Şimdi Ara

Ekran Temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar notebook ekran temizliği için ne önerirsiniz.

Hep masaüstü kullandığım için o kadar dikkat etmedim ekran temizliğine ama notebook olunca çok göze çarpıyor.

Ne önerirsiniz ekranı zarar vermeden temizlemek için.

• biz teknik serviste ispirto ile siliyoruz ekranı. bir peçeteye ispirto döküp temizleyebilirsin. Uçucu madde olduğu için hemen gidiyor zaten ıslaklığı

• Fırça ile kaba tozları alabilirsin.Tozlar statik elektrikle yüklenen fırçaya yapışıyor.Tavsiye ederim.

Ekrandaki lekeler,yapışmış sıvı damlacıkları vs için nemlendirilmiş ya da suyla ıslatılılp iyice sıkılmış kaliteli bir mikrofiber bez öneririm.LCD ekran temizleyici zilyon tane ürün var.Kaliteli olanların içeriğinde isopropil alkol bulunur.Hızla buharlaşır.Ancak farklı içerikte temizleyiciler de var.Çok bilinen ve emin olunan bir marka değilse bu sıvıları pek tavsiye etmiyorum.Kalitesiz olanlar lekelenmelere ya da bez izlerine neden oluyor.Bu lekeleri çıkarmak daha zor oluyor.

Kaliteli bir microfiber bezle silersen sadece su kullansan bile hiç iz kalmaz.Bez ıslak olmayacak nemli olacak.Hatta gerekirse ikinci bir bezle özellikle ekrana fazla bastırmadan kurulayabilirsin.

Teknosadan aldığım SOLUTEX marka bir bez vardı.Memnunum.Migroslarda scotch brite ultra microfiber bezler var.Nemli temizlik için uygun.İz bırakmıyor.Elektronik cihazlara uygun.Gerçek microfiberin dokusu farklıdır.Bez ve elin kuruyken dokusunun hafiften eline takıldığını hissedersin.Ama kesinlikle hav tüy bırakmaz.Bırakıyorsa kalitesiz demektir.Ya da elinde takılma hissini almıyorsan microfiber değil demektir.3M ürünleri kalitelidir.Gerçek microfiberlerdir.

En azından on farklı solusyon denemişimdir.En iyi sonucu su ile aldım.Mümkün mertebe temizleyici solusyon ve sıvı kullanılmasını önermiyorum.İlle kullanılacaksa kaliteli isopropil alkol içeren ürünler tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 16 Mart 2013; 0:40:30 >

• Ben fırca ile yapiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİM marka mikrofiber bez.

Gittik en pahalısından solüsyonlar, mikro fiber bezler aldık ama....

en iyisi BİM marka mikrofiber bez. Normal olanı cam için olanı değil!

Elini çok az ıslat ve beze sür, böylece bezin bir kısmı nemlensin bir kısmı kuru kalsın.

Önce hafif nemli kısmıyla sonra da kuru kısmıyla sil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moogerfoogin

Arkadaşlar notebook ekran temizliği için ne önerirsiniz.

Hep masaüstü kullandığım için o kadar dikkat etmedim ekran temizliğine ama notebook olunca çok göze çarpıyor.

Git teknosaya notebook için özel temizleme spreyleri var sık ekrana bezlede yavaşça bastırmadan sil bu kadar
  • quote:

Gayet iyi. Ben de kullanıyorum tavsiye ederim:

http://www.electroworld.com.tr/p/vpw-lcd-ekran-temizle-kiti/

• ben gözlük bezi kullanıyorum

• islak mendil.

• quote:

Orijinalden alıntı: AkdenizLee

islak mendil.

Kesinllikle önermem çok kötü iz bırakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ynal

quote:

islak mendil.

Silmesini bilirseniz sikinti olmaz.

• quote:

quote:

quote:

islak mendil.

Silmesini bilirseniz sikinti olmaz.

LCD'lerin en üstteki tabakası cam değildir. Çizilmeye çok müsait olan hassas bir tabaka ile kaplıdırlar.
    Temizliği özel mikrofiber bezlerle yapmak gerek. Ya da gözlük silme bezi. Mikrofiber bezler çok yumuşak olduğu için zarar vermez; yapıları itibariyle çok daha fazla kiri temizleyebilirler.
    Islak mendille sildikten sonra ugraşıp kuru peçeteyle silip iz kalmadı diye sevinebilirsiniz ancak zamanla ciddi tahribatlara neden olabilirsiniz.

• Kesinlikle microfiber bez..
  • quote:

quote:

Gayet iyi. Ben de kullanıyorum tavsiye ederim:

http://www.electroworld.com.tr/p/vpw-lcd-ekran-temizle-kiti/

dediğinizi alacağım electrodan inş memnun kalırım

• Geçen kuzenin dükkandan Tectane markalı, anti statik özelliği olan ve bu tür işlemlerde kullanılabilinen bir sprey aldım. Sıktıktan sonra silmeye başlayınca hemen buharlaşma başlıyor. Düzgün bir mikrofiber bez ile üstünden gelemeyeceğin derdin tasan olmaz

Not: Ürünü araştırdığın zaman otomotiv segmentine ait olduğunu göreceksin ama önyargılı olma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.