Şimdi Ara

Ekran kartına neden güç gelmiyor olabilir? Sapphire RX 5700XT Nitro+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birkaç aydır aksaklıklar yüzünden(parasızlıktan değil)sıfırdan topladığım sistemimi kullanamıyorum.

Artık yeter diyorum, en sonunda komple pcyi parçalayacağım. Çok sıkıldım bu durumdan.

Sistemi kurarken MSI RTX 2060 Super Armor O.C. modeli ile kurmaya karar verdim. 5700XT 'lerin malum sürücü problemleri beni Nvida cephesine itmişti. Sistemi çok şükür sorunsuzca çalıştırdım, işletim sistemi ve oyunlarımı kurdum. Her şey düzgün görünüyordu. Sonra ne mi oldu ? MSI RTX 2060 Super Armor O.C. coil whine yapıyor. Tüm hevesler yerle bir tabi. Bir hafta falan böyle takıldıktan sonra coil whine canımı iyice sıkmaya başladı ve artık yeter garantiye göndereceğim, değişmezlerse THH falan uğraşacağım dedim. Sonrasında çok şükür kendileri de eğer okuyorsa kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Coil whine 'lı ekran kartıma değişim/iade kararı çıkarttılar.

Bu esnada güncelleme yayınlayarak 5700XT 'lerin sürücü problemlerinin çözüldüğünü öğrendim. Neden aynı fiyata daha güçlü kart olmasın ki? RTX ile zaten işim yok, gidip sırf RTX diye 144HZ monitörde 60 FPS ile oyun oynamam. Diye düşünerek iade talebinde bulundum ve gittim hepsiburada 'dan(satıcısı hepsiburada) Sapphire RX 5700XT Nitro+ aldım. Kart geldi, sorun yaşamamak umuduyla kartın montajını yaptım. 6+2 pinleri iki girişe de taktım ve besmele çekerek güç düğmesine bastım. Sisteme güç normal olarak geldi ve tüm parçalar çalıştı fakat ekran kartının ne ışıkları yanıyordu, ne fanları dönüyordu(hiç dönmedi) nede ekrana görüntü veriyordu. Aha bozuk kart geldi dedim. Direkt hepsiburada ile iletişime geçip iade ettim. 1 haftada sonuçlandı.

Geçtiğimiz hafta cuma günü pulse modelindeki dehşet indirimi paranın kartıma geç aktarılmasından dolayı kaçırdım, teşekkürler hepsiburada.

Cumartesi günü sağlık olsun diyerek N11 'deki MT Bilişim üzerinden tekrar Sapphire RX 5700XT Nitro+ aldım. Pazartesi günü kargoya vereceklerdi fakat kargocular kargo almaya gelmemiş. Salı günü kargoya verebildiler. Bu sabah yine kargoya gittim heyecanla kartı kargodan teslim aldım.

Eve geldim ve aynı şekilde tekrardan sorun yaşamamak umuduyla kartın montajını yaptım. 6+2 pinleri tekrardan iki girişe de taktım ve yine besmele çekerek güç düğmesine bastım. Sisteme aynı şekilde güç normal olarak geldi ve tüm parçalar çalıştı fakat aynı sorun devam etti. Ekran kartının ne ışıkları yanıyordu, ne fanları döndü nede ekrana görüntü verdi. O kadar sinir oldum ki sabahtan beri kafam yerinde değil sarhoş sarhoş geziyorum.

Satıcı ile iletişime geçtim, kendileri anlayışla karşıladılar. Kartı gönderin test edelim, sorun varsa yenisini göndeririz dediler. Bende kartı kendilerine tekrardan paketleyip gönderdim.

Sorun nereden kaynaklanıyor? Bu zamana kadar onca kart söküp çıkarttım ve sistem dizdim. Ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum? İlk AMD kartım bu arada.

Başlangıç olarak kartı PCI-E slotuna oturtup tırnaktan tık sesinin gelmesini sağlıyoruz, sonra güç kablolarını takıp güç düğmesine basıyoruz? Daha ne yapmamız gerekiyor?

Hani ikinci kartta da aynı sorun olması tuhaf geldi, sisteme bakıyorum sistemde 2060 super coil whine haricinde sorunsuz çalıştı. 2060 super 'i servise göndermeden önce PSU 'nun iki kolunu da denedim, hepsi çalışıyordu. Sizce kart sağlam olabilir mi halan daha? En son kartı PCI-E yuvasına takmadan güç bağlantıları üzerinde takılıyken güç düğmesine bastım yok yine güç almıyor kart.

Sadece powerın şalterini indirince fanlar hafiften dönme eğilimine girip enerjileri kesildiği için duruyor. (Videodaki gibi)

Çevremdeki bilgisayardan anlayan insanlar ve ben iki kartta da kısa devre olabileceği üzerinde ihtimallerini arttırmış durumda.

Anlatım bozukluğundan dolayı özür diliyorum, kafam bu mevzu yüzünden yerinde değil arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDCF59BE8 -- 1 Temmuz 2020; 19:10:46 >

• Unutmadan sistem detaylarını aktarayım;

AMD Ryzen 5 3600 CPU (Arctic Freezer 34 Duo ile birlikte)
    G.Skill 3600MHZ CL16 2x8GB RAM
    MSI B450 Tomahawk Max Anakart
    FSP Hydro K700 700W PSU
    Corsair MP510 480GB M.2 SSD
    Seagate Barracuda 7200RPM 2TB HDD
    Corsair ICUE 220T Airflow Kasa
    Nasip olursa Sapphire RX 5700XT Nitro+ GPU
    Akasa Viper 12CM Egzoz fan, Önde kasayla birlikte gelen 3 tane SP120 Fan kiti.
    MSI Optix G271 Monitör
    Corsair K55 RGB Klavye
    Steelseries Sensei Ten Fare
    Creative Inspire 5200 Ses sistemi

Artık sistemimi kullanmak istiyorum, yorumunuzu esirgemeyin.
  • Unutmadan, Videoda ekran kartını yanlış yere takmışsın diyecekler olacaktır. Alttaki PCI-E girişini de denemeden geçmek istemedim. Merak etmeyin üsttekine de takıp denedim sonuç aynı.
  • 3 kart alıp 3ünde de sıkıntı çıkması çok büyük şanssızlık ya da bu aralar herkese bozuk mal iteliyorlar. Kartlar acaba sıfır mıydı yoksa önceden açılmış mıydı dikkat ettiniz mi. Kartları başka bir sistemde denediniz mi. Başka bir arızanız olmasın sakın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Valla işte ilk aldığım 2060 Super 'de Coil Whine vardı. İade ettim.

İkinci aldığım 5700XT bozuk çıktı, üçüncü de bozuk çıktı.

dördüncü kart yolda, geliyor bakalım.

Sıfırdı yani üzerinde hiçbir kullanılmışlık belirtisi yoktu.
  • iyi bari iade edebilmişsin. ben teknik servisle cebelleşiyorum 2 aydır. bu haftasonu artık son noktayı koyacam umarım.
  • Sinanis07 S kullanıcısına yanıt
    N11 'de MT Bilişim diye bir satıcı var, sağolsunlar ilk kartı hiç itiraz etmeden bire bir değiştirdiler. 2 Günlük kayıpla şu anda mis gibi 5700XT kullanıyorum. Okuyorsalar eğer müşterilerini oyalamadıkları için tekrar tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra kendileri ile çokça alışverişim olur sanırım bu durumdan sonra.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.