Şimdi Ara

Ekranda bir anormallik var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bendeki discovery nin ekranında sanırım bir sorun var gri renkli arka planlarda mesela orjinal galeride sanki önceden girdiğim uygulamaların görüntüleri ekrana yapışmış gibi görünüyor gri renk tam gri görünmüyor desenli gözüküyor ve bu kaybolmuyor özellikle bildirim çubuğu ekranda kaldı açılışta bile sönük bir şekilde bildirim çubuğu görünüyor. Ne yapmam lazım yazılımsal bir sorun mudur yoksa donanımsal mı? Lewa OS 2.0 kullanıyorum. Kaybolmayan bildirim çubuğu da Lewa OS un bildirim çubuğu orjinal bildirim çubuğu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbemre1994 -- 26 Ekim 2013; 0:28:06 >

• Şu resimlere benzer bir şekilde mi gözüküyor? Bu pixel yanığı/tembelliği diye geçiyor, çözüm için belli bir zaman ekranda renkleri gösteren programlar var sanırım bunlar düzeltiyor. Ekranda sabit kalan cisimler yüzünden oluşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Şu resimlere benzer bir şekilde mi gözüküyor? Bu pixel yanığı/tembelliği diye geçiyor, çözüm için belli bir zaman ekranda renkleri gösteren programlar var sanırım bunlar düzeltiyor. Ekranda sabit kalan cisimler yüzünden oluşuyor.

Aynen bunun gibi birşey o dediğiniz programın adını biliyor musunuz?

Pixel Doctor diye bir program var play store da bu işe yarar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbemre1994 -- 26 Ekim 2013; 0:34:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fbemre1994

quote:

Şu resimlere benzer bir şekilde mi gözüküyor? Bu pixel yanığı/tembelliği diye geçiyor, çözüm için belli bir zaman ekranda renkleri gösteren programlar var sanırım bunlar düzeltiyor. Ekranda sabit kalan cisimler yüzünden oluşuyor.

Aynen bunun gibi birşey o dediğiniz programın adını biliyor musunuz?

Pixel Doctor diye bir program var play store da bu işe yarar mı?

Alıntıları Göster
    bende de aynı sorun oldu. custom rom yükleyince renkler soluklaşıyor ve ekran geçişlerinde iz kalıyor. orijinal roma dönünce ekran düzeliyor. bi deneyin muhtemelen renkler eski halini alacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi customath -- 26 Ekim 2013; 0:37:57 >

• quote:

Bunun bir çözümü yok maalesef. Genellikle Amoled ekranlarda görünmesine rağmen LCD'lerde de oluşabiliyor bu. Oluşmaması için ekranda sabit, hareketsiz nesnelerin olmaması gerekir. Bilgisayarlardaki ekran koruyucunun aslında görevi budur. Ekrana farklı görüntüler getirerek piksellerin çalışmasını sağlamak.

Telefonu yeni alan arkadaşlar 2-3 günde 1 kez 10 dk boyunca tam ekran video açarlarsa bu sorun ilerde baş göstermez.

• Alfren kullanıcısına yanıt
    Bu kotu oldu işte ben düzeltiliyor diye biliyordum çünkü wp markette fix uygulaması var ama sanırım tam fixlemiyorda önlüyor dediğiniz gibi. Tüm ekran teknolojilerinde oluşuyor sanırım, ips, amoled gibi değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reliq -- 26 Ekim 2013; 1:14:01 >
  • Ama şöyle birşey var bende ekranın alt tarafında klavyenin soluğu duruyor telefonu kapatıp açınca klavye solukluğu kayboluyor tekrar normal birşey yazarken klavyeyi açtıktan sonra klavye solukluğu geri geliyor ve gri renkte belli oluyor.
  • Ekran yanığı plazma ekranlarda olur lcd ile ledde yanık oluşmaz.
  • Şimdi ben anlamadım Bendeki sorun düzelir mi düzelmez mi
  • Ekrandaki sorun sürekli artıyor gibi şimdi ekranda parlak bir görüntü varsa direk ekrana yapışıyor gri tonlu renklerde çok belli oluyor şimdi telefonu garantiye göndermem mi gerekiyor ekranın düzelmesi için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbemre1994 -- 26 Ekim 2013; 14:40:57 >
  • Arkadaşlar bu sorunun bi çözümü yok mu haftalardır araştırıyorum birşey bulamadım orjinal roma dönmek dışında bir çözüm bilen varsa söylesin lütfen.
  • quote:

Arkadaşlar bu sorunun bi çözümü yok mu haftalardır araştırıyorum birşey bulamadım orjinal roma dönmek dışında bir çözüm bilen varsa söylesin lütfen.
    arkadaşlar yeni parti cihazlarda farklı bir ekran kullanılmış bu sebeple custom romların genelinde bu ekran solması ve status bar izi kalması sorunu yaşanıyor.
    sadece orjinal romda ve miui romda bu sorun yaşanmıyor maalesef.
  • fbemre1994 F kullanıcısına yanıt
    Evet kardes aynisi bendede oluyor... Cozumu nedir acaba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugraakkoc

arkadaşlar yeni parti cihazlarda farklı bir ekran kullanılmış bu sebeple custom romların genelinde bu ekran solması ve status bar izi kalması sorunu yaşanıyor.

