Merhabalar arkadaşlar. Harici ekran kartımda bir sorun var. Sadece Windows açılınca pencerelerdeki beyaz yerlerde pembeli kareli desenler ortaya çıkıyor. Ayrıca o beyaz yerler bazen tamamende pembe olabiliyor. Monitörde sorun yok çünkü ekrankartının yazılımını sildiğimde ekran eski haline dönüyor. Bende bunun üzerine nvidianın sistesinden güncel yazılımı indirdim fakat yükleyip yeniden başlatınca yine pembeleşme oldu. Bu sorun nezaman ortaya çıktı derseniz ekran kartını tv ye bağlamaya çalıştıktan sonra. İlk başta tv'yi hiç algılayamadı. Kişiselleştir>görüntü ayarlarıyla ve nvidia denetim masasını kurcaladıktan sonra tv 'ye sonunda siyah beyazda olsa görüntü geldi. Fakat benim monitörde o anda pembe desenler oluştu. Tv'ye bağladığımda normal pal tv 'yi hdtv olarak algıladı ve tv'deki renkler siyaz beyaz olarak gözüküyordu. Bende görüntü ayarları ve nvidia denetim masasını tekrar kurcaladım. Ama sonuç olarak renkleri düzeltemedim. Sonra pes ettim ve tv kablosunu çıkarınca benim monitör ekranım eski haline döner düşüncesiyle ekran kartındaki tv çıkışı kablosunu çıkardım. Fakat monitör eski haline dönmedi sonra nvidia denetim masasında ayarları varsayılanlarına geri yükledim. Yine olmadı. Ardından yukarda anlattığım gibi sürücü yazılımını sildim yenisini yükledim sorun devam etti. Sanırım ekran kartında sorun olsaydı yazılımını sildiğim halde pembelikler devam ederdi. Fakat yeni yazılımı yüklediğimde de ilginçtir sorun devam etti. Acaba Vistanın görüntü ayarlarındamı bişey var bilmiyorum. Sizlere detaylı olarak sorunu açıklayabilmek ekran resimlerini mesajıma ekliyorum.
Nette bu problemi yaşayan bir çok arkadaş var. Hiç kimsede sorunu çözememiş görünüyor. Cevaplarınızın onlarada yardım edeceğini unutmayın. İlginiz için çok teşekkürler..
ilk defa böyle birşey görüyorum M ekran kartında problem olacağını sanmam problem tv yi bağlamaktan çıkmıştır
bende ilk defa gördüm. sanki ekran kartı dalga geçiyor benle. pembe kareli desenler falan.. zaten ellerim kırılsaydıda bağlamasaydım bunu tv 'ye. acaba bu sorunu nasıl düzeltebilirim. Keşke sistem geri yükleme noktası olsa, oda yok. mecburen format atıcaz driverı yeniden yüklicez. ama yine düzelmezse işte ozaman çok feci olur. garantiyle falan uğraşırım sonra. ama dediğin gibi ekran kartında sorun olsa sürücü yazılımını sildikten sonrada pembelikler devam ederdi. Sürücü yazılımını silince windows otomatik kurdu geforce 8600 gt yazıcağına standart vga bağdaştırıcısı yazıyor. ama ekran gayet normal görünüyor ozamanda. Acaba biyerlerde bi ayarmı yapmam gerekiyor windows üzerinden bilmiyorum. yardmcı olabilesiniz diye görüntü ayarlarının fotoğrafınıda çektim resmini yukarıya koydum.
ekran kartını cıkarıp tekrar tak güvenli moıdda driverını kaldır yenıden yukle
quote:
Orijinalden alıntı: tecnisyen61
saol denicem önceden güvenli modda kaldırıp yüklemiştim ama ekran kartını çıkarmamıştım. sonuçları buraya yazarım. Başka öneriler varsa yazın arkadaşlar.
quote:
Orijinalden alıntı: tecnisyen61
ne yazıkki yine olmadı sorun devam ediyor. Yinede teşekkürler..
yazılımsal bir sorun gibi durmuyor ekran kartınız büyük bir olasılıkla zarar görmüş.özellikle ekran kartı üzerindeki ram arızaları sonrası monitörünüzdeki bu sorunlar yaşanır düzeleceğini sanmam size garanti yolları görünüyor.
yazılımsal bir sorun gibi durmuyor ekran kartınız büyük bir olasılıkla zarar görmüş.özellikle ekran kartı üzerindeki ram arızaları sonrası monitörünüzdeki bu sorunlar yaşanır düzeleceğini sanmam size garanti yolları görünüyor.
Banada öyle geliyor ama kafamı kurcalayan şey şu ki program ekle kaldırdan nvidia sürücü yazılımını unistal ettiğim an aynı ekran kartı üzerinde olduğu halde anında pembeliklerin gitmesi. Buda yazılımsal bişey olduğuna işaret değilmidir? Yine işin garip yanı güncel yazılımı yüklediğimde sorun devam ediyor. Bu da donanımsal sorun olduğuna işaret. Monitörde zaten bi sorun yok. Çok ilginç. sanki birileri benle dalga geçiyor Sanırım pc'de silinmeyen nvidia denetim masası tercih bilgileri var. Nezaman sürücü yazılımını silip yeniden yüklesem eski ayarında çalışıyor galiba. Ancak tv'ye bağlarken kurcaladığım ayarların hepsini varsayılanlarına geri yüklemiştim. Hala silinmeyen veya eski haline dönmeyen tercih bilgileri var gibi gözüküyor bu durumdada. Yada sorun bunların hiç birinde olmayabilir. İnş. dediğn gibi donanımsal değildir arkadaşım. ilgilendiğin için saol..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme