Şimdi Ara

Ekran Parlaklığı Değişmiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
4
Favori
215.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sugarweet

Ayni sorun bendede var arkadaşlar şuan nasıl çözebilirim şirketin bilgisayarında çalışmaktan gözüm bozulacak yardım lütfen
    Beyler hepsini yaptım düzelmedi demeyin ben 3-4 tane çözümün 1'i hariç (cesaret edemedim) hepsini yaptım. Çok korktum çünkü bilgisayarın 1 mause yerini ve klavyesine gazoz döktüm. 1 Usb girişi bozuk ve klavyenin enter'a kadar olan tuşları "pert" bunuda bozarsam ağzıma ederler dedim. Bilgisayarı yeniden başlatmak aklıma geldi. ve baktım ki sorun çözülmüş. ilk 2-3 çözümü cesurca yapıp bilgisayarı yeniden başlatın olur. ben hem klavye hem maus ile aynı anda ekranı değiştirmeye çalışınca bozuldu siz denemeyin :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Lt.Ghost

Ekran Kartının son sürücülerini yükleyin.
    Başlat > Çalıştır > yolunu izleyin regedit yazın ve enter'a bas.
    Kayıt Defteri editöründe aşağıdaki yolu izleyerek FeatureTestControl değerini 0000f048 olarak değiştir.
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000]
    "FeatureTestControl"=dword:0000f048
    veya
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001]
    Bilgisayarını yeniden başlat.

Denenmiştir...
    Benim tarafımdan
    İşe Yaradı
     Ekran Parlaklığı Değişmiyor

W10 ile de ben denedim ve işe yarıyor....

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

Kayıt Defteri editöründe aşağıdaki yolu izleyerek FeatureTestControl değerini 0000f048 olarak değiştir.
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000]
    veya
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001]

Denenmiştir...
    Benim tarafımdan
    İşe Yaradı

W10 ile de ben denedim ve işe yarıyor....

Alıntıları Göster
    Windows 10 ekran parkalığı sorunu
    Windows 10 lenovo z500 ekran parlaklığı sorunu

Aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcılarından dahili ve harici ekran kartlarını devre dışı bırakıp ardından tekrar aktifleştirince düzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maroon On

Windows 10 ekran parkalığı sorunu
    Windows 10 lenovo z500 ekran parlaklığı sorunu

Aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcılarından dahili ve harici ekran kartlarını devre dışı bırakıp ardından tekrar aktifleştirince düzeldi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benzer sorun bende vardı az önce çözdüm;
    çözüm için ben birinci kısımla hallettim.

Windows 7 / Windows 8 / Windows Vista / Windows Xp tümü için işlemler benzerdir. Siz hangi işletim sistemini kullanıyorsanız ona göre işlem yapın. Windows 7'ye göre anlatılmıştır.

Lenovo z500 ekran parlaklık sorunu çözüm 1:

Inter(R) HD Graphics 4000 son sürücülerini yükleyin.
    Başlat > Çalıştır > yolunu izleyin regedit yazın ve enter'a basın.
    Kayıt Defteri editöründe aşağıdaki yolu izleyerek FeatureTestControl değerini 0000f048 olarak değiştirin.
    veya
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Lenovo z500 ekran parlaklık sorunu kayıt defteri yöntemi ile çözülmüş olmalı.

Lenovo z500 ekran parlaklık sorunu çözüm 2:

Lenovo z500 bilgisayarınızda şu işlemleri takip edin:

Başlat tıklayın Denetim Masası'nı tıklayın
    Sistemi Tıklayın.
    Sol taraftan Aygıt Yöneticisini açın
    Görüntü Bağdaştırıcıları sekmesini genişletin.
    Inter(R) HD Graphics 4000 sağ tuşla tıklayın. Özellikleri seçin.
    Sürücü'yü seçin.
    Sürücüye Geri Dön seçin.
    İşlem bitene kadar bekleyin.
    Lenovo z500 ekran parlaklık sorunu bu işlemden sonra çözülmüş olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: KEDJUU

SORUN BAŞIMA GELDİ ARKADAŞLAR NASIL ÇÖZECEGİM
    hp marka windows 8.1 64 bit leptopum var fn tuşu ile parlaklık arttırma azaltma yapamıyorum hatta hiç bir türlü ekran parlaklığını arttıramıyorum bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor genelde sorun olmuyor bazen parlaklıkla oynayamıyorum sorun ne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 45cagdas45

hp marka windows 8.1 64 bit leptopum var fn tuşu ile parlaklık arttırma azaltma yapamıyorum hatta hiç bir türlü ekran parlaklığını arttıramıyorum bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor genelde sorun olmuyor bazen parlaklıkla oynayamıyorum sorun ne ?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende asus amd işletim sistemi amd hd radeon7xxx serisi ekran kartım kullanıyorum. win7den windows10a güncelledim fakat dediğiniz gibi ekran parlaklığım hep saibt artırıp azaltıorum ama hiç bi deişiklik olmuyor. driverları sildim yeniden yükledim yukardaki çözüm yollarını denedim hala sorun devam ediyor. artık bi çözüm lütfen kafayı yicem

