Şimdi Ara

ekran titremesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
30.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: EteRn@ll

quote:

Orjinalden alıntı: HayatBoş

Ekran kartından ziyade titreme monitörden kaynaklanıyor olmasın. Okuldaki bilgisayarların Samsung monitörleri titreme hastalığına tutuluyorlar sürekli. Servise gidip gidip geliyorlar. Samsung monitörden uzak durun

ne samsung monitorden uzak mı durun
    en kaliteli crt monitorleri samsung ve philips üretir arkadaşım sallamayalım olur olmaz

• Güç kaynağının anakart girişini ve de monitör kasa arasındaki kabloların tam yerine oturup oturmadığını da kontrol et istersen geçen benim monitörüm sırf güç kaynağı anakarta tam oturmamış diye titriyordu Kolay gelsin.
  • benim de bir ara philips monitörüm titreme yapıyordu.. servise gidince veya evin dışında başka bir yerde çalıştırınca titreme olmuyordu.. servise ptt nin karşısında oturduğumu söyleyince binanın üzerindeki yüksek frekanslı antenden olabileceğini söylediler.. ve tahminleri doğru çıktı sanırım.. çünkü evi değiştirince problemde ortadan kalktı.. yani net kafenin etrafında bu tarz bi alet varsa o da yapabilir bunu kanımca..
  • Arkadaşlar aynı sorunları bende yaşadım.Samsung monitörler manyetik alanlardan ve voltaj dalgalanmalarından biraz daha fazla etkilenebiliyorlar.
    85hz de monitörün titrememesi gerekir.Eğer titriyorsa ya voltaj dalgalanması vardır yada topraklama hattınızda problem vardır.
    Çalıştığınız bina eskiyse topraklama sorunu büyük ölçüde vardır.
    Monitörleri başka bir yerde denemenizi öneririrm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: huseyinaygun

yaa arkadaşlar monitörler (lg, samsung, philips) arasında kararsız kalmıştım

samsung 794mb almayı düşünüyordum ama bu titreme ne titremesi???

sizce ne almalıyım? Lg F700B? Samsung 794MB? Philips 107P BRILLANCE?

Tartışmasız Philips 107P serisi.
  • monitörlerim iki çeşit. Birisi DELL Diğeri İse Samsung. Fakat Bu titremeyi DELL olanlarda yapıyor. Elektrikten şüphelenmeye başladım. çünkü Ekran kartı driverini güncelledim. Ayrıca Gitme Gelme hızını 75'i de geçtim 85 yaptım. yine titreme yapıyor. yardımlarınız için tşkler...
  • yüksek gerilim hattı,ups gibi emi yaratan aletler ekran titremelerine neden olabilir.çevredeki bu tür şeylere dikkat etmelisin.hadi kolay gelsin
  • dostum ısyerımdede aynı problem vardı elektrık ıle cozuldu benımkısı.mumkunse baska bıryerde monutoru dene.elektrıkle bos yere ugrasmamıs olursun.kolay gelsın.saygılar......
  • HERZ olayına dikkat genelde cafede bu hatayı yapıyoklar 85 iyi değer..
  • quote:

Orjinalden alıntı: PCI

yüksek gerilim hattı,ups gibi emi yaratan aletler ekran titremelerine neden olabilir.çevredeki bu tür şeylere dikkat etmelisin.hadi kolay gelsin

diger sebepler deil se bunlardan birdir...
    cafenin yakinlarindan yuksek gerilim hatti geciyor olabilir....
  • quote:

Orjinalden alıntı: bit yeniği

quote:

Orjinalden alıntı: PCI

yüksek gerilim hattı,ups gibi emi yaratan aletler ekran titremelerine neden olabilir.çevredeki bu tür şeylere dikkat etmelisin.hadi kolay gelsin

diger sebepler deil se bunlardan birdir...
    cafenin yakinlarindan yuksek gerilim hatti geciyor olabilir....

dediğinizi bende düşündüm ama yan taraftaki binanın altında Dükkan komşumda internet kafeci ama onun ekranlarında titreme yok. yüksek gerilim olsa iki kafede birden olmazmı?

