Arkadaşlar merhaba,elimde acer 5742g marka ve modelde laptop var. 1-cihaz açtığımda mutlaka kendine iki kere reset atmadan açılmıyor. 2-sebepsiz yere birden kapanıyor ve ben açmadan açılmıyor,bazen kendini açtığıda oluyor. 3-dxgkrnl error hatasıda veriyor. 4-bazen kilitleniyor ekran aynı eski tüplü tv lerde kanal arama yapılırken karıncalanırdı ya aynısı oluyor,bu şekilde kiltlenip kapanıyor. sorunlar aynı kaynaktanmı kaynaklanıyor,yoksa farklımı,sorun yada sorunlar,çözüm yada çözümler ne olabilir. saygılar................ |
Ekranda Karıncalanma

-
-
termal macun değişimi yaptırın kernel hatası sanki Direct X ile ilgili gibi geldi bana araştırmak lazım
format atmakta fayda olabilir ekran flex kablosu ile ilgili de olabilir ama profesyonel destek almak şart gibi yazılımsal ihtimalleri eledikten sonra
-
Öncelikle adaptörün tam besleme yapıp - yapamadığından emin olmak gerekir.
Adaptörü yük altında iken ölçmek lazım gelir. Neden yük altında ? Adaptörün kesintisiz ve aynı amperle besleme sağlaması gerektiği içindir. Yani adaptör besleme sağlasa bile, cihazı devamlı aynı amper değeri ile besleyememe halinde, bu türden sıkıntılar olabilmektedir.
Adaptörü yük altında ölçme imkanına sahip değilseniz, geçici olarak aynı teknik değerlere sahip başka bir adaptör bulup, denemelisiniz.
Başka bir adaptörle de, aynı aksaklık varsa, cihazı detaylı incelemek lazım gelir.
-
üstadım öncelikle teşekkürler anlamadığım bir nokta var.adaptörde sorun olsa bile,cihazda batarya takılı yani bu açıdan bakınca adaptörde sorun olsa bile herhangi bir sorun oluşturmaması gerekmez mi.
saygılar...................
-
teşekkürler,
saygılar...............
-
birşey daha vardı,yazmayı unutmuşum,zaten ekranın en üstünde çizgi halinde ölü pixel durumu var.
saygılar....................
-
-
teşekkürler.
saygılar................
-
üstadım merhaba,başka adaptörle denedim,sorun aynen devam ediyor,başka ram taktım,işlemciye termal macun sürdüm fakat sorunlar aynen devam ediyor.
saygılar...................................
-
Adaptörden kaynaklanmadığı anlaşıldığına göre, sorun; ekran ya da ekranın ana karta irtibatlandığı yerlerde olabilir.
Ekranın flexible yassı kablonun ana karta takıldığı yeri temizleyin.
Sıkıntı devam ediyorsa, ekrandan da kaynaklanabilir.
Eğer sorun ekran arızası ise, hiç uğraşmayın. Ekranlar pahalı. Notebook'u satsan bir ekran parası etmez.
Önceki notebook'umda aynı ekran arızası benim de başıma geldi. Notebook'u yeniledim.
-
teşekkürler.
saygılar..................
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X