Şimdi Ara

Ekran renk ve ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi forumlar, laptopta oyun oynarken durduk yere ekranda anlık titreme oldu ve sonrasında kalıcı olarak kalmış durumda.
    Oynadığım oyuna girdiğimde hala daha ekran titremekte. O oyun dışında diğer oyunlar ise açılmıyor.

Klasör, metin belgesi gibi iconların üstünde siyah noktalar meydana geldi. F5 yaptığımda bu noktalar gidiyor veya kalıyor bazı dosyalarda da gösterebiliyor. Ama F5 kalıcı bir çözüm getirmiyor sadece anlık olarak onu değiştiriyor.

Fotoğraflarda da aynı sorun mevcut. Photoshop'da internetten indirdiğim bir görseli açtığımda bu sefer renkli noktalar meydana geliyor üstünde. Hatta bu görseli photoshop ile kaydedip upload ettiğimde o renkli noktalarda gözükmekte farklı bilgisayarlarda.

Ekran renk ve ses sorunu

Ekran renk ve ses sorunu

Google chrome'da veya diğer tarayıcılarda bu şekilde kaymalar oluşmakta. Ayrıca birden fazla sekme açtığımda bazı sekmelerde ki sitelerin "title" alanları bembeyaz boşluk olabiliyor veya bazı yazıları üstü silinik halde gösterebiliyor.

Ekran renk ve ses sorunu

Ekran renk ve ses sorunu

Bunların dışında google chrome'da bazı yerlerde siyah renkler oluşabiliyor değişik şekillerde
    ve google chrome sürekli ama sürekli kilitleniyor.

ve ayrıca laptop hapörlerinden inanılmaz derecede bozuk bir ses geliyor. Kulaklık takıldığında herhangi bir sorun yok.

Acaba sizce sorun yazılımsal mıdır yoksa ekran kartımda bir sorun mu vardır ? Nasıl çözebilirim bunları

• GÜNCEL +

Format attım fakat sorun hala çözülmedi, driverlar güncel.
    Donanımsal sorun ama tam olarak nereden kaynaklı olabilir ?
    Websitelerde küçük renkli noktalar oluyor F5 yapınca gidiyorlar ama en kötüsü HTML'de site yaparken photoshopda yaptığım görsellerde oluşan o renkli noktalar siteye attığımda diğer cihazlarda da gözükmekte. Yani ekran sorunu değil gibi
  • Leptopunuzu harici bir ekrana bağlayın ve sadece o ekranda görüntü olsun. Yani aynı anda leptop ve harici ekranda görüntü olmasın. Harici ekrana bağlı iken oyun oynayın windows ortamında gezin. Kısaca bir süre harici ekranda denemeler yapın. Eğer harici ekranda bir sıkıntı yok ise o zaman leptop ekranınızda bir sıkıntı var demektir. Ama harici ekranda da bahsettiğinizi sıkıntılar devam ediyorsa o zaman ekran kartınızda bir sıkıntı olma ihtimali var. Ekran kartınız bozuk ise yapılacak pek bir şey yok. Eğer leptopunuzu getirebileceğiniz iyi bir teknik servis var ise orada leptopunuza uygun ekran kartı aramaya başlayacaksınız mecbur. Yada kendiniz internet üzerinden çıkma ekran kartı bakacaksınız modelinize uygun.

Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Masaüstü bilgisayarın monitöründe dediğiniz gibi yaptım fakat sorun oradada devam ediyor. Bende ilk ekran kartı diye düşündüm fakat photoshopta düzenlediğim görsellerde küçük renkli noktalar olabiliyor ve bu başka cihazdan bakıldığında da öyle gözüküyor. Başka cihazda da görselin öyle görülmesi acaba harddiskle mi alakalı ? Ekran kartı olsaydı sadece bende görünmesi gerekmiyor mu donanım hakkında çok bilgimde yok
  • stlgolden S kullanıcısına yanıt
    Photoshop'da düzenlediğiniz görsellerdeki durum programda yaptığınız ayarlar yüzündendir diye tahmin ediyorum. Masaüstü bilgisayarda photohopta düzenlediğiniz görsellerde bir sıkıntı oluyor mu?

Benim kastettiğim şey paylaştığınız görselde klasörlerdeki görünümün aynısı harici monitörde de devam ediyor mu? Eğer devam ediyorsa durum ekran kartı ile ilgilidir büyük ihtimalle.

Ama içiniz rahat etsin diye hdd'de bir sıkıntı olup olmadığını hard disk sentinel programı ile kontrol edebiliriz. Programı indirin ve kurun. Daha sonra programı açın ve ilk gelen ekranda hdd'nizin sağlık ve performans durumunu gösteren sayfanın görüntüsünü çekip buraya yükleyin. Eğer diskinizde bir sıkıntı var ise anlamış oluruz.

Kolay gelsin şimdilik.
  • Klasörleri bazılarını 8bit olarak gösteriyor. Bios ayarları ile oynanmış olabilir. Bios sıfırlamayı deneyin.

Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 1 Eylül 2019; 0:20:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

Photoshop'da düzenlediğiniz görsellerdeki durum programda yaptığınız ayarlar yüzündendir diye tahmin ediyorum. Masaüstü bilgisayarda photohopta düzenlediğiniz görsellerde bir sıkıntı oluyor mu?