• Bunu anlamanın tek yolu titreyen ve titremeyen monitörü aynı bilgisayarda deneyip sorunun monitörden mi yoksa bilgisayardan veya prizden mi olup olmadığını anlamak.
  • Arkadaşlar benim monitör philips 107e4 ekran penceresi windows başlangıçta titreme yapıyor nedeni nedir?
  • arkadaslar öncelikle merhaba ben yeni kaydoldum bu siteye umarım faydasını görürüm.
    bundan 2 ay önce dell marka bir laptop aldım ama son 1 haftadır ekranda titreme yapıyor ne yaptıysam düzeltemedim format attım olmadı, driverlarını yeniden yükledim olmadı, okumadıgım forum siteleride kalmadı, ekran yenileme hızını (hertz) ayarlarını değiştirmemi söylediler ama tek bir secenek var oda 60 hz.
    elektrik hattında bi problem olabilecegini söylediler prizden cıkardım pil ile calıstırdım nafile yine titremeye devam ediyor sonra rastgele ekran parlaklıgını arttırdım bi anda titreme kesildi suan ekran parlaklıgı en yüksek secenekte kullanıyorum. parlaklıgı düşürdügümde tekrar titremeye devam ediyor.lütfen bu konuda yardımcı olun arkadaslar cıldırcam nerdeyse :S
    simdiden tesekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: immortalfrkn

arkadaslar öncelikle merhaba ben yeni kaydoldum bu siteye umarım faydasını görürüm.
    bundan 2 ay önce dell marka bir laptop aldım ama son 1 haftadır ekranda titreme yapıyor ne yaptıysam düzeltemedim format attım olmadı, driverlarını yeniden yükledim olmadı, okumadıgım forum siteleride kalmadı, ekran yenileme hızını (hertz) ayarlarını değiştirmemi söylediler ama tek bir secenek var oda 60 hz.
    elektrik hattında bi problem olabilecegini söylediler prizden cıkardım pil ile calıstırdım nafile yine titremeye devam ediyor sonra rastgele ekran parlaklıgını arttırdım bi anda titreme kesildi suan ekran parlaklıgı en yüksek secenekte kullanıyorum. parlaklıgı düşürdügümde tekrar titremeye devam ediyor.lütfen bu konuda yardımcı olun arkadaslar cıldırcam nerdeyse :S
    simdiden tesekkürler

Çok basit hemen aldığın yere götürüp teknik servise veriyorsun. Yeni alınmış notebookdaki böyle bir sorunu kendi kendine çzömeye kalkma sakın. Şimdilik kendin çözersin öbürgün bir daha yaşanır. Acilen geri gitmesi lazım.

• quote:

arkadaslar öncelikle merhaba ben yeni kaydoldum bu siteye umarım faydasını görürüm.
    simdiden tesekkürler

büyük ihtimal lcd panelin kontrol devresinde sorun var. yeni aldıysan garantiye yolla yeni panel takarlar.

• Bu arada konuyu açan arkadaşımı unutmamak gerekiyor. Aynı olay çalıştığım işyerindeki PC'de yaşanıyordu. Monitörü değiştirdiler düzelmedi. Cihazın etrafı post makineleri, modem, port, speakerlar ile donanmıştı. Sonra elektrikçi geldi ve sorunu çözdü. Anlayacağınız sorunu şimdilik prizde aramanız gerekiyor. İnternet kafelerde bol miktarda cihaz olduğu için elektrik yüklemesi, eski ve bakımsız binalarda sıkıntı yaratabiliyor.
  • garantiye götürmeden halletmek istiyordum ben acıksacı benim yapabilecegim bir sey yok mu peki ?
  • quote:

garantiye götürmeden halletmek istiyordum ben acıksacı benim yapabilecegim bir sey yok mu peki ?

Varsa bile garantiye gitmesi zorunlu... Sonuçta sıfır bir ürün alıp kendin çözsen de taahhüt edilen süre içinde büyük bir arıza çıkmış. Bir dakika durmamalısın, belki de yarın ilk işin bu olsun.
  • yardımınız icin tesekkürler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.