Şimdi Ara

video izlerken kırmızı mavi lekeler çıkıp sönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu nedendir arkadaşlar kırmızı mavi msn simgesi büyüklüğünde hızlı bi şekilde yanıp sönüyor her herde oyunların video gösterimlerindede çıkıyor bu

ekran kartındanmı kaynaklanır

yoksa driverden kaynaklanabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musty578 -- 12 Mart 2009; 0:00:30 >

• Bilgisayarının özelliklerini yazabilir misin?

Eğer ekran kartını yeni aldıysan arızalı olabilir.

Güç kaynağının stabil bir çıkış sağlamıyor olabilir.
    Nemli bir şehirde yaşıyorsan, monitör kablosunda oksitlenme sonucu bu durumla karşılaşabilirsin. (Sahil şehirleri)

Genellikle bu hata yazılım kaynaklı değil, donanım kaynaklıdır.
  • p4 3 ghz işlemci
    2 gb ram
    ekran kartım leadtek 6600td nvdia 256 mb
    320 hdd
    power suply 300w
    dwd rw
    ........................................................
    ist dayım nemli bi ortamda değil pc

şöyle söylim ben pc ilk adığımdan sonra değitirdiğim pc ye taktığım parçalar 1.5 gb ram yeni kasa aldım yanında 30 cm fan önde 12 cm arkada 12 cm

ekran kartımı aldığımdan beridir kullanıyorum yeni adlığım ürün sadece hdd 1 hafta falan oldu alalı

monitör lcd sony .monitöre giden kablolarda bazen temassızlık oluyor bende arkadan elimle oynadığımda düzeliyor

ekran kartının dvı girişinden bağlı çeviriciyle bağladım monitör dvi desteklememekte neden burdan bağladığımı sorarsanız 75 hz 1280*1024 yaptığımda sorunsuz kullanıyorum normalde monitörüm bu modu desteklememekte

umarım bu kadar bilgi sonuca ulaşmakta size yardımcı olmuştur

not : sadece videolarda çıkıyor bu parça pinçik renkler bir video izlerken veya oyunun tanıtım videosunu izlerken normalde hiç çıkmıyo

• Yalnızca videolarda çıkıyorsa, hangi tip (format) videolarda çıktığını bir dene. Divx mi, mpg mi, wmv mi vs.

1. Codec problemi olabilir. Eğer yalnızca belli formattaki filmlerde oluyorsa o formatın codeclerini yeniden official sitesinden indirerek yükle.

2. Ama bu tür problemler genellikle donanım kaynaklıdır. Örneğin 300W PSU yazmışsın. Senin sisteminin tam kullanımda güç ihtiyacı 260W civarında. Eğer PSU iyi bir marka değilse emin ol 300W yazar 200W-250W verirse şanslısın.
    a. Video oynatımı sırasında çekilen gücün artması (işlemci ve GPU tarafından) nedeniyle PSU sınırda kalıp yeterli güç üretemiyor ve bu kararsızlığa yol açıyor olabilir. Bunuda bir arkadaşından daha güçlü bir PSU ödünç alarak deneyebilirsin.
    b. PSU çıkış elektriğini regüle edememiş ve ekran kartı üzerindeki bazı devrelerin hasarlanmasına yol açmış olabilir. Bu durumuda sende bozulan bir filmi, önce başka bir bilgisayarda çalıştır herhangi bir problem olmuyorsa senin ekran kartını o bilgisayara takıp yeniden dene. Problem olursa ekran kartında kalıcı bir hasar oluşmuştur.

Umarım sorun yalnızca codec veya driver problemidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgilisayarcı -- 12 Mart 2009; 12:15:45 >

• PSU sorunu olmaz film izlerken yapıo fakat oyunda (ekran kartı ve psu yük altına girdiinde 1 sorun yok) demiş yani olay PSU olamaz, illede olucaxa kasa ve psu şaselemeyle alakalı olabilir ki oda çok düşük ihtimal.
    Codek sorunuda olamaz oyunn videolarında bile yapıomuş yani Codek kaldırıp kurmaylada düzelicek gibi gözükmüo fakat istersen 1 şansını deniebilirisin.
    Yeni 1 HDD almışsın ondan sonra bu sorun başlamış'mı ? benmi öyle anlamışım, sorun yeni aldıın HDD den sonra başladıysa HDD nin kablolarında 1 şaseleme sorunu olabilir yada başka 1 sorun vardır, kontrol edersin başka kablo varsa deiştirrisin fln, bütün kabloları tam oturmuşmu fln diede bakarsın ve vidasız kasa kullanıosan kasana HDD nin temas edip etmedine bak mesela, bu olay şaseleme sorunuysa HDD nin yan kısımlarındaki metal, kasandaki HDD kızak kısmındaki metal e tam olrk değmio olabilir v.s vidalı kasaysa HDD n vidasını takmadıysan takarsın oda böyle 1 sorun yapabilir, bunların dışında başka 1 şey şimdilik aklıma gelmio, gelirse yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 12 Mart 2009; 12:54:35 >

• Windowsa yaptığınız makyajdan kaynaklanıyor, standart tema kullanıp gagdet, toolbar gibi ıvır zıvırları kapatın.
  • hdd vidalı tam otuturlmuş bi şekilde kabloları her hangi bir yere temas etmiyor

psu dan kaynaklanmasını şöyle düşünelim ben bundan önce hiç rastlamadım böyle renk bozukluğuna sadece değişen parça yeni hdd ve güncellenen k lite codec leri.

her hangi bir xp makkaj programı kullanmıyorum aksine pc yide yeni formatladım
    toolbar falan yüklemedim

her videoda çıkıyor bazı videolarda hissedilmeyecek derecede kimisinde rahatsız edicek derecede oluyor
    hatta kendi kameramla çektiğim videoda bile gördüm

son cıkan k lite codec leri kullanıyorum player dende kaynaklanmıyo hepsini denedim..

oyun videolarında aşırı derecede rahatsız edici hatta yakalamak zor ama

örnek bir kaç tane yakaladım

bu alltaki oyunun videosundan

arkadaşlar bu sorun sırf şaselenmeden kaynaklanırsa bütün parçaları söküp tekrar monta edicem

ekran kartı ekstra güc kablosu takılmakta bu girişte okistlenmes söz konusu olabilirmi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekranda çıkan yeşil çizgi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayarcı / dhante / kumandan tşkkrler sorunumu hallettim

dediğiniz gibi şaselenmeden kaynaklanmış fan kablolarından 1 tanesi soyulmuş ve şaseye temas ediyormuş bunu bantladım düzeldi sorunsuz izlemekteyim şu anda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musty578 -- 14 Mart 2009; 6:18:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.