Şimdi Ara

ekranda ince bir çizgi var :((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
21.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, cuma günü yeni sistem topladım ve geldim evdeki monitöre bağladım ama gelgelelim ekranın sol tarafında en üstten aşağıya doğru ince belli belirsiz bir çizgi var :( dedim ekran kartından mı kaynaklanıyor sorun print screen aldım ama screenshotta o iz yok. o zaman sorun monitörde diyorum ama monitör sistemi takmadan önce düzgün çalışıyordu. tek aklıma gelen bi konfigürasyon ya da uyuşmazlık sorunu ama bulamadım bir türlü :( başına daha önce böyle bir şey gelen var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekranda İnce Bir Çizgi Sorunu ve Çözümleri

Ekranınızın ortasında veya herhangi bir yerinde ince bir çizgi belirdiğini fark ederseniz, ekranınızda bir sorun olabilir. Bu çizgi, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve kullanıcı deneyiminizi önemli ölçüde bozabilir.

Olası Nedenler:

• Donanım Sorunları: Ekrandaki çizgi, hasarlı bir ekran paneli, gevşek bir bağlantı veya arızalı bir grafik kartı gibi donanım sorunlarından kaynaklanabilir.
    • Yazılım Sorunları: Bazı yazılım hataları veya uyumsuz sürücüler de ekranınızda çizgilere neden olabilir.
    • Elektromanyetik Girişim: Ekranınız yakındaki elektrikli cihazlar veya manyetik alanlardan elektromanyetik girişim alabilir ve bu da çizgilere yol açabilir.

Çözüm Yolları:

• Donanım Sorunlarını Giderme: Ekran panelinizi inceleyin ve herhangi bir çatlak veya hasar olup olmadığını kontrol edin. Tüm kabloları kontrol edin ve gevşek bağlantıları sıkın. Grafik kartınızı yeniden takmayı deneyin.
    • Yazılım Sorunlarını Çözme: Ekran sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin. Ayrıca, yakın zamanda yüklediğiniz herhangi bir yazılımı kaldırmayı deneyin ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
    • Elektromanyetik Girişimi Azaltma: Ekranınızı elektrikli cihazlardan ve manyetik alanlardan uzak tutun.

İpuçları:

• Ekran çizgisi geçiciyse, ekranınızı yeniden başlatmak sorunu çözebilir.
    • Ekrandaki çizgi yatay veya dikeyse, buna neden olan donanım bileşenini belirlemenize yardımcı olabilir.
    • Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, profesyonel bir teknisyene başvurun.

Ekranınızdaki çizgileri gidermek için doğru adımları atarak normal kullanımına geri dönebilir ve ekranınızdan kesintisiz bir şekilde keyif alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benim başıma gelmişti arkadaş bizim iş yerinde sorun ekran kartından çıkıştı isterseb bi ekran kartını başka bi bilgisayarda dene
  • ama sorun ekran kartında ise, printscreen alınca da çizginin orda olması gerekmez mi ??
    aslında bi monitör daha var ama analog girişli o, denemek için ekran kartıyla gelen dijital-analog çeviriciyi kullanmam gerekir ama onun da paketini açmak istemiyorum ekran kartını değiştirmek zorunda kalırsam die

edit : pardon ben başka monitörde anladım başka bilgisayar da yok ki şimdi yakınımda pci-ex olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justinxnitsuj -- 27 Ocak 2008; 12:20:02 >
  • güncel
  • Sorunun kaynağı ekran kartı veya monitör olabilir.

Anakartta tümleşik ekran karttı varsa birde onda dene
  • ama monitör sistemi takmadan önce düzgün çalışıyordu derken monitörü denemişmiydiniz. ekran kartını söküp tekrar takmayı dene derim. birde tv kartın varmı eğer varsa ona giren anten bağlantılarından yapabilir.
  • monitörü sistemden önce almıştım ve 1 aydan fazladır kullanıyordum. bu sisteme bağlayana kadar sorun yoktu. tv kartı yok. ekran kartını söküp takarım bakalım ama ekran kartından olsa, screenshotta çıkması gerekmez mi çizginin ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: justinxnitsuj

monitörü sistemden önce almıştım ve 1 aydan fazladır kullanıyordum. bu sisteme bağlayana kadar sorun yoktu. tv kartı yok. ekran kartını söküp takarım bakalım ama ekran kartından olsa, screenshotta çıkması gerekmez mi çizginin ??

