Şimdi Ara

ekranda şerit oluştu - karardı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dell Inspiron 9300 17" laptopumu üç gün kadar önce kullanırken hiçbir darbe, sallantı vs. gibi bir durum olmadan, bilgisayarımın başında çalışırken birden ekranın ortasına doğru bir yerde bir karıncalanma oldu. Sonrasında sanki eski televizyonlarda görüntü kayardı ya, ona benzer şekilde, o karıncalanmanın olduğu kısım yukarıdan aşağıya komple bir şerit olarak kaymaya başladı ve karardı. :( Apışmış bi şekilde ekrana bakarken tekrar düzeldi. :) Ancak bu gelgit devam etmeye başladı. Sonra bilgisayarımı kapatıp tekrar açtım, yazılımsal bir sorun gibi görünmesede... Ancak farkettim ki aynı durum bilgisayar henüz açıldığında daha bios ekranında dahi var.:((( Bu da demek oluyordu ki... Gitti paralar!... Ben de belki bi umut bi kablo yerinden oynamıştır vs. umuduyla söktüm parçaladım laptopu, ama tüm kablolar yerinde, oksitlenme olamdan duruyordu. gözle görülür bir kırık vs. de yoktu.

Şu anda o şerit tamamen karardı. Artık ekranımın ortasında koskoca siyah bir şerit var.

Bu da bilgisayarımı kullanmamı engelliyor, doğal olarak. Ancak Dell servisi LCD için 280$, Şerit için 80$ sadece hasar tespiti için de 45$ fiyat verdi. Burdan hareketle en kötü senaryoda LCD'nin değişmesi gerekse, 325$ ödeyip eski laptop'umu kullancam. E 540$'a gayet güzel bilgisayarlar var. En azından iki sene garantisi olur diye düşünüyorum. Ama bu bilgisayarıma kıyamıyorum. Dedim acaba internette bozuk bilgisayarı olan birini bulup alabilir miyim? 17" bi tane de bilgisayar buldum ama HP. Bu işten anlayan arkadaşlarım her marka modelin girişleri farklı olabilir dediler. O ekranı komple benim bilgisayarımla değiştirsem yine de içinden çıkamaz mıyım cidden? Anakart üzerindeki çıkışlar standart değil midir? İşe yaramaz mı? İlle de inspiron 9300 mü bulmam lazım?

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanblues -- 17 Haziran 2009; 15:15:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekranda anlık kararma
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.