Benim kastettiğim şey paylaştığınız görselde klasörlerdeki görünümün aynısı harici monitörde de devam ediyor mu? Eğer devam ediyorsa durum ekran kartı ile ilgilidir büyük ihtimalle.

Ama içiniz rahat etsin diye hdd'de bir sıkıntı olup olmadığını hard disk sentinel programı ile kontrol edebiliriz. Programı indirin ve kurun. Daha sonra programı açın ve ilk gelen ekranda hdd'nizin sağlık ve performans durumunu gösteren sayfanın görüntüsünü çekip buraya yükleyin. Eğer diskinizde bir sıkıntı var ise anlamış oluruz.

Kolay gelsin şimdilik.
    Bahsettiğiniz programı kullandım. Harddisk için her şey yolunda gözüküyor gibi. Ekran kartı gitmiş sanırsam. Laptop ekran kartlarıda çok sıkıntılı ama bakacağız çaresine :)

Ekran renk ve ses sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Klasörleri bazılarını 8bit olarak gösteriyor. Bios ayarları ile oynanmış olabilir. Bios sıfırlamayı deneyin.

Kolay Gelsin
    Hocam biosta aylar önce sadece sanallaştırma teknolojisini aktif etmiş ondan başka bir ayar yapmamıştım. Yinede dediğiniz gibi bios'u sıfırladım fakat ikonlar hala aynı şekilde siyah noktacık gösteriyor üzerinde
    Ekran kartı driverlarını güvenli mod'a girip DDU programı ile temizleyin. Sonrada SlimDrivers programı ile güncelleyin.
  • quote:

Ekran kartı driverlarını güvenli mod'a girip DDU programı ile temizleyin. Sonrada SlimDrivers programı ile güncelleyin.
    Format atıp tekrar kurdum fakat çözülmedi. Format söylediğiniz yöntemden daha garanti değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stlgolden

Format atıp tekrar kurdum fakat çözülmedi. Format söylediğiniz yöntemden daha garanti değil mi ?

Alıntıları Göster
    Atıyorum formattan sonra flaşın içindeki driverları kuruyorsanız o driver arşivi bzuk olabilir. Ve sisteme bozuk driverları kuruyorsunuzdur. Driverları nasıl güncelliyorsunuz?
  • quote:

Atıyorum formattan sonra flaşın içindeki driverları kuruyorsanız o driver arşivi bzuk olabilir. Ve sisteme bozuk driverları kuruyorsunuzdur. Driverları nasıl güncelliyorsunuz?

Alıntıları Göster
    yok direk AMD'nin sitesinden indiriyorum ekran kartı driverını. Driver kurma programı kullanmıyorum.
    Driverların diğer sürümlerini deneyin. Driverları güncellemeden önce böyle bir sorun varmı? Attığınız fotoğraflara göre renk derinliğiydi hatırladığım kadarıyla 32bitten 8bit'e düşüyor. Sistem dosyaları bozuk olabilir. Cmd'yi yönetici olarak açın ve;
    sfc /scannow
    yazın. Olmadı son çare 8.1 veya 7 kullanın.

Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 1 Eylül 2019; 12:55:1 >
  • quote:

Driverların diğer sürümlerini deneyin. Driverları güncellemeden önce böyle bir sorun varmı? Attığınız fotoğraflara göre renk derinliğiydi hatırladığım kadarıyla 32bitten 8bit'e düşüyor. Sistem dosyaları bozuk olabilir. Cmd'yi yönetici olarak açın ve;
    sfc /scannow
    yazın. Olmadı son çare 8.1 veya 7 kullanın.

Kolay Gelsin
    Yani belirttiğim gibi hatayı aldığım sıra oyun oynuyordum ilk önce ekran biraz tekledi titreyerek. Sonradan kalıcı hale geldi. Sorunun yaşandığı zamanlar hiçbir yeni program kurmadım. Driverlar ile oynamadım. Bir anda böyle bir şeye maruz kalması şaşırtıcı.
  • Dediklerimi bir deneyin bakalım. Sonuç ne olacak acaba?
  • Olay günlüğünü inceleyin. Hatalar oraya kaydedilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 46and77 -- 1 Eylül 2019; 16:49:54 >
    Eğer sadece ekranda değil de seste de bozulmalar oluşuyor ise,tahminimce anakartınızda sorun olabilir.Anakartınız kaç senelik?
  • quote:

Dediklerimi bir deneyin bakalım. Sonuç ne olacak acaba?
    Dediklerini yaptım cmdde bazı hataları düzeltemedi ve log kaydı oluşturdu. Format atmadım tekrardan işletim sistemiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Laptopu aldığımda win10 olarak gelmişti tekrar win10 formatı attığımda düzelmedi zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 46and77

Olay günlüğünü inceleyin. Hatalar oraya kaydedilir.
    Tam olarak nasıl incelemem gerekiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockystallion

Eğer sadece ekranda değil de seste de bozulmalar oluşuyor ise,tahminimce anakartınızda sorun olabilir.Anakartınız kaç senelik?
    2017 yılının başlarında veya 2016'nın sonlarında almış olduğum notebook. HP 250 G4 P5U06EA olarak geçmekte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stlgolden -- 1 Eylül 2019; 14:44:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.