Mrb. arkadaşlar ekran kartının fanı iyice ses cıkarmaya başladı tozdan değil.. sanırım bozuldu baya hararetli çalışıyo..
Şuan fan bulamadığım için fanı söksem diyorum bende kasa fanı vardı boşta ekran kartının altında o duruyo ama calısmıyodu onu ekran kartının altına bi güzel monteleyip calıstırsam ekran kartı fanı görevini yapar mı acaba
Anlamadıgım olay zaten ufak fan bide bozulmus galiba zaten soguttugunu sanmıyorum üstüne bide baş agrıtıyo..
Maalesef aynı performansı vermesi mümkün değil, zaten monte edemezsinde o ayrı.Fansız çalıştırırsanda büyük ihtimal ekranda garip renk değişimleri olur.
1-ekran kartının üstündeki fanı çıkartırsan işlemcisi ısıdan dolayı yavaşlayacak ve görüntü sorunlarıyla karşılaşmaya başlarsın 2-ısınmadan dolayı kart işlemcisi yanabilir 3-yeni nesil ilşlemciler ısındığı zaman otomatik olarak devre dışı bırakılır buda görüntünün birden kesilmesi anlamına gelir. bahsettiğin diğer fanı güzel monte edersen hiç bir sorun çıkaracağını zannetmiyotum,ama en iyi çözüm yolu elektronikçilerden uygun bir fan temin etmek en fazla 3-4 liraya mal olur..
Ekran kartındaki fan küçükse sorun olmaz ama kartını tamamen kaplayan bir soğutuculu fan varsa ısınabilir. ATi Radeon 9200 kartımda fan yok, yalnızca soğutucu var. Bir ara zorlu oyunları oynarken kart ısınıyordu, ben de bir tel bükerek ekran kartının altına kasa fanı için ayak yapmıştım ve ekran kartına dayanıştım. Sonuç: Başarılı.
Peki önerileri dikkate alacagım. Sökmekten vazgeçtim.