Şimdi Ara

Ekran Kartınızın Maksimum Gördüğü Sıcaklık Nedir? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
2
Favori
10.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kendigelen

Evga GTX 580

kartı hangi soğutucu ile besliyorsun onuda belirtsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

quote:

Evga GTX 580

kartı hangi soğutucu ile besliyorsun onuda belirtsen

• @Mckhan

Accelero XTREME Plus

Ekran Kartınızın Maksimum Gördüğü Sıcaklık Nedir?

• maşallah çok seksi duruyor vallahi, limon ne işe yarıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

maşallah çok seksi duruyor vallahi, limon ne işe yarıyor?

Sağlık açısından
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Arkadaşlar kartların ve diğer bilgisayar bileşenlerinin ısılarını etkileyen en önemli faktörlerden birisi de kasanızın havalandırması. Bende zayıf havalandırmalı bir kasa vardı ve HAFX'e terfi ettikten sonra kartın yük altındaki maksimum ısısı 15 derece düştü.

Ben de Zotac 480 AMP var. Furmarkta 80-82'yi geçmedi. Crysis gibi ağır bir oyunda eski kasayla 80'de çalışan kart şimdi 65'te, Black Ops'ta da 60 derecede çalışan kart şimdi 48 derece ortalamasında çalışıyor. HAFX kasada boşta 31 derece ortalama sıcaklığı var. Benim için mükemmel değerler.

Fan hızı otomatik olmakla birlikte 1100'lü devirlerden başlıyor genelde. Eski kasada çok ısındığı için fan hızı 2100'lere kadar çıktığında, kulağımda kulaklık olmasına rağmen fan sesini duyuyordum. Şimdi ise en yüksek ısıda dahi dikkat etmezsem duymuyorum.

hocam, o kartın soğutucusunun devri sabit değil mi?

http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_480_Amp_Edition/28.html

• quote:

Orijinalden alıntı: ironblood19

quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Arkadaşlar kartların ve diğer bilgisayar bileşenlerinin ısılarını etkileyen en önemli faktörlerden birisi de kasanızın havalandırması. Bende zayıf havalandırmalı bir kasa vardı ve HAFX'e terfi ettikten sonra kartın yük altındaki maksimum ısısı 15 derece düştü.

Ben de Zotac 480 AMP var. Furmarkta 80-82'yi geçmedi. Crysis gibi ağır bir oyunda eski kasayla 80'de çalışan kart şimdi 65'te, Black Ops'ta da 60 derecede çalışan kart şimdi 48 derece ortalamasında çalışıyor. HAFX kasada boşta 31 derece ortalama sıcaklığı var. Benim için mükemmel değerler.

Fan hızı otomatik olmakla birlikte 1100'lü devirlerden başlıyor genelde. Eski kasada çok ısındığı için fan hızı 2100'lere kadar çıktığında, kulağımda kulaklık olmasına rağmen fan sesini duyuyordum. Şimdi ise en yüksek ısıda dahi dikkat etmezsem duymuyorum.

hocam, o kartın soğutucusunun devri sabit değil mi?

http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_480_Amp_Edition/28.html

Hayır değil aynı kartı ben de kullandım. Serindir ama ref tasarım kadar olmasa da %100 fan da kafa ütüler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

maşallah çok seksi duruyor vallahi, limon ne işe yarıyor?

Sağlık açısından

ben de dedim acaba gpu voltajını mı alıyor? (fen bilgisi deneylerinde saat çalıştırırlar ya)

• şu an furmarkta 91-92 derece stabil ; geçen sene bu dönemde -101-104 derece görüyordu.... bir ay önce 83-84 derece idi ..oda ısısı 10 derece artınca ekran kartı ısısı da arttı.....
    his 4650 agp kullanmaktayım ..... bu 4650 gpusu çok sıcakkanlı......

bu arada ;
    sayın kendi gelen evde limon bitmiş o limonu ödünç yollarmısınız ?
    canım limonata çekti ....... evin ısısı 26-28 derece arası.......
  • Hangi programla ölçüyorsunuz?
  • hw monitörle ölçüyorum....
    şu an furmarkta ;
    1024*768 de -8x aa- full screen -dynamic background-burn in-xtreme burn in -post fx ayarları seçili haldeyken tam 45 dakikadaki ısılar (sıkı durun ) ;

kartım his 4650 agp
    gpu ısısı ortalama 82-83 maksimum 85 derece (oda ısısı 32 derece) (ısı 95-96 dereceyi görürken bir acil müdahele sayesinde ısıyı düşürdüm)
    geçen yaz 104 dereceyi görüyordu.... fan değişiklikleri sayesinde yazın 9 derece düşüş sağladım ;
    ancak ekran kartını çıkartıp sogutucuya ALLAH ın izni sayesinde üfleyince içinden dünyanın tozu çıktı..
    fanın altındaki toz yumağını görseydiniz şaşardınız....
    böylelikle ısı furmarkta şu anda 82-83 dereceye düştü....
    oyunlarda şu an 72-73 derece göreceğimi sanıyorum (cysis ,3dmark testlerinde )
    kışın furmarkta 72 derece , oyunlarda 63 dereceyi göreceğim sanırım...

