Şimdi Ara

Ekranda Gölgelenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Video da gördünüğünüz gibi bir sorunum var oyunlar da hiç bir sıkıntım yok. Klasörlerde programlarda tarayıcıda yani kısaca masaüstündeki her işlem böyle. önceleri pek takmıyordum ama bu aralar çok can sıkıcı oldu çözülebilir mi ?
    Msi MAG321qr monitör
    RTX 2070 asus ekran kartı
    i7 6700k işlemci
    asus z170-a anakart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyto alba -- 13 Kasım 2019; 21:19:50 >

• Kayma sünme sorunu demişsin, sünme nedir zaten bilmiyorum fakat kayma sorunundan da kastettiğini çözemedim, kısaca video da 1 anormallik varmı anlayamadım, şu çektiğin video yu başka pc den veya telefondan filn izlediğinde o bahsettiğin sorun video da mevcut mu, baktın mı ?
  • Conar-XP kullanıcısına yanıt
    gölgelenmeler görünmüyor mu ? pencerenin hareketi sırasında yazılar vs gölge gibi uzuyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyto alba -- 13 Kasım 2019; 21:17:12 >
  • IPS/VA panellerin genel sorunu. Çogu monitörde OVER DRIVE seçenegi mevcut. gölgelenme etkisini azaltan. Varsa bu ayarları bul etknleştir markaya göre ismi değişebilir.

Monitörün RGB modunu etkinleştirip sürücü ayarlarındanda da RGB çıkış dinamik aralığını tam olarak ayarladıysan etkisi artmıştır. (144Hz monitörler genelde RGB kapalı durumda gelir)

monitör ve sürücü ayarlarını sıfırla varsa overdrive özelliğini etkinleştir.
    bunlar dışında yapabileceğin sürücü ayarlarında çıkış dinamik aralığı sınırlı olan YCBCR 4:2:2 veya 4:2:0 formatlarını kullanmak, gölgelenmeye faydası olacaktır. ( monitör ayarlarında RGB kapatılmazsa renkler düzgün görünmez )
  • tyto alba T kullanıcısına yanıt
    Bize görünmüyor sana görünüyorsa zaten monitörün ile veya kulandığın kablo ile alakalı olabilir, üstteki arkadaş birşeyler önermiş.
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    yorum için teşekkürler..
    monitörün çok detaylı bir arayüzü yok malesef RGB renk ayarları renk sıcaklığı bölümünde var RGB yaptım değişmedi zaten normal mod da kullanıyorum. driver'a gelirsek resimdeki gibi bir dosya indirdim sitesinden ne olduğunu anlamadım sağ tıklayınca en üstteki ve en alttakine yükle diyebildim sadece bir şey de olmadı zaten . eski benq2411 monitörümü özlemekteyim...
    Ekranda Gölgelenme

• tyto alba T kullanıcısına yanıt
    Aygıt yöneticisini açıyorsun, monitör driver diye indirdiğin klasördeki o kur dosyasını şurdan gösterip kurduruyorsun.

Ekranda Gölgelenme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekranda anlık kararma
    7 yıl önce açıldı
    46HX920 ekranda çizgiler var.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    güncelledim ve yeni bir şey daha öğrendim teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.