arkadaşlar başlıkta da yazdığım gibi ekran kartının fanını ekran kartının derecesine göre otomatik ayarlayan bir program lazım bana. 8800GTS var kartın fanı çok ses çıkarıyor %100 çalışma hızında. normalde %60'ta çalışıyor o da oyunlara girince ısınma sorunu yaratıyor. her oyuna girişte fanın hızını ayarlamak da zor geliyor. bu işlemi sıcaklığa göre otomatik olarak halleden bir program varsa yazarsanız sevinirim.
Ati tool var fakat 8800 lerde çalışırmı bilmem..
Birde Riva Tuner var onu kullanmadım fakat onuda bir dene
iyi de o programlar otomatik ayarlamıyor fanı veya ben ayarlayamadım otomatik olarak hızlandırıp yavaşlatan olayı nerede onların? auto'ya alınca fan speedini %60 da sabitliyor. otomatik ayarlamıyor. ondan farklı program soruyorum.
up! yok mu yardımcı olabilecek?
Bak kardeşim Ati Tool 8800'leri destekliyorsa orada istediğin gibi ayarlıyorsun. Her sıcaklık değerine karşılık gelecek şekilde fan hızı yüzdesini yazıyorsun. Kart bu sıcaklığa ulaşırsa fan otomatik olarak hızlanıyor. Sıcaklık düştüğünde de fanın hızı azalıyor. Bir de resmini koyuyorum.
Hadi kolay gelsin.
atitool 0.26 var bende de. fan control diye bir şey yok ayarlarda. desteklemediği için mi acaba?