Arkadaşlar bilgisayarımın fanında problem vardı ve servise gönderdim.Servisten geldi.Fanlar çok güzel çalışıyor, bilgisayar normal hızında çalışıyor.Hiç bir sorun yok.Ama şimdi bilgisayarın ekranında bi morarma mı diyim kızarma mı diyim bilmiyorum.Böyle bi problem var.Ekranın rengi gitmiş yani.Bunu ben nasıl düzeltebilirim?Ekran kartı driverının sürücüsüne baktım hiç bir problem yok.Her şey yüklü.Bi sorun gözükmüyo.Ama şu an böyle bi sorun var.İlk kez başıma geldi.Nasıl çözebilirim bunu ?
Not : Bu arada aynı konuyu "Dahili Bileşenler" bölümünde "Diğer dahili bileşenler" bölümüne açmıştım.Bu teknik yardımda daha çok yardım geleceğini düşündüm.O konu silinirse sevinirim.
Ya monitörün arızalanmıştır yada ekran kablonu degiştir bide öle dene bakalım. Birde ekran kartını söküp yeniden güzelce yerleştirmeyi deneyebilirsin
tahminen ekran kablosu kırılmıstır. Saglam bi tanesi ile deneyin.
Monitör kablosu ekran kartına tam oturmamışta olabilir...
Ekran kablosunda bişiy olduğunu sanmıyorum.Çünkü evde diğer bi monitör vardı.Tüplü falan.Onunla denedim.Ondada LCD'de ki kadar kızarıklık olmasada yine de çok az vardı.Acaba ekran kartımla ilgili bi sorun olabilir mi ?
ekran kartını çıkar bağlantı girişini silgiyle sil birde öyle dene bakalım işe yarayabilir..
Teşekkür ederim.Bazı kişiler ekran kartın bozulmuş diyolar ama ekran kartım bozulsa bilgisayar sesli sinyal falan verir.Oyunları açmaz dimi.Yani arıza yapsa bu ikisinden biri kesin olur.
Teşekkür ederim.Bazı kişiler ekran kartın bozulmuş diyolar ama ekran kartım bozulsa bilgisayar sesli sinyal falan verir.Oyunları açmaz dimi.Yani arıza yapsa bu ikisinden biri kesin olur.
ayarlarda sorun olabilir.ekran kartı modeline göre kendi programında ayarlara bak
vga dan bağlıyorsanız 3 ana renk rgb ve onların şaseleri gelmektedir o kablodan ana renklerden biri gittiğinde renge göre komple mor yada komple sarı v.b. benzeri zemin oluşur kabloda değilse bile sorun vga soketindede problem olabilir
Yani soketlerde bi problem oluşabilir diyosunuz anladım.Ekran kartını çıkarıp yeniden taktım ama yine olmadı.Heralde yine servise gidicek bu cansız zat.
Sorun monitörde servise kadar gitmsi gere galiba
İlgilenen herkese teşekkür ederim.Sorun çözüldü.Ekran kartının driverını güncelledikten sonra bi sorun kalmadı.Teşekkürler herkese.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme