçin. Burda işlemler tamamlandı, ayrıca yaptıklarınızdan emin olmak için yukarıdan masaüstüne gelin> son seçeneği işaretleyin; oyuna girin> aşağı indirin> bildirim çubuğunda çıkan simgeye tık. oyun simgesi gözükücek.
     Ekran kartım kaç gb ? Ekran kartım kaç gb ? Ekran kartım kaç gb ? Ekran kartım kaç gb ? Ekran kartım kaç gb ? Ekran kartım kaç gb ?

• up
  • Hayirli olsun. Intel hd family dedigi ekran karti dahili onboard ekran karti anakartin uzerinde bulunan ram ve islemci performansindan yararlanan saglam oyunlari kaldirmayan bi onboard goruntu saglayici. Bunlara ekran karti demek dogru degil cunku ortada bi kart yok. Geforce ise anakartin uzerinde bulunan harici ekran karti bunun performansi intelle karsilastirilmaz bile. Cpu z programini indirirsen detayli gorursun butun donanimlari. 12 gb gozukmesinin nedeni ise sistemdeki tum bellegi hesaplamasi yani onboarddaki tum bellekleri hesapliyodur. Adi ustunde toplam bellek. Neticede gb rakamindan ziyade ekran kartinin bit rate si daha onemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

Hayirli olsun. Intel hd family dedigi ekran karti dahili onboard ekran karti anakartin uzerinde bulunan ram ve islemci performansindan yararlanan saglam oyunlari kaldirmayan bi onboard goruntu saglayici. Bunlara ekran karti demek dogru degil cunku ortada bi kart yok. Geforce ise anakartin uzerinde bulunan harici ekran karti bunun performansi intelle karsilastirilmaz bile. Cpu z programini indirirsen detayli gorursun butun donanimlari. 12 gb gozukmesinin nedeni ise sistemdeki tum bellegi hesaplamasi yani onboarddaki tum bellekleri hesapliyodur. Adi ustunde toplam bellek. Neticede gb rakamindan ziyade ekran kartinin bit rate si daha onemli.

Eyvallah hocam çok faydalı oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.