• quote:

Yukarıdakileri uyguladığınız halde halen sorunu çözemediyseniz
    Büyük ihtimal Windows 10 işletim sisteminiz var ve son güncellemeleri yaptınız. Sisteme gelen son Pnp monitör driver güncellemesi lenovo bilgisayarlada ekran parlaklığının değişmesini engelledi.
    > Bu sorunu şu şekilde düzeltebilirsiniz:
    Aygıt Yöneticisini- Monitorler - Genel PnP Monitör
    seçeneğini sağ tıklayarak Kaldırın. Daha sonra donanım değişikliklerini tarayarak yeniden yüklenmesini bekleyin (2-3 saniye) Sorununuz çözülecektir.

Sorununuz Halen çözülmediyse: Lenovo Energy Management uygulamasını kurmayı deneyin. Eğer yüklü ise - saçma gelecek ama öyle düzeliyor :) - kaldırıp tekrar kurmayı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ynstek -- 18 Ocak 2016; 17:16:36 >

• Yıllar önce win7 yüklediğimden beri bu problem var. Şu an win8.1 kullanıyorum. Bulabildiğim tüm çözümleri denedim. Denetim masasından parlaklığı değiştiremiyorum sadece klavyeden değişiyor. Şimdilik böyle çalışıyor.

Win8.1 casper tw8

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Yıllar önce win7 yüklediğimden beri bu problem var. Şu an win8.1 kullanıyorum. Bulabildiğim tüm çözümleri denedim. Denetim masasından parlaklığı değiştiremiyorum sadece klavyeden değişiyor. Şimdilik böyle çalışıyor.

Win8.1 casper tw8
    Samsung R540 i5 işlemcili ati 4500 serisi ekran kartlı laptopumdaki parlaklık sorununu sonunda çözmeyi başardım ilgilenenler için anlatıyorum.

öncelikle bu işlemi denemeden evvel burada ve diğer forumlarda yer alan çözümlerin hiçbirisi olmadı cmos resetleme biosdan default settings e çevirme monitor ve ekran kartının sürücüleri kaldırıp kurma windowsu yeniden yükleme vs vs vs

sorun cihazdan değil. bir şekilde cihazın bios'u güncelleniyor sanırım windows 10 kurulumunda oluyor bu
    çözümü ise samsung un sitesinden bios update utility i indirip 03KP numaralı bios güncellemesini yeniden kurmak (03kp benim cihazım için en son bios sürümü sizinki farklı olabilir)

bu işlemi yaparken hata verecek ve dikkat edeceksiniz ki 03kp üzerine 03kp yüklemek istediğiniz halde sisteminizdeki bios sürüünün yüklemek istediğinizden daha yeni olduğu uyarısını verecektir (bu da benim gizli bir bios yükseltmesi yapıldığı tezimi kanıtlıyor her neyse...)

bunu manuel yapacaksınız ITEM_20140605_21380_WIN_03KP.exe yi çaıştırdığınızda bios ile ilgili dosyalar c users [kullanıcı adı] local appdata temp _samsung_update klasörüne çıkarılıyor ancak hatı uyarısı verince dosyalrı geri siliyor.

işte programı çalıştırdığınız anda bu dosyaları hızlı bir kopyala yapıştır ile dosyaları kopyalayın (ben önceden klasörün üzerinde ctrl+c yapıp programı çalıştırır çalıştırmaz masaüstüne ctrl+v ile klasörü kopyalamayı başardım)

son olarak klasörün üzerine shite basılı iken sağ tıklayıp buraya komut istemine tıklayın, ardından şu komutu çalıştırın

afuwinx64 03kp.rom /p /b /n /e /r /x

işlem bitene kadar bekleyin ve kesinlikle bilgisayarı veya komut istemini kapatmayın,
    işlem bitince laptopu yeniden başlatın

ve işte ekran parlaklığı ayarları artık hem easy display manager ile hem windowsun kendi ayarlarında çalışıyor ve artık bilgisayar her başladığında maksimum parlaklık sorunu giderilmiş oluyor

Her şeye rağmen bunu denemeniz kendi sorumluluğunuzda ben denedim ve başarılı oldum

bios yükleme işlemininın anlatıldığı orjinal ingilizce yazıya şuradan ulaşılabilir:
    http://forum.notebookreview.com/threads/samsung-laptops-roll-back-bios-updates.696197/

• quote:

Orijinalden alıntı: muris01

quote:

Orijinalden alıntı: alperemre1

Sorunu çözdüm windows ile gelen son driverde problem

Denetim masası > Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları > Ekran kartına sağ tık > Özellikler > Sürücü > Sürücüye geri dön

Test edildi onaylandı

Bu yöntemle çözüldü teşekkür ederim.

Yukarıda birisi "sürücüye geri dön" seçeneği yoktu yazmış.