Nereden cikarttiniz bunu ? Cevremde daha alinali 2 hafta olmamis 16 GB modeli olan 6 adet discovery mevcut. Biriside bende. Hepsininde ekraninin masallahi var. Bir arkadaş konu acmis ekranim IPS değil vs. Falan. Siz orijinal olmayan romlari kurun, sonra ekranimda leke var. Görüntü yanmasi var vs. Gibi şikayetler artıyor. Sen cihazin orjinalligini boz. Sonra cihaza çamur at. Yapmayin arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fafa1236

quote:

Nereden cikarttiniz bunu ? Cevremde daha alinali 2 hafta olmamis 16 GB modeli olan 6 adet discovery mevcut. Biriside bende. Hepsininde ekraninin masallahi var. Bir arkadaş konu acmis ekranim IPS değil vs. Falan. Siz orijinal olmayan romlari kurun, sonra ekranimda leke var. Görüntü yanmasi var vs. Gibi şikayetler artıyor. Sen cihazin orjinalligini boz. Sonra cihaza çamur at. Yapmayin arkadaşlar.

ekran kötü demedim ekran farklı olduğundan dolayı bu iki sorun oluyor. eğer stock rom base kullanan rom kullanırsanız sorun çıkmıyor sadece.ben cihaz hakkında bilgiye sahibim bilmeden konuşmuyorum ben öyle bir şey demedim.
    bu sorunun sebebi tahminen (3. partiden sonra) cihazlarda farklı ekran kullanıldığı için oluyor.
    gidin 4 ay önce alınmış telefonla şimdi alınmış telefona bir rom yükleyin (orjinal base olmayan) o zaman anlayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraakkoc -- 14 Kasım 2013; 18:08:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fafa1236

quote:

ekran kötü demedim ekran farklı olduğundan dolayı bu iki sorun oluyor. eğer stock rom base kullanan rom kullanırsanız sorun çıkmıyor sadece.ben cihaz hakkında bilgiye sahibim bilmeden konuşmuyorum ben öyle bir şey demedim.
    bu sorunun sebebi tahminen (3. partiden sonra) cihazlarda farklı ekran kullanıldığı için oluyor.
    gidin 4 ay önce alınmış telefonla şimdi alınmış telefona bir rom yükleyin (orjinal base olmayan) o zaman anlayacaksınız.

Dun o arkadasin konusunu okuduktan sonra (IPS ekran degil konusu) bi telefoncuda teşhir ürünü ile benim 16gb aleti karsilastirdim. Ekranlar ayni. IPS ekranin nasil calistigini da biliyorum. Bir fark yok. 4gb ve 16 GB modellerin yazilimlari farklı. Yazilim ayni olsa da, boot.IMG farki var. Boot.IMG nin icinde de kernel var. Bu sorun kernel farki ile alakali olabilir. Ama ben karsilastirdim teshir ürünü ilk çikan cihazlardandi. Benim aklima gelen garanti de değişime ugramis ürünler ne oluyor düşündünüz mu ? Kişiye yeni cihaz gönderiliyor, perte cikmis cihaz tekrar toparlanıp piyasaya sürülüyor. Sizdeki cihazların farki bundan dolayı olabilir. Şahsın ekrani sorunludur ve kendisine yeni cihaz gönderilmiştir. Diğer cihaz ise tekrar piyasaya sürülmüştür. Derseniz nereden biliyorsunuz diye, bu bilgiyi bana veren telpa yetkilisi.Bu cihazinida kalitesiz ekran kullanmış olabilirler. Yani bu konumda cihazi nereden aldiginiz önemli.

