Şimdi Ara

Ekran Kartının Pci-e x8 Görünmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Gigabyte RX 580 Gaming 4G ekran kartım Pci-e x16 slotuna takılı olmasına rağmen x8 bandında görünüyor. Sistemim:
    -Intel Core i5 3550
    -Gigabyte GA-P67A-UD3-B3
    -Corsair Vengeance 2x4 8 GB DDR3 1600
    -Enermax Pro 82+ 625 Watt 80+ Bronz
    7 ay öncesine kadar Asus ROG Strix R9 390 Gaming 8G kullanıyordum ama onun hangi bantta çalıştığını hatırlamıyorum. O kartın bellek modüllerinden birisi yandı, sistemde bir problem olabilir mi? Yeni aldığım kart da mefta olsun istemiyorum.

• bios güncel mi? bios güncelleyin değil ise hatta ekran kartı biosunuda güncelleyin. kartı çıkarıp tekrar takın. Biosa bakın orada kaç x de çalışıyor?
  • Kartı slottan çıkarıp tekrar takın. Aynı problemi rox strix 580 de yaşadım. Kart ağır olduğu için slottan kayıp mavi ekran verdirtti kasayı yan yatırıp elimle itekledim kartı pc açıldı ama pci-e x8 hızında çalişiyordu. Çıkarıp taktık altınada tornavida sabitledik slottan sarkmasın diye sıkıntısız çalışıyor.
    EDİT
    Söylemeyi unuttum kart boştayken pci-e hızını düşürür gpu z den bakıyorsanız yandaki kutucuğa basın minik bi test başlıyor o açıkkende x8 de kalıyorsa dediğimi yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmre129 -- 15 Eylül 2020; 14:50:29 >
  • Anakartın ve ekran kartının biosu güncel dostum. Takılı olduğu slotu x16 olarak görüyor ama çalışma bandı x8 yazıyor.
  • emmre129 E kullanıcısına yanıt
    Kartı çıkarıp taktım, kasayı yan yatırdım, slotu hafif bir havayla temizledim ama sonuç aynı. Dediğiniz gibi bu durumu gpuzde farkettim, kart boştayken pci-e x8 1.1 olarak görünüyor, testli çalıştırınca veya oyun açınca pci-e x8 3.0 olarak değişiyor. Ama bağlı olduğu slotu x16 3.0 olarak gösteriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.