ekran kartının vga jakının bulunduğu hattaki elektronik parçalar arızalı olabilir veya ekran kartının vga jakı bozuktur görüntü sorunlu çıkar ama screenshotta yansımaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 27 Ocak 2008; 19:09:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

Orjinalden alıntı: justinxnitsuj

monitörü sistemden önce almıştım ve 1 aydan fazladır kullanıyordum. bu sisteme bağlayana kadar sorun yoktu. tv kartı yok. ekran kartını söküp takarım bakalım ama ekran kartından olsa, screenshotta çıkması gerekmez mi çizginin ??

ekran kartının vga jakının bulunduğu hattaki elektonik elemanlar arızalı olabilir veya ekran kartının vga jakı bozuktur görüntü sorunlu çıkar ama screenshotta yansımaz

evet katılıyorum. karışık bir probleme benziyor. garantisi varsa ki vardır heralde ekran kartını değiştirt derim.

geçmiş olsun tekrar

• Monitör crt mi lcd mi?

Lcd ise ölü piksel olabilir.

Birde bundan 1 sene önce bir crt monitör almıştım onda da iki tane yatay çizgi vardı. Bana monitörün özelliği diye tekrar geri verdiler ama almadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks
    ekran kartının vga jakının bulunduğu hattaki elektronik parçalar arızalı olabilir veya ekran kartının vga jakı bozuktur görüntü sorunlu çıkar ama screenshotta yansımaz

hmm o zaman vga'nın diğer çıkışından görüntü almayı deneyeyim bir de. 2. çıkış olduğu için hiç ordan açmayı düşünmedim

quote:

Orjinalden alıntı: andac_bagtir

evet katılıyorum. karışık bir probleme benziyor. garantisi varsa ki vardır heralde ekran kartını değiştirt derim.

geçmiş olsun tekrar

teşekkürler.. ya ekran kartını daha cuma günü aldım. bu arada ekran kartı MSI 8800 GT ve 334 YTL'ye aldım die seviniodum ve tek kalan karttı

quote:

Orjinalden alıntı: derinden

Monitör crt mi lcd mi?

Lcd ise ölü piksel olabilir.

Birde bundan 1 sene önce bir crt monitör almıştım onda da iki tane yatay çizgi vardı. Bana monitörün özelliği diye tekrar geri verdiler ama almadım.

monitör lcd. ama yeni sistemi bağlamadan zaten 0 ölü pixelliydi. birden 1050 tane ölü piksel çıkması zaten mümkün gözükmüyor

• arkadaşlar inanılmaz birşey oldu ve eski sistemi bağladım ama aynı çizgi onda da var monitörde olduğu kesinleşti hatanın.. ama daha düne kadar çalışan monitörün yeni sistemi taktıktan sonra bozulması açıkçası garip geldi bana. birgünde nasıl bozulabilir dicem aklıma tek monitör girişini takarken bozmuş olabileceğim geliyor ama onu bile hiç çıkarmadan direkt diğer ekran kartına takmıştım ,
    farkettiğim başka bir nokta da arka fonu beyaz siyah kırmızı mavi vs. gibi anarenkler yaptığımda sorun gidiyor. anladığım kadarıyla 3 renk birden veremiyor. bir de analog girişten denicem bakalım

• bizim bölümdede var şefin odasında
    ortadan bi çizgi geçiyo
    vurunca düzeliyo :D
  • vurmaya kıyamıyorum daha 1 aylık bu arada analogda da aynı hata var. böylece anlıyoruz kii olay monitörün içinde bitiyor.. ama hala bu bozukluğun sistemi değiştirme gününe denk gelmesine akıl erdiremedim son söz olarak neovo'dan uzak durun diyorum
  • aynı olay bendede olmustu monıtoru geri verdim baska aldım
  • monitör hangi markaydı hocam ?
    bir de ben kullanmaya başlayalı 1 ay oldu, ama alalı 1.5 ay oldu. hala şansım var mı değiştirmek için sence ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.