Şimdi Ara

Ekran kartım x16 slotunda çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msn gaming gtx 970 kartım var. Anakartımda 2 tane pcie slotu var ilk slot sadece x16 destekliyor 2. Slot hem x16 hem x8 destekliyor. Kartı ilk slota takınca görüntü gelmiyor fakat 2. Slota takınca görüntü geliyor ancak kart Max x8 gücünde çalışıyor asla x16 ya çıkmıyor. Bir kaç yere sordum birisi gpu bios Update dene dedi diğeri ise kart bozuk olsa x8de çalışmaz dedi. Sizinde yorumunuzu bekliyorum. Anakartıma 1. Slotunda başka kartlar x16da sorunsuz çalışıyor.

• sistemi komple yazmazsan sallarız.benim bir arabam var ne lastik alayım gibi bir şey olmuş seninki.14 15 16 17 18 jant var hani ne bilelim?
  • 3-5 farklı sistemde denedik her sistemde aynı sorun. Yani sorun kartta ama kendi sistemimi söyliyim Asus b350f, adata 16 gb ram, ryzen 5 1400, Samsung 850 eve 250 gb, msi gaming gtx 970
  • oikawai O kullanıcısına yanıt
    AMD Ryzen™ İşlemciler
    1 x PCIe 2.0 x16 (maks x4 modu) *1

*1 PCIEX16_3 Socket shares bandwidth witch PCIEX1_1 and PCIEX1_3

https://www.asus.com/tr/Motherboards/ROG-STRIX-B350-F-GAMING/specifications/

ne demek istemiş acaba burada?m2 ssd var mı ya da pcie ses kartı tv kartı?şimdi her kart anakartında çalışıyor bi 970 mi çalışmıyor?aynı şekilde 970'i 3 5 sisteme taktınız hepsinde aynısını mı yaptı?
  • her ekran kartı sistemimde çalışıyor fakat gtx 970im 4-5 tane sistemde denememe rağmen anakartların 1. pcie slotunda çalışmıyor fakat 2. pcie slotunda çalışıyor. Biraz kurcaladıktan sonra farkettim ki 1. pcie slotu sadece x16 olduğu için görüntü çalışmıyor ama 2. pcie slotu x8 desteklediği için 970im x8 gücünde çalışıyor yani kısacası kartım x16da çalışmıyor
    kartta sorun var diyorsun?agp'de olurdu 4x 8x yani x16 bir kartın x16'da çalışmaktan vazgeçtim x8 çalışırım dediğini duymamıştım daha önce ama bozulmuş demek ki bir yeri.x8'de fps kaybı oluyor mu o şekilde 2. slotta kullansan mahsuru var mı?
  • x8 de yarı yarıya performans düşüyor şuan mecbur olarak x8 de kullanıyorum. Ben bu kartı satıp 1080 alıcaktım böyle bi sorunu çıkınca satamadım hayallerim yıkıldı o yüzden tamir ya da bi çözümünü arıyorum. Kartımda herhangi bi fps drop veya ısı sorunu yok sadece x16 da çalışmıyor. Tüm yabancı forumları gezdim ve toplasanız 3-5 kişinin başına gelmiş.
    orijinal biosunu bulup yeniden yüklersen belki aklı başına gelir.şu siteye bakabilirsin:

https://www.techpowerup.com/vgabios/
    Kim diyor yari yariya performans düsüyor? biraz arasitirin;

tabi ki gönül isterdiki sizin kartiniz 16x te calissin, sizide rahatsiz etmesin ama bir kayip yok suan sizin icin.

• ben güzel görünüyor daha serin olur diye x8 slotuna takiyorumda sen x8 diye sorun yapiyorsun :) tabikide x16 ya takilir normalde, buna birsey söylemiyoruz.

Ekran kartım x16 slotunda çalışmıyor

iki türlü de denedim performans farki yok, sen de istersen benchmark yap ve diger kartlarla karsilastir, bak bakalim kayip var mi?
  • Kartınızın anakarta takılan ayaklarını bir kontrol edin. Oksitlenen varsa temiz bir silgi ile (bildiğiniz silgi, yazı silmek için olan) güzelce temizleyip tekrar deneyin.
  • sorun çözüldü.

Ekran kartının sli koruma kapatlarını çıkardığımda 1. slotta çalışmaya başladı BÖYLE HAYATIN ****** ***** KAÇ GÜNDÜR GÖZÜME UYKU GİRMİYOR.

dünyanın en saçma sorunu ya
    Aynı durum bendede var hocam şimdi birinci slota aldığımda ekran kumlanma yapıyor bu
  • herkese merhaba.
    benimde ayni sorunum var.
    ekran karti hd 7770
    anakart gigabyte h87m d3h

bilgisayari kapattim.birkac saat sonra actigimda ekran a sinyal gelmiyordu.her seyi denedim olmadi bende 4x slotuna taktim bios tan da vga onceligini 4x kapisi yaparak sistemi calistirdim.su an sorun yok.yanlizca 4x kapisinda takili olmasindan dolayi ekran karti 4x hizinda calismakta.

ekran kartini baska bilgisayarda 16x slotuna takip denedim sonuc husran.calismadi

acaba ne yapabilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.