"sürücüye geri dön" seçeneği aktif olmayanlar "devre dışı bırak" yapsın, sonra "etkinleştir" sin tekrar düzeliyor. Test edildi, onaylandı [packard bell]

adamsın hayat kurtardın

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

Orijinalden alıntı: muris01

quote:

Orijinalden alıntı: alperemre1

Sorunu çözdüm windows ile gelen son driverde problem

Denetim masası > Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları > Ekran kartına sağ tık > Özellikler > Sürücü > Sürücüye geri dön

Test edildi onaylandı

Bu yöntemle çözüldü teşekkür ederim.

Yukarıda birisi "sürücüye geri dön" seçeneği yoktu yazmış.

"sürücüye geri dön" seçeneği aktif olmayanlar "devre dışı bırak" yapsın, sonra "etkinleştir" sin tekrar düzeliyor. Test edildi, onaylandı [packard bell]

adamsın hayat kurtardın

Rica ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: numberonexxx

Bu mesaj silindi.
    Samsung laptopu olupta windows 10 dan sonra klavye kisayollarini kullanamayan arkadaslar da internetten samsung settings programini(easy settings i degil) inidirip kurup bir kere baslatarak cozebilirler. Windows 10dan sonra samsung bu programin destegini cekti ama win 8 de de olan bu program win 10da da calisiyor...
  • quote:

ARKADAŞLAR WİN8 YÜKLENİNCE NE YAPARSANIZ YAPIN EKRAN SOLUK İĞRENÇ Bİ DURUMDA DEMİ
    KOLAYI VAR KESİN ÇÖZÜM SUNRİSE ADLI PROGRAMI KURUN
    SONRA EKRAN DAHA SOLUK BİR RENGE GELECEK PANİK YAPMAYIN
    SETTİNGS E TIKLAYIN ARDINDAN MNÜYÜ AÇIN VE
    EXRAS... A TIKLAYIN BİLGİSAYARIN TEKRAR KAPANIP AÇILMASI İÇİN ONAY İSTENECEK ONAY VERİN
    BORUMDAN GÜN IŞIĞINA ÇIKMIŞ GİBİ OLACAKSINIZ UMARIM YARDIM EDEBİLMİŞİMDİR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihbyk2003

ARKADAŞLAR WİN8 YÜKLENİNCE NE YAPARSANIZ YAPIN EKRAN SOLUK İĞRENÇ Bİ DURUMDA DEMİ
    KOLAYI VAR KESİN ÇÖZÜM SUNRİSE ADLI PROGRAMI KURUN
    SONRA EKRAN DAHA SOLUK BİR RENGE GELECEK PANİK YAPMAYIN
    SETTİNGS E TIKLAYIN ARDINDAN MNÜYÜ AÇIN VE
    EXRAS... A TIKLAYIN BİLGİSAYARIN TEKRAR KAPANIP AÇILMASI İÇİN ONAY İSTENECEK ONAY VERİN
    BORUMDAN GÜN IŞIĞINA ÇIKMIŞ GİBİ OLACAKSINIZ UMARIM YARDIM EDEBİLMİŞİMDİR.

Alıntıları Göster
    Aynı sorunu bugün yaşadım parlaklık değişmiyordu yukarıdaki sorunları kaldır-etkinleştir yaptım ve yeniden başlattığımda sorunu çözdüm.

• quote:

Bir çözümü de şudur. Laptop markanız neyse resmi sitesine girip.Destek bölümünden indirilebilir sürücü veya paketler kısmına gelip.Orada modelle ilgili paketler vardır.Onları indirirseniz bazı özellikleri aktif olur bilgisayarın örneğin toshiba da FN tuşunu kullanabilmeniz için bunu yapmanız gerek.
  • quote:

veya

Ekran Kartının son sürücülerini yüklemek için
    Denetim Masası > Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları > Ekran Kartına sağ tık > Özellikler > Sürücü > Sürücü Güncelleştir...
    Görüntü Bağdaştırıcılarındaki bütün ekran kartlarının son sürücülerini yükle.

Denenmiştir...
    Benim tarafımdan
    İşe Yaradı

Senden Allah razı olsun :)

gözlerim kan çanağı oluyordu her gün şirkette. Bilgi işlemciler çözemedi şu işi senin yöntem oldu şak diye.

tekrar teşekkürler.

• TEŞEKKÜRLER
  • Oğulcanxy O kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı sorun vardı formattan sonra oldu bide ısınma sorunu çıktı. Driver booster 3.5 ile güncelleme yaptım. Pc nin hatalı eski vs sürümlerini otomatik onardı. Artık ne ısınma kaldı. Ne de ekran parlaklık sorunu

• Bende de aynı sorun vardı formattan sonra oldu bide ısınma sorunu çıktı. Driver booster 3.5 ile güncelleme yaptım. Pc nin hatalı eski vs sürümlerini otomatik onardı. Artık ne ısınma kaldı. Ne de ekran parlaklık sorunu

• Windows 8 kullanıyorum aygıt yöneticisi dediğinizi yaptım olmadı . Ama driver booster hemen 5dk da en az 15 güncel olmayan eski veya hatalı sürümlerimi düzeltti

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.