Sorunu kelimelerle nasıl anlatırım tam bilmiyorum. Videoda görebileceğiniz gibi arka planı değiştirince, Google Chrome'da yeni sekme açınca vs. aniden beyaz ekran çıkıyor ya da arka planı değiştirince bir önceki wallpaper gözüküyor. Bu sorun üzün zamandır var ve can sıkmaya başladı. Sürücülerim güncel. Tarık Tokyoutube ekranda anlık patlama sorunu https://www.youtube.com/watch?v=42URbaxQqrQ&feature=youtu.be |
Ekranda anlık renk patlamaları oluyor
-
-
MSI Afterburner gibi uygulamaların OSD(On-Screen Display) özellikleri bu tarz sorunlar yaratabilir. Kapatabildiğiniz hizmetleri ve uygulamaları kapatıp deneyebilirsiniz.
Devam ediyorsa dwm.exe gibi Windows işletim sistemlerinde Masaüstünden sorumlu işlemlerin enfeksiyon/veri bozulması gibi durumlardan muzdarip olduğunu düşünebilirsiniz. Bilgisayara yüklenmiş donanım sürücüleri, çevre birimlerinin yazılımlarında veri bozulması ya da yanlış sürücünün yüklenmesi durumunda da böyle sorunlarla karşılaşılabilir.
-
Hocam gerçekten çok teşekkür ederim. Aylardır şu sorunu çözmeye çalışıyordum ama aklıma hiç MSI Afterburner gelmemişti. Kapattım denedim işe yaradı. Benim ekran kartından ses geldiği için, fanların sürekli çalışması gerekiyor, bu yüzden Afterburner'ı kullanıyorum. Uygulamayı kullanırken bu sorununu yaşamamanın bir yolu var mı?
-
Önceki ekran kartlarımdan bir tanesi mining çıkması 1080Ti idi. Custom VBIOS ile kullanılan frekansta tutarsızlık gösteriyordu. Ben yeni VBIOS flashlamaktansa Afterburner ve nVidia Inspector kullanarak underclock yapıyordum. Inspector daha hafif bir uygulama olduğu için onu tercih ederek devam ettim.
Fakat nVidia Inspectorde fan kontrolü mevcut değil hatırladığım kadarıyla, fakat evimde eski bir kasayı sunucu olarak kullanıyorum. Sunucunun fanlarını kontrol etmek için kullandığım bir yazılım var; anakart pinlerinin dışında diğer pinleri kontrol edebiliyor mu bilmiyorum. Deneyebilirsiniz.
https://www.almico.com/speedfan.php
Uygulama güncel değilmiş, işinize yaramaz.
Fakat benzeri uygulamalar araştırılabilir. Sisteminizin özelliklerini detaylı bir şekilde yazarsanız daha iyi yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
-
MSI PRO B660M-P 4600MHz(OC) DDR4 Soket 1700 M.2
Evga geforce gtx 3060 xc 12 gb ekran kartını
Bu hata sizce %100 ekran kartından mı kaynaklanıyor?
Ekran kartını aldığım ilk günden beri bu hata var. 2022 Haziranda almıştım. İlk günler garantiye yollayaya üşendim sonra MSI'ın programını görünce göndermekten vazgeçtim. Sizce bu sorun ileride daha büyük soruna yol açar mı? Ekran kartı fanları dönmeye başladığı sırada ses çıkarıyor, çalışırken bir sorun yok.
Tarık TokyoutubeEkran kartı fanından ses gelme sorunu (sesi fulleyin)https://www.youtube.com/watch?v=tqwqNoiUW0s
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asparaagas -- 20 Mart 2023; 22:2:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- dcr nedir
- disk yönetimi konsol görünümü güncel olmadığı için işlem tamamlanamadı
- bu dosyayı açmaya yetkiniz yok
- pcı basit iletişim denetleyici nedir
- oda kapı menteşe ayarı nasıl yapılır
- dlss nedir
- video boyutu küçültme
- windows ekran görüntüsü alma
- bilgisayardan ses gelmiyor
- udf nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X