Bildirim
ekran kartından anlayanlar bi yardım
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevdeker865 -- 10 Şubat 2020; 3:6:51 > -
trolleme hadi seni pistten alalım xd -
R9 380 daha performanslı. Tavsiyem R9 380. -
o kartın x serisi değil yanlız bu ucuz olanı öbürü 1000 tlye yakın x sanmadınız değilmi -
Evet farkındayım hocam. -
quote:
Orijinalden alıntı: lecese
o kartın x serisi değil yanlız bu ucuz olanı öbürü 1000 tlye yakın x sanmadınız değilmi
X serisinden kasıt 380X ise çoğu oyunda yanına yaklaşamıyor GTX 960 :)
380 ile 960 karşı karşıya geldiğinde ve VRAM de eşit olduğunda ise artık oyunların desteği ön plana çıkıyor , açıp bakıyorsun benchmarklarına nvidia nın ciddi desteklediği kimi oyunda 960 yerine 380 birkaç fps de olsa iyi ortalama performans vermiş ama mesela Middle Earth: Shadow Of Mordor da Radeon kartların ezici bir üstünlüğü var eğer o oyunla uzun süre haşır neşir olacaksan ve dediğim gibi nvidia destekli oyunlarda (ki sayıları azımsanacak kadar değil) 960 ın vereceği birkaç fps ortalama performans farkını göz ardı edip rahatlıkla Sapphire 380 alabilirsin , ben de amd kartlara karşı yalan değil ön yargılıydım 2,3 haftadır imzamda da görebileceğin kartı kullanıyorum gayet de memnunum en güncel oyunların en ağır sahnelerinde %99 kullanımda sıcaklık 55 C yi geçmiyor ve oldukça sessiz çalışıyor seçeneklerin arasında sapphire da olduğu için belirtmek istedim.
Benim tavsiyem 1080P 60 HZ monitörün varsa R9 380 den yana.
Reklam amaçlı değil sadece düşük seviyede ki bir radeon kartın bir oyundaki performans değerlerini gör ve çok daha üst noktadaki almayı düşündüğün kartla karşılaştır diye paylaşıyorum , başındaki sessiz , hızla geçip giden kutu açılışını pas geçebilir direk BF 4 testlerine gelebilirsinİnşallah olur ya bende de eskiden olduğu gibi kafanda bir ön yargı varsa gidermene yardımcı olur.
https://www.youtube.com/watch?v=Zp0mcHqxAeE
-
teşekkürler kafamdakileri giderdim sapphire alacağım -
quote:
teşekkürler kafamdakileri giderdim sapphire alacağım
Rica ederim , inşallah sorunsuz şekilde kullanırsın :) -
4gb olan gtx960 lardan al. Her oyunda full yapiyorum ayarlari yinede 60 görmüyor cünkü 70-80 bandindan aşagi inmiyor kaymak gibi oynaniyor oyun akici ve 0 frame drop.
Radeonlarda anlik fps düsüslerinden gına gelmisti gtx960 iyi geldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
neden biri o biri o diyor diyor cıldırıcam aklımda ister istemez şüphe yaratıyor
-
temiz 970 ler var o paraya onlarada bakabilirsin sahibinden den bak :) -
kredi karıtla alacağım malesef zaten nakit alsam dediğiniz gibi yapardım çok daha avantajlı oluyor -
quote:
kredi karıtla alacağım malesef zaten nakit alsam dediğiniz gibi yapardım çok daha avantajlı oluyor
Dostum bana sorarsan eğer acelen yoksa "geçiştirmelik" bir kart al ki ben de öyle yaptım yazı bekliyorum gayet de memnunum :D Senin gibi 960 mı alsam 380 mi alsam diye konu bile açmıştım insan para vermeye hazırlanırken fikir almaya daha yatkın oluyor ne kadar araştırsa da.
İlla ki "iyi bir ekran kartı" almak istiyorum alırken de ileride beni üzecek yatırım yapmak istemiyorum nokta atışı olsun istiyorsan ve bir firmaya karşı yönelimin varsa bu da NVİDİA ise yani alacağın kart mutlaka nvidia chipset li olacaksa bence 960 yerine 950 al aradaki farka gerçekten değecek performans farkı olmuyor çoğu oyunda ana sebebi 960 da ki sınırlayıcı bellek bant genişliği.
Nvidia,Radeon senin için hiç fark etmeyecekse ve 9604G/3804G dışına çıkmak istemiyorsan 380 4G al veya 100-150 lira fazla verip "380X" de alabilirsin 1080P nin üst 1440P nin giriş seviyesi kartlarından biri 1000 liranın altında fiyatıyla alınabilir hele ki taksitle alacaksan "psu da yeterli ise" hiç 960 mı 380 mi diye kendini yeme 380X al sana son tavsiyemdir kardeşim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 9 Şubat 2016; 19:13:53 >
-
psum 600 whttp://www.sinerji.gen.tr/coolermaster-k350-600w-usb30-siyah-pencereli-midtower-kasa-pmu2719 yeterlimidir kardeşim -
Kalite kaygın olacaksa AMD seçebilirsin. Yok, pc'de 60 fps konsol seviyesi akıcılık diyorsan GTX 950'den yukarısına ihtiyacın yok FullHD'de ama o durumda da işlemcinin farkı ortaya çıkıyor. Kısaca yüksek akıcılık hedefin varsa işlemcin de önem kazanıyor. Her eksilmede düşük akıcılıkla karşılaşıyorsun işlemci tarafında. Nitekim, ekran kartının vasfı görüntü kalitesinde anlaşılır. AMD kartlarla daha yüksek çözünürlükte izlemek olası. -
quote:
psum 600 whttp://www.sinerji.gen.tr/coolermaster-k350-600w-usb30-siyah-pencereli-midtower-kasa-pmu2719 yeterlimidir kardeşim
O kasada kullanılan güç kaynağı konusunda tavsiye veremem kardeşim sanırım 12V dan 400W civarı güç verebiliyor sadece 380X 225-250W a yakın güç harcayabiliyor. :)
Kasanın soğutmasının da iyi olmadığını söyleyen kullanıcıları var bilmiyorum sana böyle sıkıntı yaşattı mı...
Kasadan memnunsan sana hem ileriye dönük bir yatırım hem de alacağın kartı CFX (aynı modelden iki veya daha fazla kart) durumunda dahi besleyebilecek yeterli 80+Bronze ve sessiz bir High Power marka psu da önerdim ekran kartı ile birlikte ikisini de resimde görebilirsin fiyatlarını v.s... Bu arada 750W a ne gerek var 600W modeli yeterli gibi eleştiri gelebilir , doğrudur tek kart için +12V dan 675W veren psu fazla fakat ileride "bir şekilde" sistemini biraz daha fazla güç harcayacak bileşenlerle değiştirirsen veya çift 380X kullanmak istersen olur ya... :D bir de psu düşünmezsin 600W modeliyle aralarında 24₺ var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 9 Şubat 2016; 22:21:52 >
-
bütçeyi aşıyor malasef düşenemeyeceğim o tavsiyelerini dostum üzgünüm -
Bence 4gb 960 almalısın. Nvidia her zaman daha iyidir. Yazılım desteği olarakda iyidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
bütçeyi aşıyor malasef düşenemeyeceğim o tavsiyelerini dostum üzgünüm
O psu ile kullanacaksan ve 950 ye inme gibi bir niyetin yoksa o halde 960 tavsiye ederim 380X için riskli ve yetersiz gelebilir.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X