not; termal macun yenilemesi yapılmadı....
    kasa ısı sıcaklığı 45 dereceyi gördü....
    hdd sıcaklıkları 35-36 dereceyi gördü..
    p4 3ghz ht maksimum sıcaklık 45 dakika furmarkdan sonra 62 dereceyi gördü.... eskiden kışın 75 dereceleri görüyordu...kışın 55 derece civarları.........

ısıyı düşürmek için yapılanlar;

kasa egzos fanı 8 cm den (8cmlik yeri takma yeri var..) 12 cm ye çıkarıldı....((xigmatek fan alındı devir göstergeli...ama maksimum devir almak için anakartın fan yuvasına takılmadı.. güç direk molexden alındı...)
    kasa kapağına 8cm egzos fanı takıldı (dışarı hava üfleyen)
    kasanın önüne 8cm akasa mavi ışıklı içeri hava üfleyen fan takıldı....... (devir göstergeli-fan soketine takıldı)

cpu fanı akasa fanla değiştirildi.....

ekran kartı söküldü ve okuyup üfletildi........ (ALLAH tan annem görmedi... evin içi toz içinde kaldı.)

bu arada ekran kartı fanının devri furmakta %45 lerde dönüyor..... geçen sene 104 derece iken %100 e çıkıyordu... şu an 83-84 derece ve %45 lerde ...........

ati amd catalyste fan kontrol ayarı eklerse ısı 5-6 derece daha düşecektir furmakta..........

birazdan 3dmark testine başlıyorum ; cysisle aynı ısıyı veren bir test......

sonuçları yazacağım........

not; mutlaka ekran kartına okuma üfleme seansı düzenlemeniz şart yoksa temizlenmeyen ekran kartı fanında biriken toz yüzünden ısı 12-25 derece arası artabiliyor.........
    ısı yazın zaten 80 derecelere indimi bu ekran kartları için normal bir sıcaklıktır....(furmarkda)
    zaten furmarkda 80 dereceleri gören bir kart ağır kastıran oyunlarda 70 leri görür....
    üretici firma ekran kartlarını test ederken %100 yük altına sokarlar.... ve ısının 100 leri bulmasını istemezler...

yazın 90 dereceler gpunun türüne göre normal karşılanmalı ; zaten his 4650 agp kartının gpusu 104 dereceye kadar stabil çalışıyor...104 derecede throttle olmakta ; kendini yavaşlatmakta yada oyundan otomatik olarak kendini çıkarmakta yada pcyi resetlemekte....
    vpu recovery hatasının asıl nedenlerinden biride bu ; yüksek ısıda güvenlik önlemi olarak bu hata ile oyundan çıkartılırsınız.......... ki gpu yanmasın diye yapılmış bir şey........

işte 3dmark 40-45 dakikalık test sırasında (maksimum değerlere bakınız) görünen sıcaklık değerleri;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 20 Haziran 2011; 16:33:17 >

• Yillar once 8800GTS kartim 90+ derecelerde calisiyordu ozamanlar bilmiyordum tabi fan temizligi nedir, kart bozuldugunda meraktan icini acinca bir cantayi dolduracak kadar cok toz cikmisti. Calisirken katalitik gorevi yaptiriyordum bende yan kapagi acip bacaklarimi isitmak suretiyle :)
  • VTX3D 5770 Boşta 39-40c 5 saatlik gtaıvden çıkarken 65c en fazla görüyor fan %65-70
  • Referans HD5850 Sapphıre boşta 71 yükte 102
  • quote:

Orijinalden alıntı: enja

Referans HD5850 Sapphıre boşta 71 yükte 102

Hocam ne yapmışsın sen. Bir yıllık konuyu hortlatmışsın
  • GTX 275 Yükte 93 Derece Boşta 50
  • gigabyte 670 windforce max 70
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Legion

quote:

Orijinalden alıntı: enja

Referans HD5850 Sapphıre boşta 71 yükte 102

Hocam ne yapmışsın sen. Bir yıllık konuyu hortlatmışsın

• HIS HD5770 (Mavi fan)
    boşta fan hızı %33, sıcaklık 50-52
    yük altında fan hızı %37-40, sıcaklık 70-75
  • gtx 295 boşta 65 derece , yükde 83 derece
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.