Farklı ROM yukleyin diyorsunuz. Bunu siz hangi cihaza yaparsaniz yapin sonuçta orijinallik bozuluyor. Boyle sorunlar olması normal. Bunu ekrana değil, yazilima bağlayabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fafa1236 -- 14 Kasım 2013; 18:20:36 >

• quote:

Arkadaşlar bendeki discovery nin ekranında sanırım bir sorun var gri renkli arka planlarda mesela orjinal galeride sanki önceden girdiğim uygulamaların görüntüleri ekrana yapışmış gibi görünüyor gri renk tam gri görünmüyor desenli gözüküyor ve bu kaybolmuyor özellikle bildirim çubuğu ekranda kaldı açılışta bile sönük bir şekilde bildirim çubuğu görünüyor. Ne yapmam lazım yazılımsal bir sorun mudur yoksa donanımsal mı? Lewa OS 2.0 kullanıyorum. Kaybolmayan bildirim çubuğu da Lewa OS un bildirim çubuğu orjinal bildirim çubuğu değil.

Custom rom kullanıyorum ve bu sorun bende de vardı. Cihazın kendi yazılımında böyle birşey olmuyor ve miui romda da bu sorun yok. Fakat diğer romlarda görüntünün gölgesi kalıyordu.(Yazılımsal olduğunu düşünüyorum yoksa hepsinde olmalıydı) Oyun, internet, status bar hiç farketmez koyu renkler ekranda iz bırakıyordu. Bu sorunum tamamiyle çözülmüş durumda, size de denemenizi tavsiye ederim.(Bu arada xperia romdayım)

Telefona xposed installer ve gravity box uygulamalarını kuruyorsunuz. xposed installer'ı açıp framework kısmından install deyin ve modules kısmından gravity box'ı aktif edin. Yeniden başlatın
    Sonrasında gravity box'ı açın ve "statusbar tweaks/statusbar colors"a girin. "Follow stock battery color" , "Enable icon colors" ve "Leave stock battery icon intact"ı işaretleyin ve statusbar icon color'ı istediğiniz renk ayarlayın. Oradan çıkın ve "statusbar tweaks/clock settings'e gelin ve Center Clock'u işaretleyin.

Uygulamadan çıkın ve yeniden başlatın.
    Umarım sorununuz çözülür.
    Sizden cevap bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: TacoNikky

quote:

Arkadaşlar bendeki discovery nin ekranında sanırım bir sorun var gri renkli arka planlarda mesela orjinal galeride sanki önceden girdiğim uygulamaların görüntüleri ekrana yapışmış gibi görünüyor gri renk tam gri görünmüyor desenli gözüküyor ve bu kaybolmuyor özellikle bildirim çubuğu ekranda kaldı açılışta bile sönük bir şekilde bildirim çubuğu görünüyor. Ne yapmam lazım yazılımsal bir sorun mudur yoksa donanımsal mı? Lewa OS 2.0 kullanıyorum. Kaybolmayan bildirim çubuğu da Lewa OS un bildirim çubuğu orjinal bildirim çubuğu değil.

Custom rom kullanıyorum ve bu sorun bende de vardı. Cihazın kendi yazılımında böyle birşey olmuyor ve miui romda da bu sorun yok. Fakat diğer romlarda görüntünün gölgesi kalıyordu.(Yazılımsal olduğunu düşünüyorum yoksa hepsinde olmalıydı) Oyun, internet, status bar hiç farketmez koyu renkler ekranda iz bırakıyordu. Bu sorunum tamamiyle çözülmüş durumda, size de denemenizi tavsiye ederim.(Bu arada xperia romdayım)

Telefona xposed installer ve gravity box uygulamalarını kuruyorsunuz. xposed installer'ı açıp framework kısmından install deyin ve modules kısmından gravity box'ı aktif edin. Yeniden başlatın
    Sonrasında gravity box'ı açın ve "statusbar tweaks/statusbar colors"a girin. "Follow stock battery color" , "Enable icon colors" ve "Leave stock battery icon intact"ı işaretleyin ve statusbar icon color'ı istediğiniz renk ayarlayın. Oradan çıkın ve "statusbar tweaks/clock settings'e gelin ve Center Clock'u işaretleyin.

Sizden cevap bekliyorum
    Çok sıkıntı bir durum bizim tüplü televizyonda da buna benzer olurdu

• Yakinda yeni partilerde tüplü ekran kullanilmis derseniz sasirmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: TacoNikky

quote:

Sizden cevap bekliyorum

Yardımın için teşekkür ederim ama bu yöntem de olmadı. Şu anda GM Discovery Note III rom kullanıyorum Gravity Box'ın normalde beyaz olan ekranı siyah görünüyor dediklerinizi yaptım ama olmadı mesela Center Clock'u işaretliyorum ama saat ortaya gelmiyor hep sağda duruyor, status bar'ın rengini değiştiriyorum o anda değişiyor ama ana sayfaya döndüğümde durum çubuğu saydam oluyor sonra bir uygulama açtığımda durum çubuğu tekrar eski hali olan siyaha dönüyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.