Konu sahibi arkadaşımızın dediğine katılıyorum , malesef ekran kartları en pahalı ve ulaşılması zor parçalar haline geldi son 6-7 senedir. Hem piyasa dolar kuru ve de madencilik yüzünden. Hele ki garantisi bitiminden sonra şansa bozulursa o zaman çok fena kullanıcı için yeni bir masraf. Gerçi yaş 39 bnm, 96 yılından beri kullanırım bilgisayar, şansıma ekran kartım hiç bozulmadı hep kendim eskiyince satıp yenisini aldım . Yanlış hatırlamıyorsam voodoo veya riva tnt gibi kartlarla başladık bugünlere geldik fx 5200 ler - 9600 pro- 8800 gts - 1600 pro - 1900 gt - gtx 275 - 5870- 6950- 270x - 760 - rx 470- 1070 - 2070 super - ve bugün 3070 gibi kartlar kullanımımızdan geçti ( madencilikle hiç uğraşmadım) , arada unuttuklarımızda olmuştur belki bir iki tane model. Tabi her parçanın bilgisayarda bozulma ihtimali var ama ben ekran kartında şükür yaşamadım . Kimsenin yaşamasını istemem açıkçası. Tabi birazda bozulup bozulmama şans işi ,ben de hard disk , ram veya güç kaynağı gibi arızalar bozulmalar oldu sadece yıllar içinde )) |
Ekran kartlarının ömrü hakkında ! (2. sayfa)
-
-
Uzun yıllardır Gainward 1080Ti kullanıyorum (çıktığı vakit 2 tane almıştım (4.5k ₺ ye (doların düşük olduğu zamanlar )), her türlü overclokcu yaptım. Ekran kartının saatlerce 90 derece sabit çalıştığıda oldu ve hala canavar gibi çalışıyor. Tabii birçok kez macun yeniledim, tozları temizledim.
-
Chip krizi dedikleri olaya kadar iyi geldik. 650 liradan 3gb 1060(arkadaşa aldırdım) , 800 liradan rx 570(aldım) gibi uzun süreli duran dönemlerde oldu.
Sonradan furya büyüdü, tesla btc satın aldı falan derken buralara geldik.
2014de aldığım Gtx 760 WF'ım 2018de bilgisayarı uyku moduna aldıktan sonra bir daha uyanamadı:) Forumdan 100 liraya mı ne yetek parça olarak satmıştım diye hatırlıyorum.
Bunun korkusuyla garantisi bitmek üzere olan 1070'imi 1350 liraya satmıştım:)
İçlerindeki chipte şans işine geliyor biraz. Aşırı kolay bozuluyor demek olmaz ama bozulmuyor demekte yanlış...
-
evga 980ti 5 yılın sonunda programlanmış gibi kendi kendine fanlar çalıştığı halde csgo oynarken yandı
-
@Sylisyum değerli arkadaşım, yazdıklarımı yanlış anladın herhalde, ben 2-3 sene kullandığım için ekran kartlarını satmadan önce, ben bozulmaya denk gelmedim için demek istedim şans olarak. Bunlar sonuçta kul yapısı teknolojik parça tabiki bozulma bazılarında olacak ve bazı kişilerde denk gelecektir. Son satırda zaten bozulup bozulmama şans işi dedim dikkatli okursan. Zaten senin son cümlenle bnm son cümlem hemen hemen aynı ).
-
Strix 1080 Ti ilk ciktiginda alindi, default clock ile 5 yili devirmis sayilir Allah nazarlardan saklasin. Yillik olarak temizlik+paste degisti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 6 Şubat 2022; 16:44:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok hocam size laf atmaya çalışmadım alıntılama sebebim ilk cümleydi sadece:) Kesinlikle öyle, sorunsuz çalışan amd kartları da var, sorunu bir türlü bitmeyen nvidia kartları da...:)
-
@Sylisyum yok hocam laf atma falan diye düşünmedim zaten ) ben ilk yorumu uzun tutunca biraz , birazda bozulmalardan bahsedince acaba yorumun bir yerinde "hiç bozulmuyor" bunlar dedim de yanlışlıkla ondan mı dedim farkında olmadan ) Çünkü hep bozulup bozulmamalardan bahsedince kafa gitmiş olabilir bnde ). Yoksa sizinde ilk yaptığınız yorum zaten konuyla doğru alakalı yerinde doğru sözler eyvallah )
-
Uzun süredir ekran kartı kullanmış birisi olarak gözlemim,
Yüksek enerji tüketen, kaslı ekran kartlarının bozulma hızı, düşüklere göre daha çabuk oluyor.
-
X550,1600xt,3850,4850,7850(kullanmaktayım) hiçbir kartım bozulmadı 4850 de bir iki karelenme olmuştu o kadar
7850 yi 3700x işlemci ile kullanıyorum asus b450 anakartta pcı 8x görüyor 16x yapamadım kafama bi o takıldı
Oynadığım bir oyun var o da red alert 2
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
GTX 680 var, 10 yıldır çalışmaya devam ediyor.
Ömür işi bir çok varyasyona dayanan bir şey. Sadece elektrik olması yanlış olur.
-
Çok güç tüketen kartlar fazla yaşamaz fln denilmiş, ancak 3 ay kadar önce almanyadan getirdiğim ve 11-12 yaşında olan gtx 570 imi sattım, kartın içini hiç açmadım, yani macunu bile değiştirmemiştim ve hâlen canlıydı, kart furmark stress testinden değil de, normal testten 74c ile çıkıyordu.
Alan arkadaş, termal macunu değiştirdim artık 60c ler de takılıyor gibi birşey demişti.
Düzenleme:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reception47 -- 13 Şubat 2022; 12:15:42 >
-
2017 Temmuz da aldığım 1050ti halen çalışıyor ac valhallda 30-40 arasası fps alıyorum orta düşük Ayarlarda. 2020 temmuza kadar hiç bakım yapmamıştım fanlardan ses gelince bakıma götürdüm düzeldi sonra 1 seneye yakın tekrar bozuldu 2021 eylülünde götürdüm fanı değiştirdiler ücretsiz olarak 6 ay süre dolduğu için mart ayında tekrardan bakıma götüreceğim (bakım her zaman ücretsiz) bakım önemli bir şey benim eski pc yide kendim temizledim içinden öık kötü şeyler çıktı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X