Şimdi Ara

Ekran Parlaklığı Değişmiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
4
Favori
214.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laptop Ekran Parlaklığı Ayarlama Sorunu
    İyi günler, Bugün sizlere bilgisayarda karşılaştığım bir sorunun çözümünden bahsedeceğim. Bu sorun ekran parlaklığı ile ilgili.

Önceden FN+Sağ-Sol tuşla parlaklığı ayarlaya biliyorken bir hafta önce ne olduysa bu tuş bileşimi işe yaramamaya başladı. Artık parlaklığı ne artırabiliyor ne de azalta biliyordum. İşin garibi kısayolu geçtim denetim masasından güç seçenekleri bile bu ayarlamaya izin vermiyordu. Her zamanki gibi başladım araştırmaya. Yine bir ton görüş vardı bu konuda. Kimisi ekran kartının güncel olmayışından, kimisi ekran kartının sürücüsünün uyumsuz olmasından, kimide windows 7 de böyle hatanın olabileceğinden ve hemen format atmak gerektiğinden bahsediyordu.

Tecrübelerimle sabittir ki, siz siz olun sakın internetten yüzeysel bir araştırma sonucu bilgisayarınıza format atmayın. Kesinlikle pişman olursunuz. Nettekilerin lafına kansam şimdi formatt atmış ve bütün yazılımlarımı tekrar kuruyor, yedeklerimi geri yüklüyor olurdum.

Sorunun çözümü çok basitmiş, Monitörü, Aygıt Yöneticisinden kaldırıyoruz ve tekrar bulması için Donanım Değişikliklerini Tara diyoruz. Bu kadar basit. Aşağıda resimli anlatım mevcut.

Öncelikle Başlata tıklıyoruz ve Bilgisayarım simgesine Sağ tıklayarak Yönet seçeneğini seçiyoruz.
    Dizüstü Bilgisayar Ekran Parlaklığı Ayarlama Sorunu

Aygıt Yöneticisi sekmesi, Monitörler ardından kullandığımız monitörü Sağ tıklayarak Kaldır seçeneğine tıklıyoruz. Driverleri Sil seçeneğine eğer mevcutsa seçiyoruz.

Ardından Donanım Değişikliklerini Tara diyoruz ve monitörümüz tekrar yükleniyor.

Kaldırdığımız monitör ekranda belirince artık parlaklık ayarımız eski haline dönmüş oluyor.

ALINTIDIR.

BEN BÖYLE YAPTIM OLDU BEYLER BENCE SİZDE DENEY
    İN.

• quote:

Orijinalden alıntı: yugocu

quote:

Orijinalden alıntı: evansece

Duzeltebildiniz mi bende hala ayni :(

Aynen düzeltebildim yazıyorum, Aygıt yöneticisine girdim Intel(R) HD Graphics 4000 kaldırdım daha sonra driver pack solution programı ile eksik driverlardan ekran kartı driver'ını kurdum sonra ekran gitti geldi düzelmiş ekran parladı ya :D ama sende o program yok ise driveri internetten indir kur istersen belki yine düzelir

Bayagidir bilgidayari kullanmiyordum simdi denedim olmadi buda :/

-----
    Bayagi ugrastim ama duzeldi eski haline doner diye kapatamiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evansece -- 26 Ağustos 2014; 1:40:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğulcanxy O kullanıcısına yanıt
    hocam yok ancak yama programla olur pro yükleyin kaldırıyorsa pc..
  • HENKLER H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler işe yaradı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperemre1

Sorunu çözdüm windows ile gelen son driverde problem

Denetim masası > Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları > Ekran kartına sağ tık > Özellikler > Sürücü > Sürücüye geri dön

Test edildi onaylandı

Dostum çok teşekkür ederim. Bu yöntemle sorun çözüldü. (Pc: packard bell)
  • HENKLER H kullanıcısına yanıt
    İşe yaradı. ÇOK TEŞEKKÜRLER
  • Ben windows 8 kullanıyorun samsung laptopumun fn tuşuyla ekran parlaklığını değiştiremedim sonra denetim masasından da denedim ama ekranda değişiyor gözükmesine rağmen parlaklıkta bi değişme olmadı sonra ekran bağdaştırıcısından ekran kartını devre dışı bıraktım laptopu o şekildeyken kapatıp açtım açılınca yine etkinleştirdim o şekilde düzeldi şimdide tıkır tıkır çalışıyo
  • Easy Display Manager ı kurun indirmek için...

