Şimdi Ara

Ekran kartına yük binince bilgisayar kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: AirLife Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lenovonun ideapad 700 modelini kullanıyorum. Başlıkta belirttiğim gibi oyunlara girdiğim de veya lenovonun kendi Lenovo Diagnostics programıyla ekran kartına stress testi yaptığım esnada bilgisayar kapanıyor. İlk başta ısınma problemi olabileceğini düşünmüştüm termal macun yenilendi fanlar temizlendi ancak aynı problem devam etmekte.Sorunun ekran kartından kaynaklandığını düşündüm ekran kartı olarak gtx 950m var onu devre dışı bıraktığım da Intel HD graphics 530 ile oyunlara girdiğim de kapanmadan daha uzun süre dayanıyor ancak belli bir süre sonra yine kapanıyor. Problemin kaynağı bunlar dışında ne olabilir yardımcı olabilecek var mı.

• İşlemci çok ısınıyor gibi geldi bana. İşlemci için temizlik ve macun yenileme işlemi yaptınız mı? Ya da işlemci fanı sorunsuz olarak çalışıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

İşlemci çok ısınıyor gibi geldi bana. İşlemci için temizlik ve macun yenileme işlemi yaptınız mı? Ya da işlemci fanı sorunsuz olarak çalışıyor mu?
    Evet işlemci için macun yenilemesi yapıldı ve fanların çalışmasında bir problem yok. Ek olarak bilgisayar kapandıktan sonra hemen açmaya çalıştığımda bazen tam açılacak gibi olup kapanıyor açmak için bir süre beklemem gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezo00

Evet işlemci için macun yenilemesi yapıldı ve fanların çalışmasında bir problem yok. Ek olarak bilgisayar kapandıktan sonra hemen açmaya çalıştığımda bazen tam açılacak gibi olup kapanıyor açmak için bir süre beklemem gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Muhtemelen soğumasını bekliyor açılması için.
  • quote:

Muhtemelen soğumasını bekliyor açılması için.

Alıntıları Göster
    Bende öyle düşünmüştüm ancak coretemp ile sıcaklığa baktığımda 60 dereceyi geçmemesine rağmen kapanmakta başka bir nedeni olabilir mi sizce
  • sezo00 S kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı ısınıyordur. Isındıgında laptopun altına dokunarak en sıcak yeri tespit edin ve onun altındaki chipset ne ise o sıkıntılıdır. Muhtemelen termal macundanda olabilir. Termal ped kullanın. Bu da olmaz ise anakartta çatlak olabilir ve north bridge ısınıyor olabilir.
  • quote:

Bende öyle düşünmüştüm ancak coretemp ile sıcaklığa baktığımda 60 dereceyi geçmemesine rağmen kapanmakta başka bir nedeni olabilir mi sizce

Alıntıları Göster
    Aklıma gelen bir başka sebep adaptörün arızalanması ve laptoba gereken gücü verememesi. Pilde ya da pilsiz olarak denediniz mi hiç?
  • quote:

Aklıma gelen bir başka sebep adaptörün arızalanması ve laptoba gereken gücü verememesi. Pilde ya da pilsiz olarak denediniz mi hiç?

Alıntıları Göster
    Her ikisini de denedim daha önceden o şekilde de bir sonuç alamamıştım. Denediğim yöntemleri sayıyım ben size yalnız pil ile ve pilsiz denedim. Ekran kartı devre dışı bıraktım yine sonuç alamadım. Termal macun ve fan temizliği yapıldı. Ramlari teker teker denedim sonuç alamadım. Tüm sürücüler güncel. Biosu daha önceden güncellemiştim o da güncel durumda.

• Virüs taraması?
  • quote:

Virüs taraması?
    Yalnızca windows defender kullanıyorum ancak tarama yapmak için kaspersky indirip onunla tarama yapmıştım virüs bulunmadı. Üstte belirtmeyi unutmuşum temiz windows kurulumu da yapmıştım virüs olacağını düşünmüyorum.
  • quote:

Yalnızca windows defender kullanıyorum ancak tarama yapmak için kaspersky indirip onunla tarama yapmıştım virüs bulunmadı. Üstte belirtmeyi unutmuşum temiz windows kurulumu da yapmıştım virüs olacağını düşünmüyorum.

Alıntıları Göster
    Peki hocam BIOS'tan işlemci fan devrini en yüksek seviyeye getirebiliyor musun? Ya da klavyende Turbo fan tuşu var mı?
  • Laptop un adaptörü orjinal adaptör mü? bu birincisi.
    ikinci olarak bu denemeyi laptop sadece batardayken mi yapıyorsun?
    üçüncüsü yük bindirme işlemini bir de laptop şarj olurken dene.
    son olarak da eğer her türlü kapanıyorsa. Kesinlikle adaptörün amper değeri düşük veya orjinal değildir. (tecrübeyle sabittir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi must82 -- 12 Aralık 2019; 23:8:37 >
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Maalesef biosta öyle bir ayar yok klavyede de aynı şekilde öyle bir tuş yok.
  • must82 M kullanıcısına yanıt
    Adaptör orjinal ancak kablosunda bir temassızlık meydana gelmişti adaptörden bilgisayara giden tarafı ek yapılarak değiştirildi ancak yaklaşık 3-4 ay kadardır öyle şu ana kadar bir problemi yoktu. Denemeleri sadece batarya ve bataryayı çıkarıp sadece şarj aleti olarak yaptım sonuç aynı.
  • quote:

Adaptör orjinal ancak kablosunda bir temassızlık meydana gelmişti adaptörden bilgisayara giden tarafı ek yapılarak değiştirildi ancak yaklaşık 3-4 ay kadardır öyle şu ana kadar bir problemi yoktu. Denemeleri sadece batarya ve bataryayı çıkarıp sadece şarj aleti olarak yaptım sonuç aynı.
    yüksek ihtimal olarak daha güçlü amper değerine sahip bir adaptörile denediğinizde bu sorununuz ortadan kalkacaktır. Sorunu adaptör ile çözebilirsiniz. Denemekte fayda var. etrafınızda herhangi bir gaming laptop un bataryası denemeniz için idealdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: must82

yüksek ihtimal olarak daha güçlü amper değerine sahip bir adaptörile denediğinizde bu sorununuz ortadan kalkacaktır. Sorunu adaptör ile çözebilirsiniz. Denemekte fayda var. etrafınızda herhangi bir gaming laptop un bataryası denemeniz için idealdir.

Alıntıları Göster
    Etrafımda aynı girişe sahip bir adaptör bulursam deneme yapıp çözüme ulaşıp ulaşamadığımı buradan bildiririm o zaman.
  • Eskiden böyle bir sorun benimde başıma gelmişti bios çipinden arıza olunca bu şekilde kapanmalar yaşıyordum bilgisayarımın herhangi bir ısı problemi olmaksızın bazen açılıyor 1 saat 1 gün belli olmuyor açık kalıyor bazende kendi kendine kapanıyor ve açılış aşamasında bios atladıktan sonra kapanıyordu hemen tahmini sizinki de böyle bir sebepten kaynaklanıyor olabilir
  • sezo00 S kullanıcısına yanıt
    Sıcaklıkları normalse daha önce bir arıza durumu yaşanmadıysa, sorun bahsettiğiniz adaptorle ilgili olabilir, temassızlık sonucu anakarta zarar vermeyeyip kendini güvene almak için kapatıyor olabilir veya güç yetiremiyor.
  • Adaptör arızası muhtemelen. Aynı volt/amper değerine sahip farklı bir adaptör ile deneyin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.