Şimdi Ara

Ekran Kartını Takınca Bilgisayar Açılmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    6-7 yıldır kullandığım, günlük işlerimi hallettiğim bir masaüstü bilgisayarım var.
    Bugüne kadar hiç tamir görmedi.
    Geçen gün bilgisayarı açayım dedim. Power tuşuna bastıktan sonra normal şekilde bütün fanlar çalıştı, power ışığı yandı ama ekrana görüntü gelmedi.
    Biraz uğraştıktan sonra problemin ne olduğunu anlamak adına bütün kasayı dağıtmaya karar verdim.
    Ekran kartını çıkarıp monitörü kasaya onboard bağladığımda ekranın geldiğini gördüm.
    Sonra ekran kartını taktım sorun aynı şekilde tekrar etti, ekran gelmedi.
    Ekran kartının fanı çalışıyor yani ekran kartının güç beslemesinde sıkıntı yok.
    Sorun ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum.

• Ekstra bir donanım taktınız mı ? Belki psu yetmiyor
  • Ekran kartı mefta büyük ihtimalle, ben de aynı sorunu yaşamıştım teknik servis bile tamir edemedi yenisini aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır hocam ekstra bir donanım takılmadı. Gece çalışıyordu kapattım sabah kalktım pc bozulmuş.
  • Nerding_Gamers kullanıcısına yanıt
    Hocam ekran kartım zaten dandik. 512 mb 64bit'lik ati kart. Ben ilk başta anakart arızası sandım ama ekran kartını çıkarınca makine normal çalışıyor.
    Düşük kapasiteli bir kart alsam fiyatı ne olur? Cs 1.6 oynuyorum sadece :)
  • Cs 1.6 için ikinci elden 40-50 Tl'lik bir kart veya Hd 5450-gt210 ikilisinden birisi yeterli olacaktır. Ha daha sonra başka bir oyunu açmaya çalıştığınızda kasarsa bana sövmeyin sonra, şu anda belirttiğiniz basit işlemleri yapmak için o kartlar yeterli olacaktır, şimdi birileri gelip "en az R7 240" falan diyip kesenizi zorlarsa hiç inanmayın, bu kartlar hayli hayli yeter size.

• Nerding_Gamers kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam mesajınız için. İnternet üzerinden bahsettiğiniz kartların fiyatına bakacağım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yakın zamanda benzer bi sorun yaşadım anakatın hdmi girişine takınca görütü geliyodu ama ekran kartı takılıyken sistem çalışmasına rağmen görüntü yoktu kasayı komple söküp tozunu temizledim, virüs ihtimali için format attım, hdd driver çakışmaları vs. hepsi kontrol edildi sonuç yok. Sonra kartı fırınlayıp kullanınca sistem bi kaç gün çalıştı ama sonraki süreçte önce ekran kartı uçtu sonrada psu çızırtılar çıkararak uçtu. eski 300w psuyu takıp anakartın hdimdan devam ettim sonra "ekran kartı bozuk değildir sorun psu kaynaklıdır" diye düşünüp kartı takınca sistem çalıştı oyun oynattı ama bu seferde anakart ısındı ne olur ne olmaz diye yeni psu aldım iki gün sonra ekran kartı tekrar gitti. Psu ve ekran kartı şüpheli.
  • dribblingmaster kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ekran kartını komple çıkardım. Ekranı onboard olarak bağladım bilgisayara. Bilgisayar 2 3 gündür aralıksız açık. ( Upload için ) Ve kapanma vs olmadı ısı değerleride gayet normal. Ama gelgelelim ekran kartını taktığım anda kasa tepki vermiyor. Ekran kartının bozulması önemli değil zaten dandik bişey. Ama anakartın ekran kartı slotunda falan sorun varsa sanırım pc'yi komple değişirim..

Sizin bilgisayar şuan ne durumda? Ben ekran kartı fırınlama olayına sıcak bakmıyorum. Ekran kartını fırınlayınca bir çok iletken birbiri ile temasa geçebiliyor. Bir kısa devre durumunda ekran kartından önce anakart zarar görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xRoot

Hocam ben ekran kartını komple çıkardım. Ekranı onboard olarak bağladım bilgisayara. Bilgisayar 2 3 gündür aralıksız açık. ( Upload için ) Ve kapanma vs olmadı ısı değerleride gayet normal. Ama gelgelelim ekran kartını taktığım anda kasa tepki vermiyor. Ekran kartının bozulması önemli değil zaten dandik bişey. Ama anakartın ekran kartı slotunda falan sorun varsa sanırım pc'yi komple değişirim..

Sizin bilgisayar şuan ne durumda? Ben ekran kartı fırınlama olayına sıcak bakmıyorum. Ekran kartını fırınlayınca bir çok iletken birbiri ile temasa geçebiliyor. Bir kısa devre durumunda ekran kartından önce anakart zarar görür.

Benim sistem şuanda stabil olarak çalışıyo bi sorun yok ama sisteme darboğaz yaratmıycak yeni daha iyi bi ekran kartı arıyorum.

• dribblingmaster kullanıcısına yanıt
    Uygun fiyatlı bir ekran kartı fikriniz varsa banada önerin hocam. Sadece Cs 1.6 bazende düşük ayarda euro truck similator 2 oynuyorum.
  • xRoot kullanıcısına yanıt
    Sadece Cs 1.6 için herhangi dx9 destekli bi kartı 2. elden uygun fiyata alabilirsiniz. max. bütçe ve psunuzun güç değerlerini(güç değerlerinden +12v ve amper değerini öğrenin) belirtirseniz daha rahat hatta ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak bi kart önerilebilir.
  • MİLADI DOLMUŞ OLABİLİR İNCELEMEK LAZIM
  • HD3650 1Gb-50 TL ye veriyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.