http://www.softpedia.com/get/Tweak/Video-Tweak/Easy-Display-Manager.shtml

Samsung'un geliştirdiği bu freeware yazılım sayesinde fn tuşunuz aktif hale gelir, ekran parlaklığı ve ses seviyesini ayarlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tirivu -- 8 Şubat 2015; 23:33:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rety

tecrübeden bende ufak bişey yazayım driver falan yüklemeye gerek kalmadan aygıt yöneticisinden > görüntü bağdaştırıcılarını genişletin > bağdaştırıcıya sağ tıklayıp devre dışı bırakın ve tekrar etkinleştirin sorun düzelir.

çok teşekkürler hocam işe yaradı.Hala fn tuşu ile ekran parlalığı ayarlayamıyorum ama olsun
  • Windows 8.1 için
    regedit
    düzen
    bul
    featuretestcontrol
    çıkan değeri f908 yapın
    yeniden başlatın.
  • Ekranın çok parlak olması uzun süreli bilgisayar kullanımında gözleri fena yapıyor. Bende uzun süre ekranı parlaklığını düşüremedim. Kabus gibi:) Easy Display Manager işe yaradı bende. Ekranın parlaklığını artık istediğim gibi ayarlayabiliyorum. Program Samsung'un olduğu için başka marka bilgisayarlarda işe yarar mı bilmiyorum. Freeware demişler sanırım işe yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umuttacir

Windows 8.1 için
    regedit
    düzen
    bul
    featuretestcontrol
    çıkan değeri f908 yapın
    yeniden başlatın.

çok teşşekkürler lenova z500 de işe yaradı
  • quote:

Orijinalden alıntı: umuttacir

Windows 8.1 için
    regedit
    düzen
    bul
    featuretestcontrol
    çıkan değeri f908 yapın
    yeniden başlatın.

bu yöntemle sadece oynamayan ibre hareket etmeye başladı parlaklık değişmiyor aygıt yöneticisinden açtım kapattım kaldırdım tekrar buldum ama bir işe yaramadı nvidia nın driverından olabilir mi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperemre1

Sorunu çözdüm windows ile gelen son driverde problem

Denetim masası > Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları > Ekran kartına sağ tık > Özellikler > Sürücü > Sürücüye geri dön

Test edildi onaylandı

Bu yöntemle çözüldü teşekkür ederim.

Yukarıda birisi "sürücüye geri dön" seçeneği yoktu yazmış.

"sürücüye geri dön" seçeneği aktif olmayanlar "devre dışı bırak" yapsın, sonra "etkinleştir" sin tekrar düzeliyor. Test edildi, onaylandı [packard bell]
  • Denetim masası > Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları > Ekran kartına sağ tık > Özellikler > Ekran kartını kaldır.
    Sonra ekran parlaklığı sorunu çözüldüğünü göreceksin. :) Şimdi de amd.com dan pc nin sürücüsü bulup yeniden indireceksin.
  • Buradaki bilgilerden yararlanarak bende değişmeyen parlaklık sorunumu çözdüm. Aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcılarına girip ekran kartımı devre dışı bıraktım ve sonra tekrar etkinleştirdim.Sonra da yeniden başlattım bilgisayarımı ve sonuç: parlaklık ayarlarıma tekrar kavuştum.Yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim :):)

Sonuçta küçük bir sorun ama bilgisayarımda herhangi bir sorun olsun da istemiyorum.Temiz kullanıyorum pcmi::):):)

Bilgisayar modeli: Grundig :)
  • SORUN BAŞIMA GELDİ ARKADAŞLAR NASIL ÇÖZECEGİM
  • Ayni sorun bendede var arkadaşlar şuan nasıl çözebilirim şirketin bilgisayarında çalışmaktan gözüm bozulacak yardım lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aygıt Yöneticisi --> Görüntü bağdaştırıcıları --> İntel hd graphics sağ tıkla --> özellikler --> sürücüyü güncelle dedim oldu .

• alperemre1 kullanıcısına yanıt
    SORUNUN ÇÖZÜMÜ;

1. Go to Registry Editor (regedit.exe)
    2. Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001
    3. Next, go find the KMD_EnableBrightnesslf2 & KMD_EnableBrightnessInterface2 key
    4. Set both to 0.
    5. Reboot.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.